in

Avengers: Endgame Filminden Rekor Üstüne Rekor

Sinema tarihindeki çoğu rekoru altüst eden Avengers: Endgame yeni bir rekora daha imza attı. Endgame 2019’da en uzun süre vizyonda kalan yapım oldu.

Avengers: Endgame
- Reklam -
- Reklam -

Onlarca yıllık serüveni bitiren Avengers: Endgame filmi, sene boyunca başarıdan başarıya, rekordan rekora koştu. Süper kahramanların son destanı 4 Eylül itibariyle 2019’da en uzun süre vizyonda kalan film rekorunu kırdı. Endgame aslında 26 Nisanda vizyona girmiş; ancak 28 Haziranda Russo Kardeşler tarafından kesilen bazı sahnelerin eklenmesiyle yeniden sinemalardaki yerini almıştı. Dünya çapındaki sinemalarda 1’den fazla salonda hala oynatılan Avengers: Endgame’in salonlarının şu anda bile dopdolu olduğu söyleniyor.

Avengers: Endgame

Endgame 2019’da En Uzun Sürede Vizyonda Kalan Film Oldu

Bu kesinlikle Endgame tarafından kırılan ilk rekor değildi. Ayrıca 2.8 milyar dolarlık bir kar ile tüm zamanların en çok kar eden filmi rekorunu kırmıştı. Bunun yanı sıra 1.2 milyar dolar ile en hızlı açılış yapan (ilk üç günde) film unvanını da elinde tutuyor. Film Amerika dışındaki 10 ayrı bölgede de en çok kar yapmış olan film rekorunu da bulunduruyor.

- Reklam -

Joe ve Anthony Russo Kardeşler tarafından yönetilmiş olan filmin profesyonel oyuncu kadrosunda: Iron-Man rolünde Robert Downey Jr., Captain America rolünde Chris Evans, Bruce Banner rolünde Mark Rufallo, Thor rolünde Chris Hemsworth, Black Widow rolünde Scarlett Johansson, Hawkeye rolünde Jeremy Renner, Captain Marvel rolünde Brie Larson, Ant-Man rolünde Paul Rudd, Thanos rolünde Josh Brolin, Spider-Man rolünde Tom Holland ve daha sayısız muhteşem aktör ve aktris bulunuyor. Hatta Avegners: Endgame şu an online platformlardan dijital kopya olarak veya 4K izlemek isteyenler için fiziksel kopya halinde Blu-ray olarak edinilebilir.

avengers

Birçok karakterin hayatının son bulmasıyla ve bir o kadar karakterin hayata dönmesiyle serinin şanına yakışır bir son olan Endgame, neredeyse sinema tarihindeki tüm rekorları kırdı. Tam olarak bir rekor sayılmamış olsa bile; film dünya çapında çıktığı ilk gün IMDB’nin en iyi filmleri listesinde 3. sıraya kadar yükselmişti. Film şu an listede 36. sırada bulunmaya devam ediyor. Avengers: Infinity War ise IMDB’nin listesindeki en iyi 58. film.

- Reklam -

11 yıl ve 22 film ile yanında birçok kahramanı alıp götüren Marvel Sinematik Evreni, çoğu hayrana göre asla eskisi gibi olamayacak. Herkes Tony Stark’ın ölümünün yasını tutmaya devam ediyor. Adına gerçek dünyamızda dahi heykeller dikiliyor. Umuyoruz ki Endgame çok daha uzun bir süre vizyonda kalacak ve kelimenin tam anlamıyla sinema tarihinin tüm rekorlarını kıracak.

Sizce Avengers: Endgame daha ne kadar vizyonda kalacak?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminden Çıkarılan Okoye-Valkyrie Sahnesi

* Avengers Filmleri Esnasında Çoklu Evren’deki Kaosu Thanos mu Başlattı?

* Avengers: Endgame Finalinde Iron-Man’in Hayatta Kalması Planlar Dahilindeymiş

Kaynak: Cbr

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sonsuza kadar kalacak herhalde. Yeni yeni ek sahneler ekleyip yine verirler vizyona.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kıyamet Gösterisi Kitap İnceleme

Kıyamet Gösterisi: Tanrı Evrenle Zar Atmaz

keanu reeves matrix liste

The Matrix Yıldızı Keanu Reeves’in Canlandırdığı 10 Unutulmaz Karakter