in

Ben Affleck, The Batman Filmini Neden Bıraktığını Açıkladı

Ben Affleck, hem yazıp hem yöneteceği hem de başrolü oynayacağı The Batman filminden vazgeçme sebeplerini anlattı.

Ben Affleck - The Batman
- Reklam -
- Reklam -

Batman rolüyle en son gördüğümüz aktör olan Ben Affleck, şu sıralar Matt Reeves’in çekimlerini sürdürdüğü The Batman filmini hem yazıp hem yönetip hem de yapımda başrolü oynayacaktı. Affleck geçen günlerde bu projeden neden vazgeçtiğini açıkladı.

2003 yapımı Daredevil filminden sonra süper kahraman rollerine sıcak bakmayan Ben Affleck, Zack Snyder’ın Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) yapımı ile fikrini değiştirmişti. Spor salonundan çıkmayan Affleck, fiziksel anlamda Batman’e en çok benzeyen isimlerden biri oldu. Hatta Frank Miller’ın The Dark Knight Returns çizgi romanlarındaki tasvirinin de vücut bulmuş hali gibiydi.

Snyder’ın Batman v Superman: Dawn of Justice’deki gözden düşen Batman rolüyle pek çok eleştiri almıştı. Film de aynı şekilde oldukça sert ve olumsuz yorum aldı. Hatta “Üzgün Affleck” meme’leri çıkmıştı hatırlarsanız. Bu da Warner Bros.’un Justice League’i değiştirmesine sebep oldu ve Joss Whedon senaryoya yaklaşık 80 yeni sayfa ekledi. Film neredeyse yeniden çekilerek 214 dakikalık Zack Snyder filmi 120 dakikalık bir filme dönüştü.

- Reklam -

Ben Affleck - The Batman

Affleck, Justice League’in yapım sürecinde yaşanan bu sorunların, Batman ve DC Evrenine olan ilgisini azalttığını belirtti. Filmin yeniden yazılıp çekilmesi ve Zack Snyder’ın orijinal fikrinden vazgeçilmesi gibi durumlar zaten biliniyordu. Ben Affleck, The Batman’i bırakmasında bu sorunların da payı olduğunu ilk kez anlatmış oldu.

Ben Affleck, The Batman Senaryosu Sürecinde Özel Hayatında Zor Zamanlar Geçirmiş

Affleck daha önce yaptığı açıklamalarda ayrılma sebebinin senaryoyu beğenmemesi olduğunu belirtirken şimdi farklı bir açıklama yapıyor. Senaryonun birçok kişi tarafından beğenildiğini ancak o sıralar hayatında pek çok sorun olduğunu söylüyor.
The Batman’in senaryosunu başkasına da gösterdim. O da senaryonun iyi olduğunu ama alkolle ilgili daha önce yaşadıklarımı yine yaşarsam bu sefer sonumun iyi olmayacağını söyledi.”
Affleck’in Justice League’den sonra alkol sorunları yaşadığını biliyoruz. Bu nedenle filmin prodüksiyonundaki sıkıntılı süreç sonrası, yeni bir Batman işinde Affleck’in sağlığına dikkat etmek istemesi de kararında etkili olmuş.

Eşiyle boşanmasının ardından kendisini kolay kolay toparlayamayan Affleck, özel hayatının sıkıntılı günleri ile The Batman sürecinin çakışmasını; filmi bırakma sebebi olarak işaret ediyor.

Önümüzdeki aylarda vizyona girecek olan yeni filmi The Way Back’te performansı nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.

- Reklam -

batman ben affleck

Geçen günlerde test görüntülerinin paylaşıldığı The Batman filmi 25 Haziran 2021 tarihinde vizyonda olacak.

Robert Pattinson’ı Batman olarak izleyeceğimiz ve Matt Reeves’in yöneteceği The Batman için beklentileriniz neler? Filmin başında Ben Affleck’i görmek ister miydiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Batman’in Animasyon Filmleri

Kaynak: IGN

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ben de daha önce yazmıştım Ben Affleck çok tombili diye…
    Biraz kilo vermesi gerekiyordu.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bugüne kadar izlediğim en iyi Batman olarak kalacak Affleck. Pattinson da çok iyi olacak gibi duruyor. Ama, Affleck’in yeri ayrı. Gördüğüm en sert Batman’di. Keşke bir solo filmi gelseydi.

  3. Avatar for Alp Alp dedi ki:

    Aynı fikirdeyim. Kesinlikle yarasayı fiziken en iyi dolduran oyuncuydu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

elf ölümsüzlük uzun yaşam

İnsanlar, Elfler Kadar Uzun Yaşayabilir mi? Harvard Profesörü Açıkladı

Kübra - Afşin Kum

Afşin Kum Yeni Kitabı “Kübra” ile Raflarda