in ,

Silikon Vadisi’ni Dolandırıp Milyarder Olmuştu: Hikâyesi Film Oluyor, Başrolde Jennifer Lawrence Yer Alıyor

Bad Blood filmi geliyor. Apple TV+, Silikon Vadisi’ni dolandırarak dünyanın en genç milyarderleri arasına giren Elizabeth Holmes’ün hikâyesini sinemaya taşıyor.

Bad Blood Silikon Vadisi Jennifer Lawrence
- Reklam -
- Reklam -

Bad Blood filmi duyuruldu. Silikon Vadisi’nde Theranos adlı şirketle pek çok dolandırıcılığa imza atan Elizabeth Holmes’un öyküsü sinemaya uyarlanıyor. Apple Studios’un geliştireceği film şirketin dijital yayın platformu Apple TV+ üzerinden yayınlanacak. Başrolde ise Jennifer Lawrence yer alıyor.

ABD’nin ileri teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel idare merkezi olan Silikon Vadisi, çoğunlukla başarı hikâyeleri ile anılıyor. Ancak bugünkü haberimize konu olan başarı, biraz daha farklı.

2003 senesinde, daha 19 yaşındayken kurduğu Theranos adlı şirketle adından söz ettirmeye başlayan Elizabeth Holmes, kısa süre içerisinde kendisini ’kanıtlamayı’ başardı. Kan tahlili konusunda yenilikçi bir teknoloji sunduğunu iddia eden Holmes, az miktarda kanla doğru ve hızlı şekilde ölçüm yapabildiğini ileri sürüyordu. Bu sayede Theranos’a milyarlarca dolarlık yatırım almayı başardı.

- Reklam -

Tüm bunların bir yalan olduğu ise 2015 yılında ortaya çıktı. Holmes’un o güne dek toplamayı başardığı 4,5 milyar dolarlık servet bir anda eridi. Theranos şirketi davalar sonucunda 2018’de kapatıldı. Ancak Haziran 2018’de iddianamesi tamamlanan Holmes davası bu yıla dek görülmedi. Bununla birlikte şirketin eski başkanı Ramesh Balwani’nin davası da ertelenmiş durumda. Holmes’un hamilelik süreci, Koronavirüs pandemisi derken yargılama bugünlere dek aksadı.

Jennifer Lawrence Bad Blood Filmi Aynı İsimli Kitaptan Uyarlanıyor

Film, ilk olarak 2018 yılında yayımlanan ve orijinal adı Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup olan kitaptan sinemaya uyarlanacak. John Carreyrou imzasını taşıyan eser 2020 yılında Türkçeye de Kötü Kan adıyla kazandırılmıştı.

Bad Blood Jennifer Lawrence

Apple Original Films, Theranos CEO’su Elizabeth Holmes’un şok edici yükselişini ve düşüşünü konu alacak drama filmi Bad Blood’ın çekileceği bilgisini doğruladı. Bu yapımda Apple Studios, Legendary ile ortaklaşa çalışacak. Filmin senaryosu ve yönetmenliği Ant-Man, The Big Short, Vice gibi yapımlarla tanınan Oscarlı isim Adam McKay’ye emanet.

- Reklam -

Yapımda Elizabeth Holmes karakterini The Hunger Games, Silver Linings Playbook ve American Hustle ile tanınan Oscarlı aktris Jennifer Lawrence üstleniyor.

2016 yılından beri ön geliştirme aşamasında olan yapım, artık somut adımlar atmaya başlıyor. Filmin tam oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi ise şu an için bilinmiyor.

Siz bu skandalı takip etme fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Perşembe Günü Cinayet Kulübü - Richard Bravery

Polisiye ve Mizahı Bir Araya Getiren Richard Osman İmzalı “Perşembe Günü Cinayet Kulübü” Romanı Çıktı

Zaman Çarkı 5. Bölüm İncelemesi

Zaman Çarkı 5. Bölüm İncelemesi: Kan Kanı Çeker