in

Ben Affleck, Netflix’in Seri Üretim Film Anlayışını Eleştirdi: “50 Harika Filmi Nasıl Yapabileceklerini Sorgulamalılar”

Ben Affleck, Netflix’in film üretim stratejisini eleştirdi. Oscar ödüllü yıldız aktör, “seri üretim sisteminin” değişmesi gerektiğini savunuyor.

Ben Affleck Netflix Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Ben Affleck, Netflix filmleri hakkında açıklamalarda bulundu. Platformun Triple Frontier adlı aksiyon filminde rol alan aktör, dijital yayın şirketinin film üretme stratejilerini eleştirdi.

Argo ve Good Will Hunting filmleri ile Oscar alan yönetmen, oyuncu, yapımcı ve senarist Ben Affleck; aynı zamanda DC’deki Batman rolüyle de tanınıyor.

2019 yılında yönetmenliğini J.C. Chandor’ın üstlendiği aksiyon ve gerilim filmi Triple Frontier’da, Oscar Isaac ve Charlie Hunnam gibi isimlerle rol alan aktör, Netflix yapımlarına dair konuştu.

- Reklam -

Affleck, geçen günlerde The New York Times’ın DealBook etkinliğinde Matt Damon ile birlikte kurdukları yeni film stüdyosu Artists Equity’nin tanıtım faaliyetleri kapsamında açıklamalarda bulundu. Affleck ve Damon’ın yeni yapım şirketi, gelirleri yaratıcı ekiple paylaşabilecekleri yeni bir anlayış geliştirmeye çalışıyor.

Ben Affleck, Seri Üretim Filmlerde Başarının Gelmeyeceğini Düşünüyor

Ben Affleck, katıldığı etkinlikte yaptığı açıklamalarda Netflix’i seri üretim film sistemini değiştirmeye ve kaliteyi yukarıya çıkartmaya davet etti.

Affleck, yeni yapım şirketleri Artists Equity’yi tanıtırken 2019’da rol aldığı Netflix filmi Triple Frontier üzerinden dijital yayın platformunu eleştirdi.

Ben Affleck Netflix Filmleri Yorum

Ticari filmlerin iyi şekilde yapılabileceğini ve bu sırada yapım ekiplerinin de adil ödemeler alabileceğini savunan Affleck, “Ticarilik ile kalite arasında bir ayrım gütmüyorum,” dedi.

“Reed Hastings’e [Netflix CEO’su] sorsanız, ‘Biz bir iz bırakmak için niceliğe yöneldik,’ şeklinde konuşacaktır.

“Eminim bu konuda bir bildiği de vardır ve eminim stratejileri harika şekilde işliyordur. Ama ben olsam, ’50 tane harika filmi nasıl yapacağız, bu mümkün mü?’ diye sorardım. Yeterince büyük bir komite yok… Bunu yapamazsınız.”

Affleck, sözlerine şu şekilde devam etti:

- Reklam -

“Bu dikkat, özveri ve çalışma gerektiren bir şey ve bir tür fabrikasyon sürecine direniyor. Scott Stuber [Netflix orijinal filmlerinden sorumlu başkan], gerçekten yetenekli ve zeki biri. Onu gerçekten seviyorum. Ama bu, imkânsız bir iş.”

Affleck, film patronlarının kısa vadeye baktığını, ancak uzun vadede film yapımına daha fazla zaman ve para ayırmanın, “Daha fazla insanın bir şeyler izlemesine, daha fazla insanın içerik için ödeme yapmasına ve daha fazla insanın para harcamasına,” yol açacağını aktardı.

Ben Affleck Netflix Eleştiri

Armageddon için 120 milyon dolar, Good Will Hunting için 18 milyon dolar ayrılmasını anladığını kaydeden Affleck, yine de aksiyon filmleri kitlesinin dramdan daha geniş olduğu fikrini savunmadığını da söyledi.

“20 Yıl Sonra Hatırlanacak Yapımlar”

“Bazı türlerin kitlesi daha geniş, bunu göz ardı etmemelisiniz. Ancak aynı zamanda bu tür filmlerden herhangi birisi daha iyi olabilir. Hadi iyi bir tane yapalım. Akıllıca, ilgi çekici, seyirciyi şaşırtan, onların ilgilenmesini sağlayacak bir tane yapalım.

“İnsanların birbirlerine ateş ettiği ve bir şeylerin havaya uçtuğu şeyleri izletebileceğinizi biliyorum. Çünkü sarhoşlar, saat gecenin ikisi ve Netflix’te geziniyorlar. Hadi bundan biraz daha fazlasını hedefleyelim. Onlara 20 yıl sonra da hatırlayacakları bir şeyler bulmaya çalışalım.”

Netflix, 115 milyon dolara mal olan ve yeterli kitleye ulaşamayan Triple Frontier’ın ardından bütçelerde daha titiz çalışmalar yürütmeye başlamıştı.

Siz Ben Affleck’in görüşlerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

GEN V Fragmanı: The Boys Yan Dizisine İlk Bakış

The Boys Spin-Off’u “GEN V”den İlk Fragman: Yeni Diziye Kanlı Bir İlk Bakış

Keanu Reeves John Wick 4 Hakkında Konuştu

Keanu Reeves, “John Wick 4” için Beklentileri Yükseltti: “Şimdiye Dek Yaptığım En Zor Film”