in , ,

Bilgisayar Korsanları, Devre Dışı Kalmış Bir Uyduyu Ele Geçirerek Film Yayınladı

Bilgisayar korsanları kullanımdan kalkmış ve mezarlık yörüngesine doğru yol alan bir uyduyu ele geçirerek film yayınladı.

bilgisayar korsanlari uydu film
- Reklam -
- Reklam -

Bilgisayar korsanları, bir tür “hacker” inisiyatifi olan Shadytel çatısı altında kullanımdan çıkmış bir uyduyu ele geçirdi. Korsanlar, uydu aracılığıyla WarGames gibi ikonik hacker filmlerinin yayınını yaptı.

ABD’nin Las Vegas eyaletindeki Def Con adlı bilgisayar korsanlığı konferansında, dikkat çekici bir gösteri ortaya konuldu. Shadytel grubu, eskiden Telesat Canada tarafından işletilen Anik F1R uydusunu ele geçirdi. İlgili uyduya bağlanabilmek için 300 dolarlık Hack RF ekipmanını kullanan ekip, konferansın konuklarına eğlenceli anlar yaşattı.

Terk edilmiş yükleme tesisine erişim sağlamayı başaran korsanlar, Dünya’nın yaklaşık 35 bin kilometre üzerinde, jeostatik yörüngede olan uyduyu kontrolleri altına aldılar.

- Reklam -

Bilgisayar Korsanları, Yörüngedeki Uyduların Güvenlik Açıklarına Dikkat Çekti

Motherboard Vice’ın aktardığına göre, Shadytel grubundan Karl Koscher, sunum esnasında şu ifadelere yer verdi:

“Uydular temelde sadece kendilerine gönderilen sinyalleri yansıtıyor.

“Yeterince yüksek sesliyseniz ve o vericide başka bir kullanıcı varsa, onlardan daha yüksek sesle bağırmanız gerekir ancak orada kimse yoksa, [uydunun] tek yapacağı sizi tekrarlamak olacaktır.”

Uydu John Badham imzalı WarGames (1983) gibi klasik hacker temalı filmlerin yayını için ve bir telefon konferansı bağlantısı kurulumunda kullanıldı.

2020 yılında kullanımdan kaldırılan Anik F1R uydusu, ele geçirilmeden önce mezarlık yörüngesine ulaşması için ayarlanmıştı.

bilgisayar korsanları 2022 Def Con

- Reklam -

Öte yandan konferans sırasında Elon Musk’ın Starlink uydularına yönelik bir ele geçirme girişiminin sunumu da yapıldı. Belçika’da yaşayan bir güvenlik araştırmacısı, el yapımı devre kartı kullanarak SpaceX’in uzay internet ağına erişim sağlamayı başardı.

Starlink ağına veya kullanımdan kaldırılan Anik F1R’a herhangi bir zarar verilmedi. Etkinlik, uydulardaki kötü niyetli ele geçirmelerin yıkıcı olabileceğini ortaya konmak için gerçekleştirildi.

Bu sene Rus bilgisayar korsanları ABD’li uydu firması Viasat’ı sistemdeki bütün verileri silen yıkıcı bir zararlı yazılımla hedef almıştı. Ukrayna ordusu, silahlı kuvvetlerini kontrol etmek için Viasat’ın hizmetlerini kullanıyordu. Bu hamleden kısa bir süre sonra Rus askerleri, kısmi bir iletişim kesintisinin ortasında bulunan Ukrayna topraklarını işgal etmek için fiziki girişimlere başlamıştı.

Konuya dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent


Hacker temalı sinema filmleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu hacker 'lar da madem bir güç gösterisi yapacak insanlara, o halde örneğin YouTube 'da ilhan yilmam kanalında izlediğim “Çok Gizli Bilgileri Açıklayan ve Yayından Kaldırılan Tv Programı” videosunda anlatılan programdan bir şeyleri yayınlasalardı ? Kendilerinin seçtiği film ne anlatıyor, nasıl bir bilinçaltı mesajı var bizi enterese etmez kardeşim; yukarıdaki örnekte anlattığım tarzda bir şeyler yapsınlarda ‘helal olsun’ diyelim, alkışlayalım onları :sunglasses: Yalnızca 'egoyu tatmin eden hack, hacker ‘lık değildir’ :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oceans Eleven Ryan Gosling Margot Robbie

Margot Robbie’li Ocean’s Eleven Filmine Barbie’deki Rol Arkadaşı Ryan Gosling Katıldı

the english ilk bakış

Emily Blunt’ın Başrolünde Yer Aldığı Western Dizisi “The English”ten İlk Bakış Görselleri Paylaşıldı