in

Avengers Filmleri Hela’nın Thanos’tan Güçlü Olduğunu Kanıtladı

Avengers: Endgame’de yer alan bir sahne, Marvel Sinema Evreni’nin en güçlü kötüsünün çoğu kişinin düşündüğünün aksine Thanos değil Hela olduğunu gösteriyor.

Avengers: Endgame hela ve thanos
- Reklam -
- Reklam -

Marvel evreninin yakışıklı ve espritüel tanrısı Thor, Deli Titan ile Avengers: Infinity War’da ilk kez karşılaştığında Ölüm Tanrısı Hela ile olan mücadelesinden daha yeni çıkmıştı. Thor: Ragnarok filminin ana kötüsü olan Hela, Thor’un o zamana kadar karşısına çıkan en büyük tehditti. Thanos ortaya çıktığında ise bu düşünce bir anda değişti demek yanlış olmaz.

Thor, üçüncü solo filminde Odin’in ilk çocuğu yani ablası Hela ile karşılaştığında hayatının en büyük savaşını vermişi. Cate Blanchett’in canlandırdığı Ölüm Tanrısı; Thor’un önceki düşmanları Loki, Malekith ve Ultron’un çok daha ötesinde bir engele dönüşmüş ve Marvel evreninin en güçlü silahlarından biri olan Mjölnir’i yok etmişti.

Thor’un gücünü ve ekibini toplayıp Hela’nın karşısına çıkabilecek seviyeye gelmesiyse neredeyse bir film sürmüştü. Hela’nın karşısına çıksa da Thor, ablasını yenememiş ve onu durdurabilmek için Surtur’un Asgard’ı yok etmesine izin vermişti.

- Reklam -

Hela Çıplak Elle Bile Daha Fazlasını Yapabiliyor

hela thor mjolnir

Çoğu kişi Thanos’un Hela’dan bile güçlü olduğunu varsayıyor olabilir. Avengers: Endgame filminde Thanos, elindeki her şey ile kahramanlarımıza saldırmış ve onları kendi limitlerinin sınırlarına kadar zorlamıştı.

İş onun gücü ve Hela’nın gücüyle ilgili bir kıyaslama yapmaya geldiğindeyse; Avengers: Endgame filminde Captain America ile olan savaşı bize bir fikir veriyor. Thanos, oldukça usta bir kılıç kullanıcısı ve Captain America ile olan mücadelelerinde vibraniumdan yapılmış kalkanı parçalara ayırmayı zorlansa da başarıyor. Yüzbaşının kalkanın kırılması Marvel evreninde ilk defa yaşanan bir şey olduğu için oldukça şok edici olsa da Thor: Ragnarok’taki başka bir sahneyse tüm bunların ötesine geçebiliyor.

Elinde hiçbir silah bulunmayan Hela, Thor ile karşılaştıklarında onun çekicini çıplak eliyle yok ediyor. Şüphesiz vibranium evrendeki en güçlü metallerden fakat iş Mjölnir’in yapıldığı uru metalinin gücüne geldiğinde, bunun ölümlülerin üretebildiği herhangi bir şeyi rahatlıkla gölgede bırakabileceğini söyleyebiliriz.

hela thor

- Reklam -

Birçok Marvel hayranının kafası bunlardan sonra karışmış ve sorularla dolmuş olabilir. Örneğin, Hela bu kadar güçlüyse neden Thanos neredeyse tüm süper kahramanlara karşı savaşırken Ölüm Tanrısı sadece birkaç tanesiyle savaştı? Bunun asıl sebebi Thor’un Hela’nın Surtur tarafından öldürülmesini uzmanlıkla planlaması olabilir.

Fakat işin özüne bakıldığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Thor Hela’yı alt etmek için gücünü değil, ilk filmlerde sadece birkaç küçük kötüyü yenmek için kullandığı aklını bu sefer çok başarılı bir şekilde kullandı. Hatta Gök Gürültüsü Tanrısı, Avengers: Infinity War filminde Thanos’u kendi gücüyle öldürmeye bile daha çok yaklaşmıştı, fakat bu sefer de öfkesi nedeniyle başarısız olmuştu.

