in

“Beyaz Bir Gece”nin Türkiye Prömiyeri KısaKes’te Yapıldı

Özgürcan Uzunyaşa’nın son filmi “Beyaz Bir Gece”, Saraybosna’daki dünya prömiyerinin ardından ülkemizde de KısaKes Film Festivali’nde izleyiciyle buluştu.

Beyaz Bir Gece
- Reklam -
- Reklam -

Lohusa (2013), Güneş Bisikletimi Yaksın (2014), Maske (2015) gibi kısa filmlerin yönetmeni Özgürcan Uzunyaşa’nın son filmi “Beyaz Bir Gece”den haberler var.

Dünya prömiyerini Ağustos 2018’de Saraybosna Film Festivali’nde yapan “Beyaz Bir Gece”, ülkemizdeyse izleyicilerin karşısına geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kısakes Film Festivali’nde çıktı. KısaKes Pitching Ödülü’nün sahibi Uzunyaşa’nın, Dostoyevski’nin Beyaz Geceler romanından serbest bir şekilde uyarladığı yapımı aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

- Reklam -

Beyaz Bir Gece yaratıcı kadrosu ise şöyle:

Yapımcı/Yönetmen: Özgürcan Uzunyaşa
Görüntü Yönetmeni: Kağan Şahin
Yürütücü Yapımcı: Necat Temizkan
Yapım Tasarımı: Emre Öksüz
Müzik: Feridun Emre Dursun
Oyuncular: Güliz Şirinyan, Volkan Çıkıntoğlu

“Yalnızca şehrin binalarıyla konuşabilen bir adam, bir gece, yaşlı ve yalnız bir kadınla tanışır. Kadın, adamdan ona bir geceliğine şehirde eşlik etmesini ister. Bu gece, adam için hayatının ilk güzel gecesi, kadın içinse son gecesi olacaktır.”

“Beyaz Bir Gece”ye yurt içi ve dünya çapındaki festival yolculuğunda bol şans diliyoruz. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

- Reklam -

beyaz bir gece poster

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for darlyopus darlyopus dedi ki:

    Özgürcan Uzunyaşa’nın Film Loverss’ta keyifli bir söyleşisi yayınlanmış:

  2. Avatar for Evis Evis dedi ki:

    Filmi merak ettim. Fikir muazzam güzel. İşlenişi bilemiyorum tabi ama Beyaz Gecelerin o ruhani havasını bir kez daha tattırsa bana yeter de artar. Görüntüler, oyunculuklar da fragmanda gayet iyi görünüyordu.

    Röportajda Marşandiz’in mottosunu da es geçmemiş Özgürcan Uzunyaşa. Elinize sağlık. İzlemek isterim, festival süreci ne zaman bitecek?

    Not: Afişi es geçmişim, es geçilmeyecek kadar güzel o da.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

turk halk kulturu memorat inceleme

Türk Halk Kültüründe Memoratlar ve Halk İnançları: Gerçeğin Dışına Akademik Bir Yolculuk

karayip korsanlari yeniden

Disney’den Dev Adım: Karayip Korsanları Sil Baştan mı Başlıyor?