in ,

Türkiye’nin İlk Uzay Oluşumundan İlham Alan “Bandırma Füze Kulübü” Filminden Fragman

Bandırma Füze Kulübü fragmanı paylaşıldı. NASA hayallerine ulaşarak gökyüzüne füze göndermeyi başaran Bandırmalı öğrencileri konu alan film, bu sonbahar vizyonda.

Bandırma Füze Kulübü fragman
- Reklam -
- Reklam -

Bandırma Füze Kulübü fragmanı yayınlandı. Gerçek bir olaydan ilham alan filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstleniyor.

Türkiye tarihinden ilham verici bir hikâyeyi işleyen Bandırma Füze Kulübü; Ayla, Müslüm ve Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu gibi filmlerle tanınan Dijital Sanatlar Yapım Evi imzasıyla geliyor.

Hakkındaki ilk detaylar geçen yıl kasım ayında ortaya çıkan filmin yapımcılığını Mustafa Uslu üstleniyor. Uslu, filme dair daha önce verdiği söyleşilerde projenin 4 yıllık bir çalışma olduğunu kaydetmişti.

- Reklam -

Oyuncu kadrosunda Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Altan Erkekli ve Alican Yücesoy gibi isimlerin yer aldığı filmden ilk fragman paylaşıldı.

Bandırma Füze Kulübü Fragmanı | İZLE

YouTube video

Vizontele, G.O.R.A., Sınav, Yahşi Batı ve Aşk Tesadüfleri Sever ile tanınan Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini üstlendiği film, gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alıyor.

Yapım çevre baskısına rağmen hayallerinin peşinden koşan ve kısıtlı imkânlarla NASA hayallerini gerçekleştirip gökyüzüne füze yollayan Bandırmalı lise öğrencilerini takip ediyor.

Bir grup lise öğrencisi tarafından kurulan kulüp, aynı zamanda Türkiye’nin ilk uzay oluşumu olarak da tarihe geçmişti.

Filmin senarist ekibi ise Mert Dikmen (Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun), Ayberk Olgay ve Mustafa Uslu’dan oluşuyor.

- Reklam -

Bandırma Füze Kulübü Çekimleri 10 Kasım’da Saat 9’u 5 Geçe Başlamıştı

1950’lerin Bandırma’sında geçecek film için yönetmen Ömer Faruk Sorak, “gençlere ilham kaynağı olacağı” vurgusunu yapmıştı. Sorak ayrıca yapımda kullanılan roket ve füzelerin bir kısmının özel olarak üretildiğini ve denendiğini de aktarmıştı.

Yapımın çekimlerinin bir bölümü Mudanya’da, bir bölümü Bandırma’da ve önemli bir kısmı da Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Çekimler ise geçen yıl 10 Kasım’da, saat 9’u 5 geçe başlamıştı.

Bandırma Füze Kulübü fragmanı

Filmin yapımcılığını üstlenen Mustafa Uslu, ilhamını gerçek hayattan alan İyi ki Varsın Eren, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, Müslüm, Ayla ve Çiçero yapımlarıyla ses getirmişti.

Bandırma Füze Kulübü herhangi bir erteleme almazsa 21 Ekim 2022 tarihinde vizyona girecek.

Yapıma dair sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wonder Man Dizisi Disney Plus'ın Sıradaki Projesi Olabilir

Disney Plus’ın Sıradaki Marvel Dizisi “Wonder Man” Odaklı Olabilir

İhtilal mi, İnkılap mı? – Ahmet Ağaoğlu

Türk İhtilali’nin Öncü Kuramcılarından Ahmet Ağaoğlu’nun Bir Devrin Perde Arkasını Anlattığı Eseri Latinize Edildi