in

Avengers: Endgame Yazarları, Ragnarok Filminden Sonra Bambaşka Bir Thor Bulmuşlar

Avengers: Endgame senaryosunun yazarları, Thor: Ragnarok filminden sonra fiziksel ve zihinsel olarak köklü değişiklikler geçiren Thor’u evrene adapte etmekte hayli zorlanmışlar.

Avengers Endgame thor
- Reklam -
- Reklam -

2017 yılında vizyona giren Thor: Ragnarok filmi, Marvel Sinematik Evreni’nin Yıldırım Tanrısı’nı önceki göründüğü filmlere kıyasla hayli değiştirmişti. Thor’un hem fiziksel, hem de zihinsel değişimi ilerideki filmlerde geleceği hali de tabii ki etkilemişti.

Thor: Ragnarok’un yönetmeni Taika Waititi, Chris Hemsworth’ün hayat verdiği karakteri sanki öldürüp bambaşka bir şekilde yeniden canlandırmıştı. Elbette Thor’un yenilenmesi hayranlarının çok büyük bir kısmı tarafından olumlu şekilde karşılanmıştı. Ancak Avengers: Engame’in yazaları Christopher Marcus ve Stephen Mcfeely için onun bu değişimi büyük bir problemdi. Çünkü onlar Avengers: Infinity War ve Endgame için kendilerine ait yepyeni bir Thor betimlemesi yapmak zorundaydılar.

Avengers Endgame thor

- Reklam -

Stephen Mcfeely, Taika’nın düşüncesizce yaptığı bu değişim için şu cümleleri söylemişti:

‘Thor’u Bir Aptala mı Dönüştürüyorsunuz?’

“Unutmayın ki, bize önceki Avengers filmlerindekine kıyasla başarılı ve köklü şekilde değiştirilmiş bir Thor, Ragnarok filminden miras kaldı. Biz de haliyle Hemsworth ve Taika ile ters düşmek zorunda kaldık – Avustralya’dan da (Taika’dan) bize şöyle bir söz çıktı ’Bu filmle yapmaya çalıştığımız şeyin farkındasınız değil mi çocuklar?’ Biz de şunu dedik ‘Hayır, ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyoruz… Onu (Thor’u) bir aptala mı dönüştürüyorsunuz? Anlamadık!’”

Ragnarok filminde Thor şu şekilde değiştirilmişti: Chris Hemsworth’ün komedi rollerindeki yeteneği bilindiği için, Thor biraz daha esprili ve daha çok bizim dünyamızın yerlisiymiş gibi konuşuyordu. Yine de karakterin asıl ruhuna hiç dokunulmamıştı. Ama Christopher Marcus ve Stephen Mcfeely’nin Thor için kendi planları vardı. Hemsworth’ün, Taika’nın veya Ragnarok filminin ekibindeki kimsenin, Thor karakterine ne yaptığına bir türlü anlam veremediklerini defalarca kez dile getirdiler.

Ragnarok Aslında Şu Zamana Kadar ki En Trajik Thor Filmiydi

thor ragnarok

İşin garip yanı şu ki Ragnarok tüm Thor filmleri arasında hem en komik, hem de en trajik olanıydı. Çünkü ana karakter birçok sevdiği kişiyi ve tabi ki de sevgili çekici Mjolnir’i bu filmde kaybetmişti. Neyse ki Marcus ve Mcfeely sıra Avengers: Endgame’e geldiğinde Thor’un bütün bu insanları kaybetmesini avantaja çevirebildi. Vanity Flair ile olan röportajlarında Marcus şunları söyledi:

“Ragnarok filminde Thor krallığını, babasını, kız kardeşini ve de gözlerinden birini kaybetti. Biz de herhangi birisi bu kayıplarla ve korkuyla yüzleşseydi neler olurdu diye düşündük. Muhtemelen aşırı depresyona girer ve dünyadan kendinizi dışlardınız. Bu, arkasında acı yatan gülünç bir performans.”

