in

Eski Amerika Başkan Yardımcısı Spiro T. Agnew Konulu Podcast Bag Man, Ben Stiller Yönetmenliğinde Film Oluyor

Ünlü komedyen Ben Stiller, Bag Man podcast serisini filme uyarlayacak. Yapım eski Amerika Başkan Yardımcısı Spiro T. Agnew’ın suç ağını konu alacak.

Bag Man Ben Stiller
- Reklam -
- Reklam -

Robert Downey Jr.’lı Tropic Thunder ve Owen Wilson’lı Zoolander gibi filmlerle tanınan komedyen Ben Stiller, Bag Man filminin başına geçti. Rachel Maddow tarafından yaratılan aynı adlı Podcast serisinden uyarlanacak olan film, eski Amerika Başkan Yardımcısı Spiro T. Agnew’ın suç ağını konu alacak.

Spiro T. Agnew, Başkan Richard Nixon’ın yardımcılığı görevini yürütmüştü. Görevi sırasında bir rüşvet ve haraç çetesinin liderliğini de yapan Agnew, bir yandan Watergate skandalıyla boğuşurken diğer yandan da kendisini gözüne kestiren üç genç federal savcıyı atlatmaya çalışıyordu.

Ben Stiller Podcast ve romandan uyarlanacak filmde sadece yönetmenlik değil yapımcılık görevi de yapacak. Adam Perlman (Billions) ve romanın yazarlığını üstlenen Mike Yarvitz de uygulayıcı yapımcılık görevi üstlenecek.

- Reklam -

Görevdeki bir Başkan Yardımcısı’nın Beyaz Saray duvarları içinde bir suç şebekesi yönetmesi mümkün mü? Amerikan tarihindeki en büyük yolsuzluk skandallarından birisi ortaya çıkarken kimsenin dikkatini çekmemesi? O skandalın on-yirmi yıl sonra tamamen unutulması?

Bag Man Romana da Uyarlanmıştı

Podcast geçen aylarda bir romana da uyarlanmıştı. O romanın arka kapağı da şöyle:

Bag Man Podcast

“Yıl 1973’tü ve eski Maryland valisi Spiro T. Agnew, Richard Nixon’ın sol eliydi. Siyasette tecrübesi az; ortalığı karıştırmada yeteneği çok olan Agnew yıllarca bir rüşvet ve haraç çetesi yönetti. Watergate skandalının en gündemde olduğu zamanlarda üç genç federal savcı bu suçları fark ettiğinde zamana karşı bir yarış başladı. Nixon’ın yaklaşan azlini takiben Başkan olması beklenen Agnew, o gün gelmeden yakalanmalıydı.

Kendisini “saldırıya saldırıyla cevap veren” bir kişi olarak tanımlayan Başkan Yardımcısı soruşturmayı sonuçsuz bırakmak için elinden gelen her şeyi yaptı… Bir cadı avı olduğunu iddia etti. Destekçilerini basına karşı ayaklandırdı. Yargıyı bile rüşvetle susturmaya çalıştı.

- Reklam -

Rachel Maddow ve Michael Yarvitz bu kitapta Agnew’in suçlarını detaylıca inceliyor. Gelecekteki Başkan George H. W. Bush’un da içinde olduğu olayın üstünü kapatma çalışmalarından Agnew’ın istifasına giden süreç aynı adlı Podcast’ten çok daha detaylıca anlatılıyor. Bag Man, Spiro Agnew’ın suçlarına ve bu skandalın politikaya, medyaya ve Beyaz Saray’da suç işlemenin ne demek olduğuna dair yeni bir bakış açı getiriyor.”

Film Focus Features tarafından geliştiriliyor ve henüz oyuncu kadrosu veya çıkış tarihi belli değil.

Bag Man romanının henüz ülkemizde bir çevirisi de bulunmuyor.

Bag Man Podcast, roman ve filminin konusunu beğendiniz mi? Böyle bir eseri komediyle tanınan Ben Stiller’ın yönetmesi size ne düşündürüyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Geek Tyrant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye Uzay Ajansı

Türkiye Uzay Ajansı Programı Açıklandı: 2023’te Ay’a Gidiyoruz

Empedokles'in Dostları - Amin Maalouf

Amin Maalouf’tan Yıllar Sonra Yeni Roman: Empedokles’in Dostları