in ,

Netflix’ten BioShock Filmi Geliyor: Uzun Süredir Akıbeti Merak Edilen Oyun Uyarlamasında İmzalar Atıldı

BioShock film oluyor. Uzun süredir akıbeti merak edilen ünlü oyun serisinin uyarlama hakları Netflix’in oldu. Resmi açıklama Take-Two’dan geldi.

bioshock film netflix uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

BioShock film olmaya hazırlanıyor. İlk haberleri yıllar önce çıkan ancak sonrasında net bir adım gelmeyen oyun uyarlamasında imzalat atıldı. Dijital yayın devi Netflix, sevilen oyun serisini ekrana taşıyacak.

Hakkındaki ilk söylentiler 2019 yılında çıkan ancak 2020’de anlaşma sağlanamadığı öğrenilen uyarlamada resmi adımlar tamamlandı.

1994 çıkışlı System Shock serisinin ruhani devamı olarak nitelendirilen BioShock oyunları, ilk defa 2007 yılında oyuncularla buluşmaya başladı. Hem hikâyesi hem de atmosferiyle oyuncu dünyasında özel bir yer edinen BioShock, yenilenen versiyonlarıyla oyuncu kitlesini iyice genişletmeyi başarmıştı. Öte yandan romanlarıyla da evreninin temellerini sağlamlaştıran BioShock için bir uyarlama dizi ya da filmin ne zaman geleceği merak konusuydu.

- Reklam -

Mortal Kombat, Sonic the Hedgehog, Tomb Raider ve Prince of Persia gibi pek çok ünlü oyun serisi sinemaya taşınırken son yıllarda uyarlama işlerin sayısı da bir hayli arttı. Hayranlar son olarak Uncharted’ın film uyarlamasını izleme fırsatı buldu.

Şimdiyse bir başka ikonik yapım sinema dünyasıyla buluşuyor. Netflix, Take-Two Interactive ve oyunun yayıncı kuruluşu 2K ile BioShock’a dayanan bir film için ortaklık kurmak üzere imzaları attı.

BioShock Film Uyarlaması Netflix ile Gelecek

Bilimkurgu ve korkuyu harmanlayan BioShock, birinci şahıs nişancı video oyunu serisinden çok daha fazlası olarak oyuncuların karşısına çıkmıştı. Serinin ilk üç oyunu, yeniden düzenlenmiş versiyonlarıyla birlikte dünya çapında 39 milyon oyuncuya ulaştı.

2K, gelecek uyarlamayı Roy Lee’nin Vertigo Entertainment şirketi ile birlikte üretecek.

bioshock film netflix uyarlama

Take-Two Interactive’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick uyarlama hakkında şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Netflix, günümüzün eğlence dünyasını en iyi ve en ileri görüşlü hikaye anlatıcıları arasında yer alıyor. Dünya çapında milyonlarca hayran tarafından sevilen BioShock serisine yönelik vizyonumuzu ve bağlılığımızı paylaşmalarından heyecan duyuyoruz.

“2K’nin Cloud Chamber stüdyosu, serinin bir sonraki yapımı için geliştirme aşamasında. Netflix ile olan ortaklığımız sayesinde BioShock’un izleyicileri daha önce hiç olmadığı kadar büyüleyip kendisine bağlamaya devam edeceğinden son derece eminiz.”

BioShock hakkında 2008 yılında John Logan’ın yazıp Gore Verbinski’nin yöneteceği bir uyarlama için anlaşma sağlanmış ancak daha sonra proje yetersiz bütçe nedeniyle rafa kaldırılmıştı.

Netflix uyarlamasının oyuncu kadrosu, teknik ekibi ve çıkış tarihi gibi detaylar şu an için belirsiz.

Siz bu uyarlama haberini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Aslında dizi olsaydı kurulumundan sırayla gitseydi güzel olabilirdi. Yada her kayıt cihazı bulduğunda flashback ile kuruluş zamanını dönüp anlatabilirdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer 3. sezon onayı

Demon Slayer 3. Sezon Onayını Aldı: Kimetsu no Yaiba Macerası Devam Ediyor

your honor türkiye uyarlaması atv - erdal beşikçioğlu

“Your Honor” Türkiye’ye Uyarlanıyor: “Hakim” Dizisinin Başrolünde Erdal Beşikçioğlu Var