in

Batman Rolünün Yeni Sahibi Robert Pattinson’ı Kızdıran Sızıntı

Batman rolünün yeni sahibi Robert Pattinson seçilme süreci hakkında ilk kez konuştu. Pattinson kendisini çok kızdıran sızıntılara dair de açıklama yaptı.

robert pattinson batman oldu dc
- Reklam -
- Reklam -

Son birkaç senedir 2021 yılında yayınlanması beklenen bir solo Batman filmi planlanıyor. Planlanan bu filmin geliştirilme süreci ne yazık ki biraz olaylı oldu. Çünkü önce Ben Affleck Batman rolünü ve yönetmenliğini bıraktığını açıkladı; ardından da filmin yeni yönetmeni olacak Matt Reeves’in yönetmen koltuğunu bıraktığına dair bazı iddialar ortaya çıktı. Kısa süre sonra Matt Reeves iddiaları yalanladı ancak Affleck’in DC evreninden ayrılışı resmi olarak onaylandı. Herkes ona tam alışmışken, DC kendi sinematik evrenini kurmaya başladı derken Affleck’in rolü bırakması büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

2019’un yaz aylarına doğru Reddit gibi sosyal medya sitelerinde Robert Pattinson’ın sinemada Batman’e hayat verecek oyuncu olarak seçildiği haberi ortaya atıldı. Herkes bu haberi resmen komik bulup gülerken, söylenti bir anda çok ciddi haber sitelerinde “güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre” yazısıyla paylaşılmaya başlandı; ve birkaç saat içerisindeyse haber onay aldı. Robert’ın özellikle fiziki olarak rolü üstlenmesinin neredeyse imkansız olduğunu söyleyen DC Comics hayranları hüsrana uğramışlardı.

The Batman Robert Pattinson Responds Bruce Wayne

- Reklam -

Robert Pattinson, Batman Rolünü Aldıktan Sonra İlk Kez Konuştu

Geçtiğimiz gün Variety ile bir röportaj yapan Pattinson, haberin internete sızdırılması konusunda hayli “öfkeli” olduğunu belirtti. Bu kadar sinirlenmesinin sebebi olayın söylenti olarak çıktığı zaman gerçekten söylenti olmasıymış. Yani Pattinson, Batman rolü için seçmelere çağrılmış ve haber de internette bu sırada yayılmış. Robert eve geri dönüp haberleri gördüğündeyse seçilememekten çok korkmuş ve morali bozulmuş çünkü bütün hayranlar Pattinson’ın asla bir Batman olamayacağını yazmışlar.
“O sızıntının olduğunu gördüğüm zaman, aşırı sinirlendim. Herkes çok üzgündü. Benimle beraber çalışan herkes panik içerisindeydi. Bunun bütün olayı bozacağını düşündüm.”
Ancak bu sızıntıya rağmen olaylar Pattinson’ın beklentisinin aksi yönünde gelişti. Rolü alan isim kendisi oldu. Pattinson ayrıca rol için hayli gergin olduğunu da söyledi. Çocukluğunda İngiltere’de yaşadığı için genellikle hep Tim Burton’ın Batman filmlerini izlermiş. En sevdiği karakter değil, tek sevdiği çizgi roman karakteriymiş Batman. Ailesine sürekli Batman kostümleri aldırmış çocukluğunda. “Batman’i diğer çizgi roman karakterlerinden daha çok seviyorum. Sebebi onun süper güçlere sahip olmaması” diyor Pattinson.

robert pattinson batman yeni

Bütün bu olayların yanı sıra Robert’ın çok daha şanslı olduğu bir konu varmış. Matt rolü kaptığı haberini vermek için onu aradığında, Pattinson Christopher Nolan’ın Tenet filminin setindeymiş. Bu sayede o efsaneleşmiş The Dark Knight üçlemesinin yaratıcısına Batman hakkında birçok soru sorup, tüyo alabilmiş.

‘Nolan’a Batman Kostümü Hakkında Sorular Sordum’

“Matt aradığında aşırı rahatlamıştım. Çok garip bir andı çünkü Nolan’ın setindeki ilk günümdü. Ona Batman kostümüyle ilgili sorular sorduğumu hatırlıyorum. İçinde nasıl hareket edeceğimi…”

- Reklam -

Batman Filminin Çekimlerine Önümüzdeki Kış Başlanacak

Çekimleri henüz başlamamış olan Batman filminin vizyon tarihi 25 Haziran 2021 olarak planlanıyor. Matt Reeves’in bu kış çekmeyi planladığı filmin kadrosunun onaylanmış tek oyuncusu şu anlık Robert Pattinson. Andy Serkis’in ise bir rolü olduğu söylentisi internette dolanıyor. Filmin yine söylenti olarak çıkmış kötü karakterleri arasında: Catwoman, Penguin, Two-Face ve Mad Hatter var. Aynı zamanda Matt’in The Dark Knight gibi bir üçleme planladığı konusunda da dedikodular halen sürüyor.

Fizik, bir oyuncu için önemli bir unsur değil. Çünkü başarılı bir robert pattinson variety kapakoyuncu, rolünü benimsediği müddetçe fiziksel özelliklerini sıkı çalışmayla rahatlıkla değiştirebilir. Bu yüzden Pattinson’ın, Batman rolüne yakışmaması hakkında ön yargılı olmamak gerekiyor. Sonuçta Twilight filmi her ne kadar geniş kitlelerce antipati duyulan bir film olsa da, Pattinson’ın oyunculuğu çoğu eleştirmen tarafından beğenilmişti. 2021’in artık esaslı bir DC Sinematik Evreni’nin temellerinin atıldığı yıl olmasını dört gözle bekliyoruz.

Sizce Pattinson rol için uygun bir seçim mi? Matt Reeves’in çekeceği bir üçleme Nolan üçlemesini geçebilir mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Joker Rolü Joaquin Phoenix’i de Neredeyse Gerçekten Çıldırtacakmış

* Christopher Nolan, Tenet ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Konu büyük ihtimalle “Year One” hikayesi üzerine işlenecek gibi. Gordon ile tanışma hikayeleri filan olur diye düşünüyorum.

  2. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Herkes bu adama twilight yüzünden önyargılı yaklaşıyor fakat öyle olmamalı çünkü pattinson o üçlemeden bu yana kendini çok geliştirdi ,çok aşama kaydetti…yeni filmlerine bakarsanız anlarsınız bence…ayrıca sanırım Twilight serisinden en çok içinde oynayan oyuncular nefret ediyor :grin:

  3. Avatar for DonAlonzo DonAlonzo dedi ki:

    Lighthouse fragmanını izleyenlerde oyuncu seçimiyle ilgili herhangi bir soru işareti kalmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Guillermo Del Toro

Guillermo Del Toro, Western Temalı Bir Kurtadam Filmine Hazırlanıyor

Netflix

Netflix, Tek Seferde Sezon Yayınlama Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor