in ,

Mirai no Mirai Yönetmeninin Yeni Filmi “Belle”, İlk Gösterimini 74. Cannes Film Festivali’nde Yapacak

Mirai no Mirai ile Oscar adaylığı kazanan Japon yönetmen Mamoru Hosoda’nın yeni filmi “Belle”, ilk gösterimini 74. Cannes Film Festivali’nde yapacak.

Belle Mamoru Hosoda Cannes
- Reklam -
- Reklam -

Mamoru Hosoda imzalı Belle filmi 74. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak. 2018 yapımı Mirai no Mirai ile Oscar adaylığı da bulunan yönetmen, yeni filminde 17 yaşındaki bir lise öğrencisinin hem gerçek hem de sanal dünyada yaşadığı maceraları anlatacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilen birçok etkinlik, aşılamanın ve yeni normalleşmenin ardından gelmeye devam ediyor. Geçen sene salgın yüzünden iptal edilen Cannes Film Festivali de, 74. kez sinemaseverlerin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Festivale ait resmi sitede pazar günü yapılan açıklamada, Mamoru Hosoda imzalı Belle filminin dünya prömiyerini 15 Temmuz 2021 tarihinde Cannes Premiere bölümünde yapacağı duyuruldu. Orijinal adı Ryū to Sobakasu no Hime (Ejderha ve Çilli Prenses) olan yapım, 74. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan bir gün sonra, yani 16 Temmuz 2021 tarihinde de Japonya’da sinemalarda olacak.

- Reklam -

Mamoru Hosoda İmzalı Belle Fragmanı | İZLE

YouTube video

Babasıyla birlikte kırsal bir köyde yaşayan 17 yaşındaki bir lise öğrencisi Suzu, içine kapanık yaşayan genç bir kızdır. Bir gün “U” isimli sanal bir oyuna Belle olarak girer. Bu yeni dünyada beş milyardan fazla takipçisi olan ünlü bir şarkıcıya dönüşür. Ancak çok geçmeden bu dünyada The Beast adında bir yaratıkla tanışır. Gerçekte kim olduklarını bulmaya çalışan ikili bu sırada aşk dolu bir yolculuğa başlarlar.

The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars, The Boy and The Beast ve Mirai no Mirai gibi yapımlarla tanınan Mamoru Hosoda Belle’nin senaristliğinin ve yönetmenliğini üstleniyor. Yeni filmle birlikt yapım stüdyosu Studio Chizu’nun da 10. yıldönümü kutlanmış olacak. Blood Blockade Battlefront, Dragon Pilot: Hisone and Masotan, The Naked Director gibi yapımlarla tanınan Taisei Iwasaki ise filmin müzik yönetmeni ve bestecisi olarak karşımıza çıkıyor.

Filmin sanal dünyası “U”yu Londra merkezli bir mimar ve tasarımcı olan Eric Wong hazırladı. Frozen, Tangled, Big Hero 6 ve Moana gibi yapımlarda çalışmış Jin Kim ise baş karakter Belle’i tasarladı. Suzu/Belle karakteri de şarkıcı ve söz yazarı olarak tanınan Kaho Nakamura tarafından seslendirildi.

- Reklam -

Belle’nin Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği, girecekse bile ne zaman geleceği şu an için belirsiz.

Siz Mamoru Hosoda’nın önceki yapımlarını izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Sizce ortaya nasıl bir iş çıkacak? Belle’i merak ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Animes Network

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

shrek saklı sahne anne ayı

Shrek’in Saklı Kalmış Karanlık Sahnesi Viral Oldu: Çoğu Hayranın Fark Etmediği Detay

Kovuk Palas'ın Esrarı - Osman Cemal Kaygılı | Haftanın Kitabı #181

Kovuk Palas’ın Esrarı – Osman Cemal Kaygılı | Haftanın Kitabı #181