in ,

Netflix Uyarlaması “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”tan İlk Fragman Paylaşıldı

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok fragmanı paylaşıldı. Ünlü romanın film uyarlaması Edward Berger imzası ile Netflix platformuna geliyor.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok fragman
- Reklam -
- Reklam -

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok fragmanı görücüye çıktı. Netflix, Erich Maria Remarque’nin dünyaca ünlü romanını ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan yapım, Almanya’da vizyona girmeyi seçerken dünya genelindeki yayınını Netflix üzerinden gerçekleştirecek.

Alman yazar Erich Maria Remarque’nin 1929 tarihli romanı Im Westen nichts Neues (All Quiet on the Western Front), I. Dünya Savaşı’nın korkunç yüzünü bir askerin bakış açısından gözler önüne sermesiyle büyük yankı uyandırmıştı.

- Reklam -

Ünlü kitap, şimdi Netflix tarafından ekrana taşınıyor. Filmin senaryosunu yönetmen Edward Berger, Ian Stokell ve Lesley Paterson ikilisiyle birlikte kaleme alıyor. Berger; Jack, Your Honor ve Patrick Melrose yapımlarıyla tanınıyor.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Fragmanı | İZLE – Türkçe Altyazılı

YouTube video

Filmin konusu şu sözlerle tanımlanıyor:

“Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı’nda Batı Cephesi’nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.”

Hikâyenin merkezinde yer alan Paul Bäumer karakteri Felix Kammerer tarafından canlandırılıyor. Kammerer, daha önce yalnızca 1998 tarihli David im Wunderland yapımında rol almıştı.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok fragman netflix

Yapımın oyuncu kadrosunda Kammerer’a Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Adrian Grünewald, Devid Striesow, Andreas Döhler, Sebastian Hülk, Alexander Schuster, Luc Feit, Michael Wittenborn, Michael Stange, André Marcon, Tobias Langhoff ve Anton von Lucke eşlik ediyor.

- Reklam -

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok romanı, yayımlandıktan bir yıl sonra beyaz perdeye uyarlandı. 1979 yılında tekrar perdeye taşınan yapım zaman içinde birçok adaptasyona şahitlik etti.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Yeni film uyarlaması, 1930 tarihli Akademi Ödüllü uyarlama ve romanı öncül olarak kabul edecek. Yapım aynı zamanda Almanya’nın Oscar’da yarışması için seçeceği film olarak da öne çıkıyor.

Film, Almanya’da 29 Eylül’de vizyona girecek. Ekim ayında bazı ülkelerde izleyicilerin karşısına çıkacak. Ardından 28 Ekim 2022’de Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Yeni uyarlama hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mufasa: The Lion King

Aslan Kral’ın Öncesini Anlatacak Disney Filmi “Mufasa” Duyuruldu

the little mermaid fragmanı

Küçük Deniz Kızı Ariel’in Hikâyesini Anlatan Halle Bailey’li Filmden Fragman