in

Avengers: Infinity War’da Thanos’un Parmak Şıklatması Neden Tüm Canlıları Etkilemedi?

Avengers: Infinity War’da Thanos’un parmak şıklatmasıyla uzaylı ve insanların yarısını yok ettiğini biliyoruz. Peki Marvel’ın patronunu ‘yalanlayan’ Avengers gerçeği neydi? Bitki ve hayvanlara tam olarak ne oldu?

Avengers
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’ni özel kılan şeylerden birisi, filmlerdeki detaylardır. Bu 11 yıl içerisinde yapımcıların hesabında hiç olmayan detaylar, hayranların baskısı üzerine çok kez Marvel evreninde yer aldı. Avengers filmlerinde yer alan detaylardan birisi de bugünlerde çok konuşuluyor.

Tabii ki baskılara rağmen filmlerde görülmeyen birçok şey de oldu. Mesela herkes Hawkeye’ın, ailesinin toz olmasıyla yaşadığı trajedi üzerine çizgi romandaki gibi Ronin karakterine dönüşmüş halini izlemek istedi. Sonuçta hayranlar Clint’in karanlık tarafının açığa çıkması konusunda fragmanla birlikte epey heyecanlanmışlardı. Ama ne yazık ki sadece bir iki dakika süren bir Ronin sahnesi izleyenlere sunuldu; her şeye rağmen tatmin edici bir sahneydi denilebilir. Bunun yanında Thor’un, Valkyrie ile ilişki vb. çok da ufak olmayan detaylar asla ekranlara yansıtılmadı. Elbette bütün bu aslında çizgi romana ait detaylar, zaten bir onay almamışlardı. Bu yüzden de beyaz perdede bunlarla karşılaşılmaması gayet doğal.

Avengers: Infinity War filmi geçtiğimiz yıl sinemaları kasıp kavurmuştu. Hatırlanacağı üzere filmin sonunda Thanos bütün Sonsuzluk Taşları’nı toplayarak o efsanevi parmak şıklatma sahnesine tanık edilmesini sağlamıştı. Bu sahneden önce de böyle bir şıklatmanın sonucunda Deli Titan’ın evrendeki yaşamın yarısını silip atacağı zaten duyurulduğundan dolayı; görülen ölümler şok ediciden ziyade travmatikti. Ancak sahnenin akıllarda soru işareti olarak bıraktığı birçok noktadan bir tanesi: Thanos’un “yaşamın yarısı” derken, bitkilerden ve hayvanlardan da bahsedip etmemesiydi.

- Reklam -

Marvel’ın Patronu, Bitkilerin ve Hayvanların da Şıklatmaya Dahil Olduğunu Söylüyor

Avengers: Endgame Thanos

Avengers: Endgame filmi çıktığında bu olaya dair detaylı hiçbir nokta görülmedi. Buna rağmen 2019’un Temmuz ayında Keving Feige, şıklatmanın yaşayan bütün varlıkları sildiğini onayladı. Yani Endgame’in ilk sahnelerinde aslında bitkilerin ve hayvanların yarısı da ölmüş haldeydi. Ardından Ağustos 2019’da bir kez daha The Avengers’ın resmi Twitter hesabından aynı detay tekrar doğrulandı. Ancak iddialar Endgame’de gösterilenlerle uyuşmuyordu. Herhangi bir diyalogda veya görsel olarak, bitkilerin veya hayvanların ölümü filmde gösterilmemişti. Tek bir detay: Sadece Hulk’un yaptığı geri alma şıklatmasından sonra ötmeye başlayan kuşlar, bir çeşit işaretçi olarak algılanabilirdi. Bu, Feige’in iddiasını yeterince desteklemiyordu.

Kuşların ötmesi sinema sektöründe sıklıkla kullanılan bir etmendir. Her şeyin yolunda olduğunu gösterir; Hulk’un Thanos şıklatmasını tersine döndürdüğünde olan şey tam da bu. Avengers: Endgame’in açılış sahnesinde Clint Barton ve ailesi, şıklatma sırasında gayet ormanlık bir alandalar. Yok olanlar sadece Clint’in eşi ve çocukları; yeşillikler veya ağaçlar sapasağlam duruyorlar. Aynı olay Avengers: Infinity War’da, Wakanda Savaşı sırasında da yaşanıyor. Wakanda tamamıyla ormanlık alanla kaplı olmasına rağmen, toz olduğunu izlediklerimiz sadece uzaylılar ve insanlar oluyorlar.

Avengers

- Reklam -

Kevin Feige’in sürekli olarak bu olay üzerinde ısrarcı olması biraz ilginç. Russo Kardeşler bu konu hakkında hiçbir onaylamada bulunmadılar. Yani ya aralarında bir iletişim kopukluğu oldu, ya da Russolar ve Feige, Thanos’un şıklatmasının yapabilecekleri konusunda farklı düşüncedeler. Her ne olursa olsun kalan birçok konuda son derece tutarlı olan son MCU filmi bize harika anlar yaşattı. Bakalım Spider-Man: Far From Home’dan sonra farklı bir yol izleyecek Marvel Evreni’nde bizleri neler bekliyor olacak.

Sizce Thanos yaşamın yarısını yok etmeyi amaçlarken bitki ve hayvanları da kastetti mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Marvel, Harry Potter’ın Yayıncısı Scholastic ile Yeni Süper Kahraman Hikâyeleri Peşinde

* Wonder Woman Yönetmeni Patty Jenkins, Netflix ile Anlaştı

Kaynak: ScreenRant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Wholoosy Wholoosy dedi ki:

    Tabii ki yoketmedi. Thanos’un amacı, evrenin hızla yok edilen kaynaklarını kurtarmak, belli bir denge sağlayıp toplu yok oluşu engellemekti. Kendileri kaynak sınıfına giren bitki ve hayvanları öldürmek, amacına tamamen ters düşerdi.

  2. Avatar for Furkan_Patir Furkan_Patir dedi ki:

    Daha birçok mantık hatası var bence. Thorun infinity war ın sonunda thanos ona güç taşıyla bir saldırı yapmasına rağmen fırtına kesiciyle içinden geçerek thanos a saplanıyor ama thanos endgame de herhangi bir güç taşı olmamasına rağmen thor iron man ve captain america thanosun karşısında güçsüz kalıyorlar thor un moral bozukluğu yılların getirdiği yorgunluğu hesaba katsak bile taşları kullanmayan bir thanosa karşı aşırı güçsüz kalmışlar. 2.si sonsuzluk eldiveni güyya nadide bir eşya bildiğimiz unique yani ama iron man fazlaca bir uğraş vermeden taşları kullanabilcekleri eldiveni kolayca yapıyor. Bu durum sonsuzluk eldiveni muadili yapılabilecek basit bir eşya ya dönüştürüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gece Uçuşu

Gece Uçuşu: Gökyüzünün Karanlık Koynuna Doğru Bir Yolculuk

doctor sleep redrum

The Shining Filminin Devamı Niteliğindeki Doctor Sleep’ten Son Fragman