in

90 Milyon Dolar Harcanıp Vizyon Görmeyen “Batgirl” Hakkında Yeni DC Başkanı Konuştu: “İzledim, İptal Edilmesi Doğru Karardı”

Yeni DC Studios başkanlarından Peter Safran, 90 milyon dolar harcanan ancak vizyon yüzü görmeyen “Batgirl” filmini izlediğini ve iptal kararının doğru olduğunu söyledi.

Batgirl Filmi İptali Hakkında Yeni DC Başkanı Konuştu
- Reklam -
- Reklam -

Batgirl filmi iptali hakkında yeni DC Studios eş başkanı Peter Safran bir açıklama yaptı ve filmi izlediğini, verilen kararın doğru olduğunu savundu.

DC Sinematik Evreni birçok zorlukla karşı karşıya kalan Warner Bros. Discovery, DC Studios için yeni bir yöne doğru gidiyor. Bunun ilk adımı geçen ekim ayında Peter Safran ve James Gunn’ın stüdyonun yeni başkanları olarak işe alınmaları ile başladı. Ancak DC markası, son birkaç aydır basında pek çok sorun yaşıyor. 2022’deki en büyük tartışma ise başrolünde Leslie Grace’in yer aldığı ve Barbara Gordon’u canlandırdığı Batgirl’ün aniden iptal edilmesiydi.

The Wrap aracılığıyla yakın zamanda düzenlenen bir basın etkinliğinde konuşan Peter Safran, Warner Bros. Discovery’nin Batgirl filmini iptal etme kararı hakkında konuştu. Çekimleri bitmiş ve hatta efektlerin de büyük oranda tamamlandığı, toplamda 90 milyon dolar harcanan Batgirl, stüdyo tarafından hurdaya çıkarıldı ve görünen o ki bu durumu Safran da destekliyor. DC Studios patronu, en nihayetinde Batgirl’ü vizyona sokmanın bir yolu olmadığını ve bu haliyle “sinema pazarında” rekabet edemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

- Reklam -

batgirl filmi iptal edildi

Peter Safran: “Batgirl Filmi İptali Zor Bir Karar Olsa da Doğruydu”

“Filmi izledim,” diyen Safran, sözlerine şu şekilde devam etti:

“O filmde kamera önünde ve arkasında inanılmaz yetenekli birçok insan var ama ne yazık ki vizyona giremezdi. Bazen böyle olur. Aslında [Warner Bros. Discovery CEO’su David] Zaslav ve ekibinin bunu iptal etmek için çok cesur bir karar verdiğini düşünüyorum. Çünkü bu film vizyona girseydi hem DC’ye hem de bunu yapan tüm ekibe zarar verirdi. Batgirl sinema pazarında rekabet edemezdi. Zaten en başında küçük ekran için inşa edildi. Sonuç olarak bunun kolay bir karar olmadığını düşünüyorum ama doğru kararı verdiler.”

Batgirl’ün iptali, bir süredir Hollywood’un en tartışmalı hamlelerinden biri olmaya devam ediyor. Neredeyse tamamlanmış ve vizyona girmeye hazır bir filmin iptal edilmesi oldukça alışılmadık bir durum. Stüdyonun kararı, öncelikle birleşmeden sonra yapmak zorunda oldukları büyük bütçe kesintilerinden kaynaklanıyordu. Filmin iptali, Warner Bros. Discovery’nin yaklaşık 1 milyar dolarlık vergi indirimi için almasını sağlayan yapımlardan sadece biriydi. Safran’ın yorumunun ne derece doğru olduğunu bilmek zor, çünkü muhtemelen film hiçbir zaman gün yüzü görmeyecek.

- Reklam -

Batgirl iptali doğru karardı

Şirketin DC Sinematik Evreni için planladığı yeni yol ise kısa süre önce James Gunn tarafından paylaşıldı. Yeni tüm yapımlar için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki ya sizler Batgirl’ün iptali hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce sinema salonlarına gelmese bile en başta planlandığı gibi HBO Max’te yayınlanabilir miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Animasyon filmleri gösterime çıkarılıp bu film iptal ediliyorsa kusura bakmasınlar ama söylemlerinde samimi değiller. Şöyle deseler daha mantıklı olurdu: “Bu film 1 milyar dolar kar etmez, vergi indirimi daha mantıklı geldi. Ancak yeni DC evreni için bak 90 milyon doları bile gözden çıkarıyoruz.” Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 2. Sezon Çekim Tarihleri Belli Oldu

House of the Dragon’ın 2. Sezon Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağı Açıklandı

The Terminal List 2. Sezon Onayı Aldı

Chris Pratt’li “The Terminal List” 2. Sezon Onayını Aldı ve Dizinin Öncesini Anlatan Yeni Bir Spin-Off’a Yeşil Işık Yakıldı