– Christopher Marcus (Thor’un Endgame performansı hakkında konuşuyor.)

- Reklam -

Thor için bardağı taşıran son damla Avengers: Infinity War filminin başıydı. Üçüncü Avengers filminin başlangıcında, kendisi Loki’nin, Heimdall’ın ve birçok Asgardlı’nın öldürülmesine şahit oldu. Thor, Infinity War’un tamamında kendini Thanos’tan intikam almaya adadı. Ama ne yazık ki yeni baltası Stormbreaker ile birlikte bile ne Thanos’un evrenin yarısındaki yaşamı yok etmesine engel olamadı.

Avengers: Endgame filmiyle birlikte Thor, Thanos’un kellesini kopartmayı başardı; elindeki sebep ise Deli Titan’ın iğrenç bir soykırım yapması ve onu beş senelik hayli ağır bir depresyona sürüklemesiydi. Rocket Racoon ve Hulk, yeni ismiyle Bro Thor’un ziyaretine gelip “Zaman Soygunu” için ondan yardım istediklerinde Thor onları yüz üstü bırakmıştı. Ta ki işin içinde biranın da olduğunu öğrenene kadar.

Engame Filminde Thor’un Espriliği Kişiliği, Depresyonla Bir Araya Geldi

Avengers Endgame thor

Christopher Marcus ve Stephen Mcfeely sayesinde, Thor’un esprili kişiliği, anlayışla karşılanabilir depresyonla harmanlandı. Sonunda sevilen karakter bir kez daha evrim geçirmiş oldu. Avengers: Endgame sona erdiğindeyse Thor Yeni Asgard’ı Valkyrie’ye bırakarak, Guardians of the Galaxy ekibiyle bambaşka bir hayata yelken açtı.

Thor’u sıradaki filmi olan Thor: Love and Thunder’da bir kez daha beyazperdede izleyeceğiz. Bu film de, tıpkı Ragnarok gibi Taika Waititi tarafından yazılacak; henüz senaryosu hakkında detay verilmeyen filmde Valkyrie’yi canlandıran Tessa Thompson’ın olacağı onaylandı. Hepsinin yanı sıra Natalie Portman, Jane Foster rolüyle Thor evrenine geri dönecek ve ilerideki filmlerde The Mighty Thor rolüne bürünecek. Ayrıca Endgame’de alternatif bir evrende varolan Loki’nin de sıradaki Thor filminde olacağı gibi bir söylenti söz konusu.

Yani anlaşılan o ki Ragnarok’tan sonra Marcus ve Mcfeely’nin eline bakan Thor, onlar için resmen enkazmış. Neyse ki Marvel profesyonel yazarlarla çalışıyor da, izleyenlere sunulan her bir film yeni bir başyapıt oluyor. Yine de Waititi tarafından çekilen Ragnarok çok sevildiğinden dolayı, Thor: Love and Thunder filmi de aynı rağbeti görecek gibi. Love and Thunder filmi 5 Kasım 2021’de vizyonda olacak. Gelişmelerden haberdar olmak için Kayıp Rıhtım’ı takipte kalmanızı tavsiye ediyoruz.

Sizce Ragnarok sonrasındaki Thor karakteri gerçekten başarısız mıydı? Love and Thunder filmi aynı başarıyı elde edebilecek mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminden Çıkarılan Okoye-Valkyrie Sahnesi

* Avengers: Endgame Hakkındaki Bu Teori Iron Man’e Bakış Açınızı Değiştirebilir

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç. – 4. Sezon 7. Bölüm İncelemesi

Behzat Ç. – 4. Sezon 7. Bölüm İncelemesi: Sizde Vatan Sevgisi Ne Gezer?!

Stranger Things

Stranger Things Yıldızı Millie Bobby Brown, Bir Netflix Filmine Hazırlanıyor