in

Avengers Filmlerinde Gördüğümüz Thanos, Marvel Sinematik Evreni’ne Geri Dönebilir

Marvel Sinematik Evreni’nin en önemli yapımlarından Avengers: Endgame filmiyle macerası sonlanan Thanos karakteri, beyaz perdeyi yeniden ziyaret edebilir.

thanos avengers infinity war
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Endgame bu sene sinemalara geldiğinde, hayranlarını Marvel evrenindeki pek çok sevilen kahramana veda etmek zorunda bırakmıştı. Bunun yanı sıra Sonsuzluk Efsanesi’nin en büyük kötüsü olan Thanos da; Iron Man’in parmak şıklatması sayesinde toza dönüşerek MCU’ya elveda diyen karakterlerden bir tanesiydi. Ardından gelen Spider-Man: Far From Home aracılığıyla seneyi bitirerek 4. Faz’ına hazırlanmaya başlayan Marvel Sinematik Evreni dair yeni bir söylenti ortaya atıldı. Bu söylentiye göre Thanos 4. Faz’daki birkaç yapımda daha gözükebilir.

Black Widow filminden anlaşılacağı üzere Marvel dördüncü fazında farklı bir kronolojik düzen izleyecek. Söylenenlere göre Thanos da bu filmlerdeki flashback’lerde ve Avengers: Endgame öncesi olayların işleneceği yapımlarda yer alacak. Thanos’u bambaşka bir şekilde detaylıca göreceğimiz yapımın ise The Eternals olduğu güvenilir bir kaynak tarafınca belirtildi.

Avengers Thanos

- Reklam -

The Eternals, Faz 4’ün ilk sinema filmlerinden bir tanesi olacak. Aslında hayli uzun bir liste halinde olan The Eternals ırkının Titan gezegenindeki mensuplarından bir tanesi de Thanos’un ta kendisi. Bu yüzden Eternals’da tanıtılacak ilk karakterlerden biri de Thanos olarak ön görülüyor. Sebebi ise bu güvenilir kaynağın şimdiden sızdırmış olduğu senaryo.

Genç Thanos Karakteriyle Tanışmaya Hazırlanın

Bu sızdırılan The Eternals senaryosuna göre Thanos’u hem bebek olarak, hem de yetişkinliğe ilk adım attığı çağlarında göreceğiz. Bebek olduğu zamanlarda yanında abisi Starfox’u da göreceğimizi belirten senaryonun nereyi ve ne zamanı anlattığı hakkında yeterli detaylar ne yazık ki mevcut değil. Ancak önemli nokta şu ki Thanos yetişkinlik zamanını anlatacak sahnede abisinin yanına giderek Sonsuzluk Taşları’nı toplamada onun yardımını istiyor. Yine bu sahnenin de nerede geçtiği belli olmasa da Avengers: Infinity War filmine yakın tarihleri anlatacağı ön görülebilir.

Thanos

- Reklam -

Tabii bu senaryoyu ileten kaynak her ne kadar güvenilir bilgiler veriyor olsa da bu bir tür taslak olarak adlandırılabilir. Yani sızdırılan senaryodaki her şey çıkartılabilir veya yenisi eklenebilir. Ama her ne olursa olsun bu haber şimdiden MCU hayranlarını heyecanlandıracak gibi gözüküyor.

Thanos karakterini yeni yapımlarda da görmek sizce nasıl olur? Yenilmiş karakterleri geride bırakıp Marvel evrenine ait yeni kötü karakterlere yoğunlaşmaları yerine bu tür detaylar da ilginizi çeker mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers Filmleri Hela’nın Thanos’tan Güçlü Olduğunu Kanıtladı

* Avengers: Infinity War’da Thanos’un Parmak Şıklatması Neden Tüm Canlıları Etkilemedi?

Kaynak: we got this covered

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kesin dönecek zaten orası Allahın emri. Karakter o kadar çok evrenin merkezine çekildi ki, şimdi onsuz bir Marvel çok sığ olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jared Diamond yeni kitaplar

Tüfek, Mikrop ve Çelik’in Yazarı Jared Diamond Kitaplığı Genişliyor

Stephen King Carrie

Stephen King Uyarlamalarında Bu Hafta: Carrie Dizi Oluyor