in

Beetlejuice 2 Geliyor: Yıllardır Beklenen Beterböcek’in Devamı Kesinleşti

Beetlejuice 2 resmi olarak geliyor. Uzun zamandır konuşulan Beterböcek’in devam filmi kesinleşti. Michael Keaton ve Winona Ryder da kadrodaki yerini aldı.

Beetlejuice 2 Geliyor: Beterböcek Devamı Kesinleşti
- Reklam -
- Reklam -

Beetlejuice 2 resmiyet kazandı. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü netleşmeyen yeni Beterböcek filmi sonunda kesinleşti. Tim Burton’ın kült yapımı, Michael Keaton ve Winona Ryder’ın da rollerine döneceği yeni bir yapımla maceraya devam edecek.

1988 yılında gösterime giren ilk film, Alec Baldwin ve Geena Davis’in canlandırdıkları Adam ve Barbara Maitland karakterleri etrafında döner. Bir trafik kazası geçiren evli çift, evlerine döndüklerinde ölmüş olduklarını fark ederler. Sadece “öteki tarafa” kabul edilinceye kadar kendi evlerinde bir hayalet olarak yaşamaları gerekir. Fakat evlerini emlakçıdan satın alan züppe şehirli aile eve yerleşince huzurları kaçar ve yeni işgalcileri defetmek için Beterböcek adlı başka bir hortlaktan yardım istemek zorunda kalırlar.

Gösterime girdiği yıl büyük bir ses getiren yapım, gişede de çok iyi bir başarı elde etti. Filmin başarısı 1989’da bir animasyon dizisi, 90’ların başında birkaç video oyunu ve 2019’da Broadway’de bir müzikal sahnelenmesi ve belgesel elde etti. Ancak devam filmi bir türlü gelmedi.

- Reklam -

Beetlejuice, aslında devam filmi macerasını çok önceden garantilemişti. Merakla beklenen devam filmi, Jonathan Gems’in senaryoyu yazmak üzere anlaşması ile 1990 yılında kesinleşti. Hatta yapımın adı bile belliydi: Beetlejuice Goes Hawaiian (Beterböcek Hawaii’ye Gidiyor) Fakat otuz yıldan fazla bir süredir bir geliştirme mücadelesi olumlu bir sonuç vermedi. Ancak belli ki bu durum son bulmuş olabilir.

Beetlejuice 2 Filmi Tanıdık Yüzleri Geri Getirecek

Beetlejuice 2 geliyor

Jeff Sneider’ın The Ankler için hazırladığı habere göre Beetlejuice 2 Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B Entertainment tarafından hazırlanmaya başladı. Warner Bros. tarafından henüz resmi bir onay duyurusu yapılmamış olsa da Michael Keaton ve Winona Ryder’ın rollerini yeniden canlandıracakları söyleniyor. Çekimlerinin bu yaz aylarında başlayabileceği belirtilen yapımda ayrıca ilk filmde yer alan Alec Baldwin’in yer almayabileceği de belirtiliyor.

- Reklam -

Böylece 1990 yılından bu yana çekilmesi planlanan Beterböcek 2 filmi nihayet gerçekten gelecek gibi gözüküyor. Her ne kadar çekimler için verilen tarih göz önüne alındığında aslında planların çok önceden başladığı düşünülse de, henüz bu konuda stüdyodan gelen resmi bir duyuru olmadığı için hayranların bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Beetlejuice’in de yıllar sonra devam filmi çıkan yapımlar kervanına katılıyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Ortaya nasıl bir macera çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    5-6 yaşında bu filmi televizyonda görmüştüm ve 3.5 atmıştım efenim :joy:

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel bir haber. Severek izlediğim filmlerdendi. Umarım batırmazlar. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Blacklist 10. Sezon onayı

NBC’nin Suç Dizisi “The Blacklist” 10. Sezon Onayını Aldı

Ketebe Çocuk Kitapları

Ketebe Çocuk: Canavarlardan Huysuzlara, Sonsuz Uzaydan Yağmur Ormanlarına Uçsuz Bir Yolculuk