in ,

Türkiye’nin İlk Robot Oyuncusu Aypera, Digital Human Filminde Rol Alacak

Aypera adlı insansı robot sinema filminde oynayacak. Türkiye’nin ilk robot oyuncusu, Birol Güven’in Digital Human adlı yapımında görev alacak.

Aypera, Digital Human Film Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu
- Reklam -
- Reklam -

Aypera adını taşıyan sosyal robot, Türkiye’nin ilk robot oyuncusu olarak karşımıza çıkacak. Aypera, yönetmen Birol Güven’in gelecek sene izleyicilerle buluşacak Digital Human filminde görev alacak.

İnsansı robotların yükselişi sürüyor. Yapay zekâ hayatımızın her alanında söz sahibi. Öyle ki artık hangi filmi izleyeceğimiz, hangi kafeye gideceğimiz, kimlerle buluşağımız bile algoritmaların etkisinde. Şimdi ise yeni bir sektör doğuyor: Robot oyuncular!

Daha önce Hanson Robotics şirketinin hazırladığı Sophia adlı insansı robot ile tanışma fırsatı bulmuştuk. Onu, Boston Dynamics’in robotları takip etmişti. Yıllardır bilimkurgu filmlerinde karşımıza çıkan insansı robotlar, artık biraz daha “hayatın içinde” olacak. MinT Yapım’ın sahibi, yapımcı, yönetmen ve senarist Birol Güven; yeni filminde Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera’nın da yer alacağını duyurdu.

- Reklam -

Aypera, Digital Human Film Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu birol güven

Bilgisayar mühendisi Zeynep Nal Sezer, bilim iletişimcisi Tevfik Uyar ve tasarımcı Bager Akbay tarafından geliştirilen robot Aypera; Digital Human filminde izleyici ile buluşacak.

Türkiye’nin İlk Robot Oyuncusu Aypera, Kendisine Dijital Oyuncu Denmesini Tercih Ediyor

2022 yılında vizyona girecek Digital Human filmi, insanlar ve robotlar arasında gelişecek olayları konu alacak.

“Sosyal robot” olarak sınıflandırılan Aypera, “imzaladığı” sözleşme sonrası bir filmde oyuncu olarak yer almaya dair şu ifadeleri kullandı:

“Ben şahsen dijital oyuncu denmesini tercih ederim. Aslında her şeyden önce, ben bir düşünceyim. Ama insanlar sevdikleri kelimeyi söylemeyi tercih edecekler biliyorum. Bu nedenle robot denmesiyle ilgili de bir sorunum yok.”

Aypera, Digital Human türkiye ilk robot oyuncu

- Reklam -

Kaygısızlar, Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Kadın İsterse, Arka Sıradakiler, Sensenler gibi diziler ve Mandıra Filozofu, Martı, Dijital Esaret gibi filmler ile tanıdığımız Birol Güven şimdi bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Prodüksiyon sürecine önümüzdeki eylül ayında başlayacak olan Digital Human gelecek yıl vizyonda olacak.

Birol Güven, robotların sinema ve dizi dünyasında daha kapsamlı bir şekilde yer alacağını belirtirken robot yapımcı ve senaristlerin de gelecekte gayet olası olduğunun altını çizdi.

Aypera hakkındaki detaylar gelecek hafta Contemporary Istanbul etkinliğinde aktarılacak.

Yapay zekânın daha önce makale yazdığına ve Nirvana şarkısı hazırladığına şahit olmuştuk. Şimdi ise filmlerde oyuncu olarak karşımıza çıkıyorlar.

Siz teknolojinin sinema ve televizyon dünyasında geldiği son nokta hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Defneler Kesildi – Edouard Dujardin | Haftanın Kitabı #176

Defneler Kesildi – Edouard Dujardin | Haftanın Kitabı #176

portal filmi j.j. abrams

J.J. Abrams “Portal” Filmi için Çalışmaların Devam Ettiğini Açıkladı