in

“Aşk-ı Memnu” Filme Uyarlanıyor: Başrole Geçecek Yıldız Belirlendi

Bihter filmi yolda. “Aşk-ı Memnu” ses getiren dizi uyarlamasından sonra yeni bir adaptasyona kavuşuyor. Başrole geçecek isim ise Farah Zeynep Abdullah.

Bihter Film Oluyor - Aşk-ı Memnu
- Reklam -
- Reklam -

Bihter filmi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Bir dönemin televizyon ekranlarına damga vuran Aşk-ı Memnu, şimdi de sinema izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yapımın başrolü için açıklanan isim Farah Zeynep Abdullah oldu.

Halit Ziya Uşaklıgil’in ilk olarak 1901 yılında kitap olarak yayımlanan klasik romanı Aşk-ı Memnu; unutulmaz karakterleri, üslubu ve edebi değeri ile edebiyat tarihine geçmeyi başarmıştı. Halit Refiğ tarafından 1975’te diziye de taşınan eser; günümüzde çoğunlukla Kanal D’deki adaptasyonuyla hatırlanıyor.

2008 – 2010 yılları arasında yayınlanan dizinin başrollerinde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Selçuk Yöntem gibi yıldızlar yer almıştı. Şimdi ise Aşk-ı Memnu evreni yeni bir film ile genişlemeyi sürdürüyor.

- Reklam -

Bihter Film Oluyor - Aşk-ı Memnu Yeni

Yeni Aşk-ı Memnu Uyarlaması Bihter Filmi Dijital Platformda Yayınlanacak

Birsen Altuntaş’ın haberine göre Farah Zeynep Abdullah, çok konuşulacak bir film projesiyle setlere geri dönmeye hazırlanıyor. 33 yaşındaki aktris, daha önce Bergen, Kelebeğin Rüyası, Bizim için Şampiyon ve Masumlar Apartmanı gibi çok konuşulan yapımlarda rol almıştı. Son adaptasyonda Bihter rolü Beren Saat’e emanet edilmişti.

1900’lü yıllarda geçecek film uyarlamasında senarist koltuğunda Merve Göntem oturacak. Göntem, Can Evrenol’la birlikte yazdığı Çıplak dizisi ile hatırlanıyor.

Bihter Film - Aşk-ı Memnu - Farah Zeynep Abdullah

- Reklam -

Projenin yapımcılığı Çakallarla Dans, Cinayet Süsü, Ölümlü Dünya, Maide’nin Altın Günü, 4N1K, Kötü Çocuk ve Dabbe gibi geniş yelpazeli yapımlarla tanınan TAFF Pictures tarafından gerçekleştirilecek.

Filmin Netflix, Disney Plus, Prime Video, BluTV ve Exxen gibi bir dijital platformda yayınlanacağı bilgisi de gelirken yapımın evinin bunlardan hangisi olacağı henüz açıklanmadı.

Yapımın doğrudan Halit Ziya Uşaklıgil’in romanını mı perdeye taşıyacağı yoksa Aşk-ı Memnu dizi uyarlaması üzerinden mi ilerleyeceği ise şu an için bilinmiyor. Filmin oyuncu kadrosu için seçmeler devam ediyor.

Siz Bihter adlı yeni uyarlamaya dair ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, Google Haberler üzerinden bizleri takip ederek sinema haberlerine daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gibi 4. Sezon Cekimleri

Feyyaz Yiğit’in Başrolünde Olduğu “Gibi” Dizisinde 4. Sezon Çekimleri Başladı

Robot Avukat Yapay Zeka

Tarihte Bir İlk: Yapay Zekâ Destekli “Robot Avukat” Mahkemeye Çıkıyor