in

Avengers: Infinity War ve Endgame’de Alınan Profesör Hulk Kararı

Avengers senaristleri Markus ve McFeely, Hulk’ın bireysel hikâyesinde yaptıkları değişikliklerin nedenleri hakkında açıklamada bulundular.

Avengers Profesör Hulk
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filminin senaristleri Christopher Markus ve Stephen McFerely, Profesör Hulk’ın ortaya çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Son iki Avengers filmi, serinin en önemli karakterleri hakkında önemli gelişmeler ve kritik sonlar içeriyordu. Her ne kadar sonda, filmin en önemli iki karakteri sayılacak Iron Man ve Captain America karakterlerine öncelik veriyormuş gibi gözükse de yazarlar aslında her karaktere ellerinden geldiğince zaman ayırmaya çalıştılar.

Markus ve McFeely ikilisi, sorumluluklarının farkında olan ve Marvel Sinematik Evreni’ni derinlemesine analiz edebilen isimler. Kendileri Infinity Saga’dan önce tüm Captain America filmleri, Thor: The Dark World ve Agent Carter yapımlarında da çalıştılar. Evrene olan bu aşinalık sayesinde son iki film çoğunluğun sevdiği bir şekilde sonlanacak şekilde tasarlandı. Ancak Avengers: Endgame filmini yazma süreci hiç de sorunsuz değildi. Ne yapacaklarına karar vermek için eb çok zaman harcadıkları isimlerden biri de Mark Ruffalo’nın canlandırdığı Hulk/Bruce Banner karakteriydi. Ruffalo’nın karakteri Avengers: Infinity War filminin başında Thanos’tan sağlam bir dayak yiyor ve film boyunca da tekrar çıkmayı reddediyordu. Zaten süreç boyunca Hulk ve Bruce Banner’ın kendi içinde yaşadığı atışmaya şahit olduk.

- Reklam -

Hulk’ı İlk Filmden Çıkarmanın Daha Etkileyici Olduğuna Karar Verildi

Avengers Profesör Hulk

Vanity Fair’e konuşan Markus ve McFeely ikilisi, Hulk’ın bireysel hikâyesinde bazı değişiklikler yaptıklarını açıkladılar. Avengers: Infinity War’ın sinemada yayınlanan versiyonunda Bruce Banner, Tony Stark’ın “Hulkbuster” zırhını kullanarak Wakanda’da dövüştüğünü izlemiştik. Hulk’ın Thanos’la yaşadığı mücadele sonrası korkuyor olması Banner’ın savaşa bu şekilde dahil olmasına neden olmuştu.

Filmin filmin çıkmadan önce yayınlanan fragmanlarında Wakanda’da Hulk’un kavga ettiğini görülüyordu. Biz bunu film konusunda sağ gösterip sol vurmasıyla bilinen bir Marvel taktiği zannediyorduk. Fakat filmin orijinal versiyonunda Hulk gerçekten de Wakanda’daki savaşta yer alıyormuş. Zaten senaristler daha önce de Profesör Hulk’ın tam da Wakanda savaşı sırasında Banner ve Hulk’ın yaşadığı tartışma sonrası ortaya çıkacağı ve hatta sahnenin çekildiğini açıklamışlardı. Ardından bu sahneden vazgeçip yeniden çekim yaptıklarını söylemişlerdi.

- Reklam -

Markus ve McFeely’e filmin bu bölümünü neden yeniden yazıp, tekrar çektikleri soruldu. McFeely, “Değiştirmek zorunda kaldık,” dedi. Markus ise bu cevabı daha da detaylandırdı.

Thanos’un parmağını şıklatmasının ardından geçen beş yıllık aradan sonra herkesin bu büyük yolculuğa çıkmasını ve bazen şok edici şekillerde kaybın onları nasıl etkilediğini gerçekten görmesini istedik. Banner’a bir değişiklik yapmamıştık çünkü onu daha önce değiştirmiştik ve gidecek hiçbir yeri yoktu. Birdenbie onu ilk filmden çıkarma fikri aklımıza geldi ve bu mükemmel bir şeydi.
hulk avengers endgame

Sizce bu doğru bir karar mıydı? Profesör Hulk’ın tam da savaş sırasında ortaya çıkması daha etkileyici olmaz mıydı? Yoksa ikinci filmde, aradan geçen beş yıllık süreçten sonra karakterin birden karşımıza çıkması ve aslında Banner’ın beyin ve kas gücünü birleştirmenin bir yolunu bulduğunu öğrenmemiz daha mı mantıklıydı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Yazarlarından Back to the Future Kanunlarına Ters Düşen Hamle

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Her şeye rağmen ben Hulk’ ın sağlam bir kapışmasını izlemek isterdim.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hulk karakterini Ragnarok itibari ile soytarıya çevirdiler. Ki bu filmde iyice tiksindim Hulk’tan. Edvard Norton’ın Hulk’ı nere, bu Hulk nere.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frozen 2 (Karlar Ülkesi 2) İnceleme

Frozen 2: Karlar Kraliçesi Elsa’nın Sihrine Yolculuk

Kalabalık

Yazarının Kaleminden: Kalabalık