in

Avengers: Endgame Finalinde Robert Downey Jr.’ın Şaşırtan Alternatif Repliği

Iron Man rolüyle akıllara kazınan Robert Downey Jr., Avengers: Endgame’deki finale dair ilk kez konuştu. Oyuncu, son replik için başka planları olduğunu söyledi.

iron man Avengers
- Reklam -
- Reklam -

Robert Downey JR., Iron Man rolü için akıllara gelen ilk aktör değildi. Yani belirli bir oyuncu skalası içerisinden seçilmişti kendisi. Downey rol için seçildikten sonra Tony Stark’a öyle başarılı bir şekilde hayat verdi ki, herkesi kendisine hayran bırakmayı başardı. Downey JR., 20’den fazla filmli MCU serüveninde, yaklaşık 10 kez aynı karakteri beyaz perdeye taşıdı. Avengers: Endgame filmiyse Tony Stark’ın trajik ölümüne sahne oldu.

Robert her ne kadar üzülse de, çaresizce rolü bir kenara bırakmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz günlerde Comicbook‘a röportaj veren başarılı aktör; Iron Man’in ölümüne sebebiyet veren Sonsuzluk Taşları’nı kullandığı sahnede aslında bambaşka bir cümle kurarak veda etmek istediğini açıkladı.

Avengers: Infinity War‘un ardından Tony inzivaya çekilmişti. 5 senelik bir süreçte hamile olan eşi Pepper, güzeller güzeli kızlarına hayat vermişti. Avengers: Endgame filmindeyse Yenilmezler bir gün Tony’nin kapısını çalarak onu son bir kez daha göreve çağırmışlardı. Kendisi belki en güçlü Avenger değildi, ancak “bilgiyle lanetlenmişti”. Tony bunu bir kez daha kanıtlar nitelikte zaman yolculuğunun gizemini çözmeyi başarmıştı. Yenilmezler ise bu sayede hep birlikte Deli Titan Thanos’un parmak şıklatmasını geri almayı başarmışlardı. Her şeye rağmen bu, yepyeni bir savaşı beraberinde getirmişti. Thanos hâlâ hayattaydı ve artık Avengers’ın onun planından haberdar olduklarının da farkındaydı.

- Reklam -

Robert Downey’nin Kafasında Farklı Avengers: Endgame Final Cümlesi Vardı

ben iron man marvel

Uzun süren olaylar silsilesinin ve büyük bir savaşın ardından Iron Man, Sonsuzluk Taşları’nı onları yeniden ele geçiren Thanos’un elinden alıp; yepyeni bir zırh eldivenine takmayı başarmıştı. Bu sahnenin ardından ise Tony’in akıllardan asla silinmeyecek olan o son cümlesiyle beraber ölümüne şahit olmuştuk:
“Ben Iron Man’im.”
Hem Iron Man’in ölümü, hem de Endgame genel olarak hayran kitlesini ikiye bölmüştü. Bazı hayranlar filmde çok fazla boş sahnenin olmasından ve Iron Man’in ölümünün yeterince işlenememesinden yakınıyorlardı. Her şeyin yeterli çoğunlukta olduğunu savunanlar ise Tony için bundan daha iyi bir finalin yapılamayacağını söylüyorlardı.

Robert Downey Jr., ilk kez Tony’nin öldüğü sahne hakkında söz aldı. Downey aslında son sahne için zihninde bambaşka bir cümlenin olduğunu belirtti. Başarılı oyuncu, aslında Iron Man’in ilk filmine atıfta bulunması için, “Oh, snap!” cümlesini kullanmak istemiş. Bu cümle Türkçeye, “Hay Allah!” olarak çevrilebilir; ancak buradaki kelime oyunu snap kelimesinde. Çünkü ‘snap’ aynı zamanda parmak şıklatması da demek.

Tony Stark Iron Man Avengers

- Reklam -

Robert bunları şaka olarak mı söyledi, yoksa gerçekten böyle bir planı var mıydı bilinmez. Ancak bu cümle Tony’nin kurabileceği bir cümle gibi gözüküyor. Endgame genel anlamda izleyenleri ikiye bölmüş olsa da, Downey’nin, Iron Man’i bu filmde en iyi şekilde canlandırdığı konusunda herkes hem fikir. Bakalım Marvel’ın yeni Faz’ında Downey’i en azından geçmiş sahnelerde görebilecek miyiz?

Sizler böyle bir son cümle hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyuncunun aklındaki cümleyle parmak şıklatması daha iyi olabilir miydi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers Filmleri Hela’nın Thanos’tan Güçlü Olduğunu Kanıtladı

* Avengers 5’te Gözükecek Yeni Yenilmez Belli Oldu

Kaynak: ScreenRant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Batman’e mi gönderme yapmış ??

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Yıldızı, Gözünü İlk Kadın James Bond Rolüne Dikti

Friends

Friends Dizisine Yıllar Sonra Özel Bir Bölüm Gelebilir