in

“Winnie the Pooh”dan Korku Filmi Yapan Ekip, Şimdi de Karanlık bir “Bambi” Uyarlamasına Hazırlanıyor

Bambi: The Reckoning filmi duyuruldu. Ünlü çizgi film “Winnie the Pooh”dan slasher tipi korku yapımı çıkartan ekip yeni bir yapımla geliyor.

Bambi: The Reckoning Geliyor - Korku Temalı Uyarlama Yolda
- Reklam -
- Reklam -

Bambi: The Reckoning filmi yolda. Winnie the Pooh evreninin karanlık alternatifi Blood and Honey’yi çeken ekip, şimdi de ünlü çocuk animasyonu Bambi’yi korku diyarına götürecek.

Telif süresi dolduğu için kamu malı haline gelen eserlerin ürkütücü korku uyarlamaları, rahatsız edici bir sinema akımının fitilini ateşlemiş durumda. İlk olarak Winnie-the-Pooh ile başlayacak bu süreç, Pooh ve Piglet’i bir tür seri katil olarak gösterecek ve Winnie the Pooh: Blood and Honey adıyla Şubat 2023’te gösterime girecek.

Ancak söz konusu filmi yapan yönetmen Rhys Frake-Waterfield, bununla durmamaya kararlı. Bu ayın başında çıkan bir haberle birlikte, yönetmenin bir sonraki projesinin karanlık bir Peter Pan uyarlaması üzerine olacağı ve Peter Pan: Neverland Nightmare adıyla çıkacağı belli olmuştu. Haberin üzerinden henüz yarım aylık bir süre geçmişken, şimdi aynı yönetmenden bir klasiğin daha korku filmine uyarlanacağı haberi geldi.

- Reklam -

Bambi: The Reckoning yeni korku filmi

Karakter, aynı adı taşıyan Disney animasyon filmi ile tanınmasına rağmen, aslında Felix Salten tarafından kaleme alınan ve 1923’te Bambi, a Life in the Woods adlı kitap ile ortaya çıktı. 1942’de çıkan Disney uyarlaması şimdiye kadar yapılmış en üzücü animasyon filmlerinden biri olmasına rağmen, izleyicilerin kalbini kazanarak onu en büyük Disney klasiklerinden biri haline getirdi. Bu, özellikle filmin konusunun, geyik yavrusunun kimliğini ve dünyadaki yerini keşfetmesine odaklanmasıyla da ilgiliydi. İşte şimdi bu karakter, Frake-Waterfield’ın ellerinde farklı bir kişiliğe bürünmeye hazırlanıyor.

Bambi: The Reckoning Filmi, Karakteri Vahşi Bir Ölüm Makinesine Çevirecek

Yeni uyarlamanın yönetmen koltuğunda Scott Jeffrey yer alacak. Frake-Waterfield ise yönetici yapımcı olacak. Dread Central’a konuşan Jeffrey, filmin klasik hikâyenin ilginç bir versiyonu olacağını açıkladı:

“Film, hepimizin bildiği ve sevdiği hikâyenin inanılmaz karanlık bir yeniden anlatımı olacak. Netflix’in The Ritual’ında kullanılan tasarımdan ilham alan Bambi, vahşi doğada pusuya yatmış vahşi bir ölüm makinesi olacak. Kuduzlu Bambi’ye hazırlanın!”

- Reklam -

Bambi’nin orijinal 1923 versiyonu 2016’dan beri kamuya açık halde. Ancak Disney, kendi filminde yer alan versiyonunun hiçbir şekilde kullanmasına izin verilmiyor. Bu nedenle yaklaşmakta olan korku projesinde karakterin nasıl görüneceği merak ediliyor.

Bambi: The Reckoning yeni korku filmi

Çocuklara yönelik uyarlamaların korku filmi temasıyla uyarlanması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, aynı zamanda bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deepfake Hakkında İlk Yasa Birleşik Krallık'tan Geldi

Birleşik Krallık, Deepfake ile Oluşturulan Videoların Rıza Dışı Kullanımını Suç Kabul Edecek

Sibirya Buzulları Virüsler

Bilim İnsanları, Sibirya Buzları Altındaki 50 Bin Yıllık Virüsleri Yeniden Canlandırdı