in ,

Avengers: Endgame Öncesi Mutlaka İzlemeniz Gereken Marvel Filmleri

Beklenen sona günler kala Avengers: Endgame öncesi izlemenizi tavsiye ettiğimiz Marvel filmlerini sizler için listeledik!

avengerrs endgame
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni 10 yılı aşkın süredir bugüne hazırlanıyordu. Çıkardığı birçok solo film olsun, kahramanları bir arada gördüğümüz Avengers serisi olsun her yeni filmde daha da heyecanlandık ve nihayet oyunun sonuna geldik. Avengers: Endgame ülkemiz için 25 Nisan Perşembe günü sinemalarda olacak. Hatta bazı şanslı isimler direkt olarak çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı filmi izleme fırsatına erişecek.

Bizler de kalan 3 günlük zaman dilimizde siz okurlarımıza, daha önce hiç izlememiş veya tekrar izlemek isteyenlere en önemli filmleri derlemek istedik.

Ayrıca unutmadan söylememiz gerekiyor. Bu filmlerin izlenmesi gerektiğini belirtsek de bazılarının özellikle eklediğimizi ve bazı filmleri bilerek çıkardığımızı da göz önüne almanızı isteriz. Ayrıca önerdiğimiz birkaç filmin başlığını siyah renkte bıraktık. Bunlar Avengers: Endgame için izlenmesi zorunlu olmayan ama olay akışını kavramanız açısından işlerinizi kolaylaştıracak yapımlar.

- Reklam -

Dilerseniz, başlayalım.

Captain America: The First Avenger (2011)

captain america

Kaptan’ı ilk defa sahnede gördüğümüz ve her şeyin başlangıcı olarak niteleyebileceğimiz film. Ayrıca ilk sonsuzluk taşını da yine bu filmde görüyoruz. Bu nedenle izlenmesi önem arz ediyor.

Iron-Man (2008)

Aslında Iron-Man karakterinin ilk filmiyle olan ilgimiz belki biraz sonuyla ilgili. Avengers ekibinin kurulacağına dair ilk işaretleri aldığımız yerlerden bir tanesi ve 10 yıl önce MCU evreni bu filmle başlamıştı.  Aynı zamanda ekibin iki liderinden biri sayılan Tony Stark’ın başlangıç hikayesini de izlemek işinize yarayacaktır. (Hulk filmlerini bir kenara bırakarak konuşuyorum.)

Thor (2011)

Avengers ekibimizin ana karakterlerinden biri olan Thor’u ve kardeşi Loki’yi tanıdığımız film de yine gerek bu iki karakteri gerekse sonsuzluk taşlarından bir başkası olan uzay taşını da ilk defa burada görüyoruz. Tabii o zamanlar bu taşların ne kadar önemli olduğunun -sinema evreni olarak- pek de farkında değildik.

The Avengers (2012)

the avengers

Bugüne kadar solo filmlerini izlediğimiz kahramanları ilk defa bir arada ve dünyayı hedef alan bir kaosu bertaraf etmeye çalışırken görüyoruz. Iron-Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow ve Hawkeye karakterlerinden oluşan ekibimiz seyirciler tarafından pek bir sevilmişti. Thanos’u da yine ilk defa bu film sonunda görmüş olduk.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the

O kadar Marvel karakteri film olmayı beklerken adlarını çoğumuzun duymadığı ve “bu da nereden çıktı?” diye düşünüp sinirlendiğimiz ama izledikten sonra çok sevdiğimiz Galaksinin Koruyucuları ekibini bize tanıtan ve yine sonsuzluk taşlarından bir başkası olan güç taşını da yine burada görüyoruz.

- Reklam -

Avengers: Age of Ultron (2015)

Ekibimizin ikinci defa bir araya geldiği ve aralarına yeni isimlerin de katıldığı yeni Avengers. Aslında izlenmesi elzem değil ama Scarlet Witch, Vision gibi karakterlerin aramıza nasıl katıldığını gösteren bir ara film oldu.

Captain America: Civil War (2016)

Yine izlemesi zorunlu olmayan ama izlediğiniz takdirde çok seveceğiniz başka bir Avengers filmi. İsmi her ne kadar Captain America olsa da Age of Ultron’a göre daha fazla süper kahraman olduğu da bir gerçek. Yine Black Panther, Spiderman gibi karakterleri de ilk defa bu filmde görüyoruz.

Doctor Strange (2016)

Doctor Strange

Pek sevgili ve ukala doktoromuz Strange’i ve zaman taşını tanıtan izlenmesi önemli bir başka film.

Avengers: Infinity War (2018)

avengers infinity war 4

Thanos’u nihayet gördüğümüz ve aslında şu an izleyeceğimiz Endgame’in “ilk bölümü” sayabileceğimiz, geçen sene bu zamanlarda çıkmış olan Avengers filmi. Ekibimiz ilk filmde yaşananlardan sonra, kalanlarıyla birlikte her şeyi düzeltmeye çalışacak. Muhtemelen bu filmler arasında izlemeniz gereken en önemli yapım olarak Avengers: Infinity War’u gösterebiliriz.

Ant-Man ve Wasp (2018)

Ant-Man filmini de izlemediğiniz takdirde bir şey kaybetmeyeceksiniz muhtemelen. Ama after credits’te gördüğümüz Avengers’a olan bağlantısı ve bir ihtimal Avengers: Endgame filmindeki önemli bir bölümün Ant-Man’de yaşanan bazı gerçeklikler sayesinde çözülebileceği ihtimaliye listeye dahil etmek istedik.

Captain Marvel (2019)

Ve son olarak geçtiğimiz ay izleme fırsatına eriştiğimiz, güçlerini bizzat uzay taşından alıyor. Yine izlemediğiniz takdirde çok şey kaybetmeyeceğiniz ama devamlılık açısından zaman bulursanız izlemeniz gerektiğini düşündüğümüz filmlerden bir tanesi de Captain Marvel oluyor.

Bizim listemiz bu şekilde. Peki ya siz sevgili okurlarımız bu konular hakkında ne düşünüyor? Sizce özellikle izlenmesi gereken farklı filmler var mı? Forumlarımızda düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nick nick dedi ki:

    Marvel sevgim azaldığı için izlememiştim ama şimdi de Captain Marvel izlemeden gidilir mi diye ikilemde kalmıştım. Büyük ihtimalle giderim yine de Endgame’e.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Captain Marvel’ı izlemeden de bu filme gidilir bence. Tamamen ticari bir filmdi. Hiç bir bağlantı kuramadım ben. Yani pat diye Avengers’da çıksaydı kim bu demezdim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

love death and robot liste

Love, Death & Robots Dizisine İlham Vermiş Bilimkurgu Eserleri

behzat c fragman

Merakla Beklenen Behzat Ç. Dizisinden İlk Fragman Geldi!