in

Avengers: Endgame Finalinde Captain America’nın Sonu Yıllar Önceden Belirlenmiş

Avengers senaristleri, Captain America hakkında açıklamalarda bulundu. İkili, Steve Rogers için hazırlanan sonun 2011’den beri akıllarında olduğunu belirtti.

steve rogers captain america avengers
- Reklam -
- Reklam -

Stephen McFeely ve Christopher Marcus birçok MCU filminin senaristliğini başarıyla üstlenmiş iki isim. Marvel Sinematik Evreni’ne bakacak olursanız gişede en büyük başarılara imza atmış çoğu filminin bu ikilinin elinden çıktığını görebilirsiniz. İkilinin geçtiğimiz gün Vanity Flair’e verdiği son röportaj, Captain America’nın hikâyesinin nasıl şekillendiği üzerine bir bölüm de içeriyordu. Marcus ve Mcfeely, Captain America: The First Avenger’ı yazdıkları sırada aslında Avengers: Endgame filmindeki sona da hazırlandıklarını belirtti.

Normalde başarılı ikilinin Sonsuzluk Destanı’nı bitiren Avengers: Endgame ve Avengers: Infinity War filmlerini yazmaları için seçilmesi, Captain America: Civil War filmi çıktıktan sonra netleşmişti. Ancak hem hayranlar, hem de senaristler kendilerinin bitiriş filmlerini yazma olasılıklarının yüksek olduğunu biliyorlardı ve bu yüzden Endgame çıkmadan dört yıl önce son filmin senaryosu hakkında fikirler üretmeye başladılar.

Avengers Steve Rogers Captain America

- Reklam -

Ancak konu Captain America’ya geldiğinde McFeely ve Marcus, Endgame’deki yaşlı Steve Rogers sonunun 2011’de akıllarında olduğunu açıklığa kavuşturdular. Captain America’yı ilk Yenilmez olarak ekrana taşıyan senaristler, köken hikayesi hakkında epeyce detaylı çalışmışlar. Ancak sonradan bir gerçek kafalarında yer edinmiş; Orijinal Yenilmez’in bütün bu kahramanlık olaylarının bitiminde mutlu bir sona ulaşması, gelecek MCU filmlerinde geçmişi özlemle anabilecek bir tema olabilir diye düşünmüşler. İkili konu hakkında şunları belirtiyorlar:
“(2011’deki) İlk Yenilmez filminin tam sonunda; Steve, Peggy ile olan dansı kaçırdığında insan içten içe düşünmeye başlıyor. Üzerinden 70 yıl geçse bile acaba bu ikiliyi gelecekte bir araya getirmenin bir yolu olacak mı…”

Captain America Karakterinin Sonu Hakkında Tüm Ekip Hemfikir Oldu

Avengers Yaşlı Captain America

Marvel’ın patronu Kevin Feige; Marcus’u, McFeely’yi ve diğer yan yazarlarla birlikte Russo kardeşleri işe aldıktan sonra herkes toplanmış ve Steve’in filmde gösterilmesi gereken sonu hakkında tartışmışlar. 2011’den beri ise sonu tasarlayan iki başarılı senarist nihayet fikirlerini açıklama imkânı bulmuşlar. Ardından bu fikir herkes tarafından Captain’ın macerası için muhteşem derecede oturaklı bir son olur diye düşünülmüş ve kabul edilmiş.

Sonunda kahramanlık yolculuğunu tamamlayan Steve, zamanda geriye dönüp biricik aşkı Peggy’ye kavuşarak danslarını tamamlayabilmişti. Cap için hazırlanan bu son, birçok hayran tarafından beğeniyle karşılanmıştı. MCU ise şimdi ilerisi için bambaşka bir Captain America’yla 4. Faz’ına hazırlanmakta.

- Reklam -

Sizce Captain America için yapılmış bu son tatmin edici miydi? MCU’nun yeni fazları için Captain America rolüne kimler yakışabilir?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame’de Gördüğümüz Yaşlı Captain America Kaç Yaşındaydı?

* Avengers: Endgame Senaristi Yaşlı Captain America Teorisini Onayladı

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kış Askeri dururken, Falcon’un Captain Amerika olması başlı başına siyahilere yalakalık saçmalığı bana göre. Yakında, Marvel tüm karakterleri ya siyahi ya da kadın(bayan) karakter yapacak gibi. Bu da baya bir izleyici kaybına yol açacak. Neyse, ben DC’ciyim zaten işime gelir. :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nazım Hikmet

Nâzım Hikmet Biyografisi “Anlamı Örgütleyen Ozan” Çıktı

Bottle Episode Breaking Bad

Bottle Episode Nedir? Dizi Dünyasının Tek Mekanlık Hikâyeleri