in

“Ben Efsaneyim 2” Filmi, Kitabın Alternatif Sonuna Geri Dönecek

Ben Efsaneyim 2 filmi geliştirme aşamasında. Will Smith ve Michael B. Jordan’ın rol alacağı “I am Legend 2”, kitabın alternatif sonunu takip edecek.

Ben Efsaneyim 2 Konusu
- Reklam -
- Reklam -

Ben Efsaneyim 2 filmi hakkında yeni detaylar Oscarlı senarist Akiva Goldsman’dan geldi. Yeni I am Legend yapımı, kitabın alternatif sonuna odaklanacak.

Bilimkurgu ve korku türlerinde kalem oynatan Richard Matheson’ın 1954 yılında yayımlanan I am Legend kitabı, son olarak 2007 yılında Francis Lawrence (Constantine, Cathing Fire) tarafından beyaz perdeye taşınmıştı. Eser öncesinde 1964’te The Last Man on Earth ve 1971’de The Omega Man isimleriyle sinemada yer bulmuştu.

Şimdi ise bir süredir hakkında konuşulan I am Legend 2 için bazı detaylar paylaşılmış durumda. 2007 yılında vizyona giren yapım, bir salgında insanlığın çoğunun yaşamını yitirmesi ve geri kalanların vampir benzeri canavarlara dönüşmesiyle başlıyor ve dehşet dolu bir hayatta kalma hikâyesine odaklanıyordu. Devam filminde, Will Smith’in de kadroda yer alması ilk yapımın finali hakkında bazı soru işaretlerini ortaya koyuyordu. Akiva Goldsman, bu soruyu giderecek bazı açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Ben Efsaneyim 2 Son

A Beautiful Mind ile Oscar alan, Constantine, The Da Vinci Code, Firestarter, The Dark Tower gibi yapımlarda görev alan Akiva Goldsman, yeni filmin kitabın alternatif sonuna dayanacağını doğruladı.

“Ben Efsaneyim 2” Filmi İlkinden Yıllar Sonra Başlayacak

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, şirket bünyesinde önemli revizyonlara imza atarken Goldsman’ı da I am Legend’ın devamı için görevlendirmişti. Goldsman, devam macerasına dair ağzını sıkı tutsa da filmin orijinalin dayandığı Richard Matheson romanını takip edeceğini doğruladı.

“Yapım, ilk filminden birkaç on yıl sonra başlayacak. Bu sıralar The Last of Us dizisine takıntılıyım. Dünyanın kendisine ait olanı nasıl geri kazandığını görüyorsunuz. İnsanın birincil kiracı olmaktan uzaklaştığı durumlarda neler olacağını sormaktan daha güzel ne var?”

Ben Efsaneyim 2 Kitap

- Reklam -

Goldsman Ben Efsaneyim 2 filminin New York’a ağırlık vereceğini kaydederken sözlerine şöyle devam etti:

“Empire State Binası’na tırmanacaklar mı bilmiyorum, olasılıklar sonsuz. Orijinal Matheson kitabına odaklanıyoruz. Filmde yayınlanan sonun aksine, alternatif sona geri dönüyoruz. Matheson’ın bahsettiği şey, insanın baskın tür olarak gezegende geçirdiği zamanın sona ermesiydi. Bu, keşfetmesi gerçekten ilginç bir şey. Orijinal metne daha sadık olacağız.”

Yapımın kadrosunda Will Smith ile birlikte Michael B. Jordan da yer alacak. Devam filmi hakkında henüz daha fazla ayrıntı yayınlanmadı.

i am legend 2 will smith

Sizin Ben Efsaneyim 2 hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Başlık hatalı değilse kitabın alternatif sonu ne? :stuck_out_tongue:

    Ayrıca ilk filmi yeniden çekmeden nasıl orjinal metne daha sadık olacakları konusunda fikri olan var mı? İsim ve salgın olması dışında kitapla alakası yok ilk filmin.

  2. Avatar for silence silence dedi ki:

    Filmin alternatif bir sonu vardı. Filmin sinema sonundan daha çok beğenmiştim. Hala filmi hatırlayınca alternatif son ilk sonmuş gibi aklıma geliyor. Kitabı okumadım ama film o sondan devam edecek anladığım kadarıyla.

  3. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Aslında filmin ilk planlanan sonu alternatif sonu. Tam hatırlamıyorum, ya test gösterimi sonucu ya da yapımcı sebebiyle sonu değişiyor ve bu hali ile vizyona giriyor.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Filmi ayrı kitabı ayrı beğenen birisiyim fakat yine de kitabın hikayesi, hikaye ilerledikçe ortaya çıkanlar, ana karakterin duygu dünyası vs.ve finali ile kitap çok daha güzeldi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Extrapolations fragmanı

Meryl Streep, Tobey Maguire ve Kit Harington’lı Küresel Isınma Temalı “Extrapolations” Dizisinden İlk Fragman

Frozen 3 Kesinleşti: Karlar Ülkesi 3 Geliyor

Frozen 3 Kesinleşti: Karlar Ülkesi 4 Yıllık Aranın Ardından Yeni Film Onayı Aldı