in

Avengers: Endgame Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan 2. Filmi Oldu

İlk 10 günlük vizyon süresinin ardından, daha 2 haftalık süreç dolmamışken Avengers: Endgame, Titanic’i de geride bırakarak tüm zamanların en çok hasılat yapan 2. filmi konumuna yükseldi.

avengers endgame marvel
- Reklam -
- Reklam -

Gelişini aylardır merakla beklediğimiz Avengers: Endgame nihayet 25 Haziran’da ülkemizde, 26’sında da tüm dünyada gösterime girdi. Hepimiz heyecanla gidip bir koşu izledik ve üzerine konuştuk. Daha doğrusu üzerine konuşmaya, teoriler üretmeye, kafamızda kalan soru işaretlerinin cevaplarını aramaya devam ediyoruz.

Biz daha bunları atlatamamışken ve Marvel’ın devam yapımlarında neler olacağına dair üzerine konuşmaya devam ederken, Avengers: Endgame’den tarihi bir başarı daha geldi. Bugüne kadar dünya çapında en çok hasılat elde etmiş filmler listesinde, ikinci sıradaki Titanic’i geçmeyi ve bu koltuğa oturmayı başardı. Üstelik film çıkalı daha iki hafta bile olmadı!

Sadece 2. hafta sonunda 428 milyon dolar hasılat elde eden film, toplam hasılatını 2,188 milyar dolara yükseltti. Avengers: Endgame’in kısa sürede birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Şu an birinci sıra 10 yıl önce gösterime girmiş ve yine bir Cameron filmi olan Avatar’da. Avatar’ın gişede elde ettiği hasılat ise 2,788 milyar dolar.

- Reklam -

avengers endgame 3

Ayrıca Avengers: Endgame filminin dünyanın en büyük ikinci sinema pazarı olan Çin’de de 576 milyon dolar hasılat elde ettiğini ve Çin’in en yüksek hasılat yapan yabancı filmi olmayı başardığını da hatırlatmış olalım.

- Reklam -

Avengers: Endgame, 10 yıl ve 22 filmlik bir serüvenin en önemli macerası olarak görülüyor. Bugün gelen Spider Man: Far From Home fragmanı ile de 3. fazın sonlanacak ve 4. faza geçiş yapılacak.

Yine hatırlayacağınız üzere Endgame daha gösterime girmeden önce bile tarihin en çok izlenen fragman ve tanıtım filmlerine sahip olmuştu. Yapımın bugüne kadar en çok hasılat elde eden Avatar ile arasındaki fark 599 milyon dolara inmiş oldu. Bunun da kısa sürede aşılacağı tahmin ediliyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    3 milyarı çok rahat bulur. Bu kadar hızlı bu rakama çıkması çok ürkütücü bir taraftan da. Keza Marvel filmlerinden sürekli bu başarı beklenecek. Bildiğim kadarıyla görünürde bu çapta bir filmleri de yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dunya havlu gunu partisi

Otostopçunun Galaksi Rehberi Havlu Günü Partisi’ne Davetlisiniz!

pikachu on inceleme

Ryan Reynolds’lu Pikachu Olmuş mu? Pokémon Dedektif Pikachu Video İncelemesi