in ,

Batmobile Belgeseli Ücretsiz Olarak Yayında

Batmobile belgeseliyle Batman’in en gözde oyuncağına yakından bakın! Warner Bros. bir saatlik belgeseli ücretsiz olarak Youtube üzerinden paylaştı.

batman batmobile belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Batmobile hakkında daha detaylı bilgi almaya hazırlanın! Warner Bros., Youtube kanalı üzerinden yayınladığı yaklaşık bir saatlik belgeselle Batman’in gözde oyuncağına çok daha yakından göz atma fırsatı veriyor.

Hollywood sinemasında bugüne kadar ikonik birçok araba modeli gördük. Ancak bunlardan hiçbirinin Batmobile kadar ilgi görmediği söylenebilir. Her ne kadar Back to the Future (Geleceğe Dönüş) serisinin DeLorean’ı, Smokey and the Bandit’in (Çılgın) Trans Am’i ve Knight Rider’ın Kara Şimşek’i gibi ünlü birkaç araba modeli daha olsa da Batmobile’i yarım yüzyıldan fazla süredir beyaz perdede boy gösteriyor. Üstelik şu sıralar Koronavirüs nedeniyle çekimleri ertelenen The Batman’in de nasıl bir Batmobile’e sahip olacağı heyecanla bekleniyor.

batman batmobile belgesel

- Reklam -

Tam da bu süreçte, birçok insan evlerine kapalıyken Warner Bros. sürpriz bir şekilde 2012 yılında hazırladığı Batmobile belgeselini Youtube kanalı üzerinden ücretsiz olarak paylaştı. 1960’lardan başlayarak Christopher Nolan’ın Batman üçlemesine kadar toplamda 5 Batmobile’i inceleyen belgesel ile Kara Şövalye’nin sürücüsüne daha yakından göz atma fırsatına sahip oluyoruz.

Batman | Batmobile Belgeseli

YouTube video

Her türlü kamera arkası detayı ve görsellerle bezenmiş olan belgesel, Batman hayranları için bulunmaz bir nimet değeri taşıyor. Yapımın tek bir dezavantajı var. O da 2012 tarihli için Zack Snyder’ın Batman v Superman ve Justice League filmlerinde yer alan son Batmobile’i içermiyor olması. Ancak yine de özellikle Batman’in ilk ekrana geldiği günlerden bu yana içerdiği araçları görmek mutluluk verici.

Her şey efsanevi otomobil ustası George Barris tarafından inşa edilen orijinal Batmobile ile başlıyor. 1966 yılındaki televizyon dizisi için yeşil ışık yakıldığında Barris’e bir Batmobile yapması için 15.000 dolar ve 15 gün süre verildi. Kendisi de bu kısa sürede Ford’un Futura Konseptini satın aldı ve birçok izleyicinin hâlâ en ikonik Batmobile olduğunu hissettiği tasarımı ortaya çıkardı.

- Reklam -

batman batmobile belgesel

Ardından 1989 yılındaki Michael Keaton’ın Batman’ından başlayarak beyaz perdedeki Batmobile’ları incelemeye başlayan belgeselde tasarımların en ince ayrıntılarına kadar tanınan yüzler eşliğinde bilgi veriliyor.

Biraz eski tarihli de olsa yayınlanan belgeseli sizler nasıl buldunuz? Ve en çok hangisinin tasarımı hoşunuza gitti? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Batman Rolünü Elinden Kaçırmış 9 Aktör

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dune kum solucanları

Dune Filminde Göreceğimiz Kum Solucanları Bir Yılda Tasarlandı

David Robert Mitchell Heroes & Villains

David Robert Mitchell Yeni Filmi Heroes & Villains ile Geliyor