in

Yeni Avengers Filmi “The Kang Dynasty”nin Yönetmeni Belli Oldu

Avengers: The Kang Dynasty yönetmeni belli oldu. Shang Chi and the Legend of the Ten Rings ile tanınan Destin Daniel Cretton, yeni filmin başına geçti.

Avengers The Kang Dynasty yönetmeni Destin Daniel Cretton
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: The Kang Dynasty yönetmeni Destin Daniel Cretton oldu. Marvel Sinematik Evreni’nin 6. fazında izleyicilerle buluşacak beşinci Avengers yapımı, Shang Chi and the Legend of the Ten Rings’in yönetmenine emanet edildi.

2019 yılında Avengers: Endgame ile Marvel’ın Infinity Saga macerası zirveye ulaşmıştı. Dünya genelinde 2.8 milyar dolarlık bir gelir elde etmesinden sonra dev çizgi roman şirketi yeni karakterleri ve hikâyeleri izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

San Diego Comic-Con bünyesinde şirket yöneticisi Kevin Faige Multiverse Saga ismindeki yeni faz yapımları ve 2025 yılında vizyona girmesi beklenen Avengers devam filmlerini duyurdu. The Kang Dynasty ve Secret Wars olarak açıklanan yapımlar hayranları şimdiden heyecanlandırmayı başardı.

- Reklam -

6. faz Avengers filminin yönetmeni Destin Daniel Cretton ise Marvel evrenine Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi ile dahil olmuştu. Daha sonrasında Marvel ile yaptığı anlaşmayı genişleten yönetmenin, Disney+ için yeni bir Wonder Man dizisi ve Shang-Chi’nin devam filmini de yönetmesi bekleniyor. 432 milyon dolarlık gişe geliri ile yapımcıların yüzünü güldüren Shang-Chi Marvel’ın sinematik dilinin farklılaştığı bir döneme denk gelmişti. Dolayısıyla eleştirmenler Cretton’ın Avengers gibi çok farklı kahramanların yer aldığı bir filmi nasıl yorumlayacağını merakla bekliyor.

Avengers: The Kang Dynasty Filmi Marvel’ın Yeni Kötüsünü Konu Alacak

Jonathan Majors tarafından canlandırılan Marvel Sinematik Evreni’nin yeni büyük kötüsü Kang izleyicilerin karşısına ilk defa Loki dizisinde çıkmıştı. Buna ek olarak karakter beşinci fazı başlatacak Ant-Man and the Wasp: Quantumania filminde de yer alacak. Ancak aktörün Comic-Con panelinde aktardığına göre çoklu evrenlerde farklı Kang karakterleri yer alıyor ve Ant-Man filminde yer alan Kang, Loki dizisinde yer alandan farklı.

Avengers The Kang Dynasty film yönetmeni Destin Daniel Cretton

- Reklam -

İlk defa 2000 yılında yayınlanan 16 sayıdan oluşan çizgi roman serisinde 30. yüzyıldan gelen bir savaş lordu Kang bütün dünyayı fethetmeyi başaran ilk büyük kötü olmuştu. Kurt Busiek’in yazdığı ve efsanevi illüstratör George Perez ile birlikte Alan Davis, Kieron Dwyer, Ivan Reis ve Manuel Garcia gibi isimlerin çizerliğini yaptığı seri, yavaş fakat etkileyici anlatımı ile çizgi roman dünyasında önemli bir yer bulmuştu.

Diğer taraftan The Kang Dynasty filmi ile ilgili netleşen çok fazla detay yok. Senaryo ya da oyuncu kadrosunda hangi isimlerin yer aldığı açıklanmadı. Beşinci Avengers filminin vizyona giriş tarihi ise 2 Mayıs 2025 olarak belirlendi.

Siz Avengers: The Kang Dynasty filminin yönetmeni hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones kadın temsili - george r.r. martin cevap

George R.R. Martin, Game of Thrones’taki Kadın Temsili Eleştirilerini Yanıtladı: “Tarihten İlham Alıyorum”

2022 booker ödülü uzun listesi

2022 Booker Ödülü’nde 13 Kitaplık Uzun Liste Belli Oldu