Peki yaz siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce de Hela Marvel Sinematik Evreni’nin şimdilik en güçlü karakteri mi?

Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers 5’te Gözükecek Yeni Yenilmez Belli Oldu

* Avengers: Endgame’de Gördüğümüz Yaşlı Captain America Kaç Yaşındaydı?

Kaynak: ScreenRant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Thanos zaten normal hali ile bir çok Marvel karakterinden güçsüz. Odin, Hela, RK Thor, hatta WB Hulk Thanos’tan çok güçlü. Thanos’u güçlü kılan zekası. Evrendeki en güçlü kozmik güçleri ele geçiren tek karakter. Bu şekilde güçlü zaten. Bu karakterin abartılması saçma gelse de zekası nedeniyle her seferinde bir hikayeye salça oluyor ne yazık ki.

  2. Avatar for silence silence dedi ki:

    Avengers: Endgame tüm dünya gişe rekortmeni olabilir ama benim gözümde bir Avengers: Infinity War değil. Endgame Infinity War’dan daha iyi bir film olsaydı sanırım 3 milyar $ sınırını rahatlıkla aşardı. Filmde çok mantık hatası vardı. Biri ölmeli düsturu benimsendiği için çok hataya göz yumulmuş. Biri söyleyebilir mi Captain Marvel eldiveni takabilecekken, belki kendi kozmik güçleriyle kuantum boyutuna geçebilecekken neden tünele gitmeye ihtiyaç duydu, Thanos Stormbreaker’ı nasıl kaldırdı? (Onda büyü yok diye cevaplar var, büyü yoksa nasıl Thor’a veya Steve Rogers’a geliyor veya Thor Steve Rogers’a niye değişelim diyor vb. vb.) Kısacası Endgame hatalarından dolayı böyle bir kıyas için biraz eksik. Eğer Endgame kıyasta kabul edersek Hela Mjolnir’i kırıyorsa (Ragnarok’ta gördük ki Hela Mjolnir’in eski sahibi herhalde sırlarıyla ilgili bilgi sahibidir.) Thanos da Stormbreaker’ı kaldırıyor. Stormbreaker daha güçlü olduğuna göre mantığa göre Thanos daha güçlü. Yani kıyaslama için kullanılan referanslar başlıktaki sonuç için yeterli değil.

    Düzenleme: İmla

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hela, Mjolnir’i kırdı ama ikisi farklı. Layık olma durumu ile alakalı, ama fiziksel olarak kaldırdı ise neden Hulk kaldıramadı ? Evet filmde çok mantık hatası var. Quantum alemine gidip gelmek çok zor dendi, hatta Banner ve Stark zorla yaptı bunu; ama, Ant-Man’i bir fare Quantum aleminden kurtardı şans eseri. Film dikkatli izlense daha çok mantık hatası bulunur gibi geliyor.

  4. Avatar for silence silence dedi ki:

    Kesinlikle katılıyorum. Mesela Hela kötü karakter yani Mjolnir’e layık değil ama havada durdurup tersten tutabiliyor. Filmler gerçekten güzel ama son filmlere doğru ilk filmlerdeki özeni kaybetmişler gibi.
    Son olarak ise Örümcek Adam’dan bir sahneyi ekleyeyim. Ellerinde bütün dünya iletişimine erişebilecek bir yapay zeka var ama haber kanalına gelen Örümcek Adam kimliğini açıklama videosundan herkes ile birlikte haberleri oluyor. Ya işte biz yaptık oldu durumu ortaya çıkmış gibi gözüküyor.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Marvel filmleri ne yazık ki bana göre basit kalıyor Dc filmlerine göre. Dc filmleri de senaryoda kopukluklar yaşıyor, umarım yeni dönemde bu hatalarından ders alırlar. Dc almış gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Carrie Fisher Star Wars

Star Wars Fimlerinde Geliştirilmek İstenen Prenses Leia Hikâyesi Ortaya Çıktı

neo cab inceleme

Neo Cab İncelemesi: Taksimetre Açık mı?