in

Avengers: Endgame Filminde Yakalanan Detay, Tony Stark’a Neyin İlham Verdiğini Gösteriyor

Avengers: Endgame, Blu-Ray ortamında çıktı ve hayranlar daha ince detayları yakalamaya başladı. Görünen o ki dünyanın en zeki adamının bile bazen bir ilham kaynağına ihtiyacı olabiliyor.

Avengers: Endgame Tony Stark
- Reklam -
- Reklam -

Koleksiyonlarına Avengers: Endgame filmini eklemek isteyen Marvel hayranları, çoktan fiziksel bir kopyasını Blu-Ray aracılığıyla edindiler. Teoriler üretmeyi ve yeni detaylar keşfetmeyi seven bir grup insan hala sürekli olarak filmi başa sarıp sarıp tekrar izlediklerini söylüyorlar. Daha önceki haberlerimizde de birçok teoriye ve detaya yer vermiş olsak da bu sefer ki diğerlerinden biraz farklı. Çünkü bu sefer MCU’nun dahi adamı Tony Stark’ın zihninin içine ışık tutabilecek bir detay yakalanmış gibi gözüküyor.

Hatırlanacağı üzere Endgame filminde Professor Hulk dahi zaman yolculuğunun nasıl yapılacağını çözemeyeceğini söylemişti. Ardından ilerleyen dakikalarda bu kompleks matematik işlemleriyle çözülebilecek olay, Tony Stark tarafından aydınlatılmıştı. Fakat bir hayran tarafından belirtilene göre Tony bunu sinemada fark etmediğimiz kısa süren tesadüfi olaylar zinciri sayesinde başarabildi.

Endgame filminde Tony, Avengers ekibinin geri kalanına Thanos’un parmak şıklatmasını geri almak için zamanda geriye yolculuk etmeleri konusunda yardımcı olmayı reddetmişti. Tony fikrini değiştirmemesine rağmen o günün gecesinde bulaşıkları yıkadığı sahnede hatırlarsanız suyu bir fotoğraf çerçevesine sıçratmıştı. İzleyiciler Tony’nin kendisi ve Peter’ın bir fotoğrafını görerek motive olmasıyla işe koyulduğunu zannetmişlerdi ancak olayın bundan farklı olduğu anlaşıldı.

- Reklam -

Tony only cracks the time travel model after seeing a picture of him and Peter holding an “inverted” diploma.
byu/discr33t_enough inmarvelstudios

Bu sahneye dikkatli bakıldığında şu fark ediliyor:

Fotoğrafta Tony ve Peter’ın ellerindeki diploma ters bir şekilde duruyor. Bunu gören Tony bilgisayarının başına geçerek yapay zekasından tekrar bir simülasyon başlatmasını ancak bu sefer Mobius Kuşağı’nı ters bir şekilde oluşturmasını istiyor. Böylece denklemde her şey yerine oturuyor ve Tony keşfine başarıyla imza atmış oluyor.

Bu teorinin ardından hayranların aklında şöyle bir soru kalmış oldu: Tony fotoğrafı görmeseydi de denklemi çözebilecek ve zamanda yolculuğu mümkün kılabilecek miydi? Elbette herkes bu sorunun cevabının “evet” olmasını bekliyor ama Russo Kardeşler’den kesin bir cevap gelene kadar hiçbir düşünceye sıkı sıkıya bağlanmak mümkün değil.

- Reklam -

Tony’e asıl ilham veren diplomanın kendisi de olsa, o fotoğrafa dikkatlice bakmasını sağlayan şey Peter ile arasında sıkı bağ idi. Duyguların ve geçmişe olan özlemin karışımı Tony’nin imkansızı başarmasını sağladı ve zaten muhtemelen ikisi de tek başına yeterli olamayacaktı. Filmin blu-ray versiyonunu edinerek Endgame’i ilk kez veya tekrardan izleyip her bir teoriye ve detaya sizler de göz atabilirsiniz.

Bu detayı ilk izlediğinizde fark etmiş miydiniz? Sizin farkına vardığınız daha özel detaylar var mı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Infinity War’da Thanos Parmağını Şıklatırken 3 Karakteri Bilerek mi Öldürmedi?

* Avengers: Endgame Filminde Vazgeçilen Sahne Korku Filmlerine Taş Çıkartacak Cinsten

* Avengers: Endgame Filminden Kesilen Sahneler Ortaya Çıktı!

Kaynak: Inverse

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kurgu olan bir filmin içinde milyonlarca kurgu. Herşey olabilir. Tony’de bu zeka varken ölümden bile kurtulabilir bence :smiley:

  2. Avatar for Ali_Osman_Samraci Ali_Osman_Samraci dedi ki:

    Birde kendi zekasını Dr. Arnim zola gibi cihazlara İnternete döküyormuş. Efsane olurdu

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rick and Morty

Rick and Morty Dizisindeki Cthulhu Gizemi 4. Sezonda Çözülüyor mu?

Behzat Ç. - 4. Sezon 4. Bölüm İncelemesi

Behzat Ç. – 4. Sezon 4. Bölüm İncelemesi: 3 Sene Önce Ne Oldu?