in

Emin Alper’in Yeni Filmi “Balkaya”da Çekimler Başlıyor

Emin Alper, yeni filmi Balkaya için prodüksiyon sürecine başlıyor. Ödüllü yönetmen dördüncü uzun metrajını Kayseri’de çekecek.

balkaya emin alper yeni filmi
- Reklam -
- Reklam -

Emin Alper, Kız Kardeşler sonrası yeni filmi için hazırlıklara başladı. Yönetmenin Balkaya adını taşıyan projesinde çekimler bu yaz gerçekleştirilecek.

Son dönemlerde yerli sinemamızın yetiştirdiği yönetmenler arasında yapımları ile dikkat çeken isimlerden birisi de Emin Alper oldu.

1974 doğumlu yönetmen, senarist, yapımcı ve akademisyen Alper Mektup ve Rıfat adlı kısa filmlerden sonra ilk uzun metrajını Tepenin Ardı ile 2012 yılında gerçekleştirdi. Bu yapım Berlin Uluslararası Film Festivali Caligari Film Ödülü’ne layık görüldü. Yurt içinde ve yurt dışında festivallerde başarılı bir performans gösteren ilk filmi, 2015’te Abluka takip etti. Abluka’nın dünya prömiyeri 72. Venedik Film Festivali’nde gerçekleşti. Yönetmenin üçüncü uzun metrajı Kız Kardeşler ise 2019’da vizyona girdi. Alper ayrıca FX ile BluTV ortaklığında çekilen Alef dizisinde de yönetmen olarak görev aldı.

- Reklam -

Yeni Emin Alper Filmi “Balkaya” Çekimleri Temmuz 2021 Tarihinde Başlıyor

Şimdiyse Emin Alper dördüncü uzun metraj filmi için kameranın arkasına geçmeye hazırlanıyor. Balkaya adlı yapımın prodüksiyonu Temmuz 2021 tarihinde başlayacak. Filmin çekimleri ağırlıklı olarak Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirilecek.

Selahattin Paşalı balkaya
Selahattin Paşalı

Politik ve psikolojik gerilim türlerinden parçalar taşıyacak yapım, bir süredir kuraklık problemi ile mücadele eden Balkaya adlı bir kasabada geçecek. Film, kasabaya yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasaba halkı arasındaki çekişme konu alıyor.

Filmin başrollerini Leke, Kalp Atışı, Babil ve Aşk 101’de oynayan Selahattin Paşalı ile Bizim İçin Şampiyon, Senden Bana Kalan ve Bozkır’da karşımıza çıkan Ekin Koç paylaşıyor. Balkaya filminde ikiliye eşlik eden diğer oyuncular şu şekilde: Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci ve Nizam Namidar.

Ekin Koç
Ekin Koç

Balkaya’nın yapımcı koltuğunda Nadir Öperli oturuyor. Filmin görüntü yönetimi Christos Karamanis’e, prodüksiyon tasarımı Nadide Argun van Uden’e ait.

- Reklam -

Emir Alper – Balkaya Filmi Konusu

Emre, Balkaya kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Kendisini bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere, kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bütün bu hoş karşılanmaya rağmen ilk günden itibaren birtakım gariplikler ve gerginlikler yaşanır. Kasabada ciddi bir su sorunu vardır. Sualtı mağaralarından gelen yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanmıştır. Selim’in belediye başkanı olarak en büyük projesi bu meseleyi çözmek ve modern borularla yer altı sularını kasabaya bağlamaktır. Susuzluktan kırılan kasaba bu projenin hayata geçmesini beklemektedir. Fakat kasabada Selim’e karşı ciddi bir muhalefet de vardır. Bu muhalefetin öncüsü, yerel gazetenin sahibi Murat’tır. Emre, Murat’ın kendisini belediye başkanına karşı kışkırtma çabalarına temkinli yaklaşır. Nitekim birkaç hafta içinde yerel seçimler yapılacaktır ve Emre bu seçimlerde herhangi bir tarafın yanında görünmek istememektedir. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş Murat’la ittifak yapmaya zorlar ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngü içinde sıkışıp kalır.

Emir Alper imzalı Balkaya filmi için henüz bir vizyon tarihi açıklanmadı. Ancak yapımın, festival yolculuğu sonrası 2022 yılı içerisinde izleyici ile buluşması bekleniyor.

Siz Emin Alper filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yönetmenin yeni projesine dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ateşten Atlamak - Fatma Nur Kaptanoğlu

Ateşten Atlamak: Fatma Nur Kaptanoğlu’nun İki Uzun Öyküden Oluşan Yeni Kitabı Raflarda

Fullmetal Alchemist Brotherhood

Fullmetal Alchemist 20. Yıl Dönümü için Özel Bir Proje Geliyor