in

Batman Günü İçin WarnerBros’un Planları Var

Her yıl düzenli olarak kutlanan Batman günü, bu sene daha farklı olaylara sahne olamaya hazırlanıyor. DC Comics birçok ülkede Batman’in ikonik sembolünü gökyüzüne yansıtacak.

batman gunu ust
- Reklam -
- Reklam -

DC’nin her yıl Kara Şövalye için düzenlediği Batman Günü, bu cumartesi günü kutlanmaya başlanacak. Bilindiği gibi bu sene Batman’in 80. yıldönümü. DC Comics ve Warner Bros tarafından bu sene yapılacak organizasyonlarda dünyada belirli şehirlerde Bat-Signal gökyüzünü aydınlatacak. Güneş battığı zaman o şehirdeki gökdelenlerin tepesinden, Batman’in ikonik sembolü gökyüzüne yansıtılmaya başlanacak.

Batman hayranları, etkinlik başladığı zaman sembolü ne zaman gökyüzünde görebileceklerini öğrenmek isteyeceklerinden dolayı DC Comics kendi internet sitesinden bir uygulama başlattı. Buraya tıklayarak hangi noktalarda Bat-Signal’ın yanıyor olduğunu canlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Yine aynı web sitesinde yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi alabilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere ülkemiz bu noktalar arasında bulunmuyor.

Batman yediden yetmişe birçok kişi tarafından tanınıyor. Kendisi 80 yılı devirmiş bir karakter olduğundan dolayı, romanlarda yaşlanmasa bile çizgi roman dünyasının aslında en yaşını almış karakterlerinden. Batman’i daha anmak için, bu seneki kutlamalar da her zamankinden daha fazla panele, konferansa ve çeşit çeşit çocuk/yetişkin aktivitelerine yer verilecek.

- Reklam -

Batman Günü: Dünyadaki tüm hayranlar için yapılan bir kutlama

Bat-Signal bariz bir biçimde, resmedilmiş tüm süper kahraman sembollerinin en akılda kalanlarından bir tanesi ve Bat-Signal’ın gerçekten gökyüzüne yansıtılacak olması, herkes için olağanüstü bir deneyim olacak. Çünkü bu basit olay sınırları, dilleri, kültürleri aşarak hepimizi bir araya getirecek.

Batman Günü’nde Bat-Signal’ı gökyüzüne yansıtmak aslında önemli bir ilham kaynağı. Bu işareti görmek, zorlukları ele alarak, onları iyi bir şeylere dönüştürebileceğimize inanmamızı sağlıyor. Batman günü dünyadaki tüm hayranlar için yapılan bir kutlamadır.

Tek bir kurgu karakterin, tüm dünyadan insanları ortak bir zevkte buluşturduğunu görmek, gerçekten muhteşem bir olay. DC Comics ayrıca Batman gününde bir hayranın evinde neler yapabileceğine dair uzunca bir liste de paylaşmış. Ona da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, şimdilik Bat-Signal’ın yansıtılacağı şehirler arasında Türkiye’den bir yer gözükmüyor. Ancak şehirlerin tam listesi henüz belli değil. Umuyoruz ki çıkacak liste sona ermeden ülkemizden bir şehir de seçilebilir; ne de olsa Batman isimli bir şehrimiz var.

Sizce yarın Bat-Signal ülkemiz semalarını da aydınlatabilir mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Batman Günü kutlu olsun!

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Ulan bir an daldırıp Batman şehri diye okudum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastik

Türk Sinemasının Fantastik Perde Arkası Belgesel Oldu

The Big Bang Theory - HBO Max

HBO, The Big Bang Theory’nin Yayın Haklarını Aldı