in ,

Francis Lawrence, Netflix’in “BioShock” Uyarlamasının Yönetmeni Oldu

BioShock filmi yönetmeni Francis Lawrence oldu. Ünlü oyun serisinin Netflix uyarlamasının senaryosu da Michael Green’e emanet.

BioShock filmi yönetmeni belli oldu
- Reklam -
- Reklam -

BioShock filmi yönetmenini buldu. Netflix’in popüler oyun serisinden uyarlayacağı live-action filmi Açlık Oyunları serisiyle tanınan Francis Lawrence tarafından yönetilecek. Filmin senaryosu ise Logan’ın senaryosunu da üstlenen Michael Green hazırlayacak.

Ağustos 2007’de hem Windows hem de Xbox 360 için yayınlanan BioShock oyunu, kısa sürede oldukça iyi bir oyuncu kitlesine erişti. Öyle ki, çıkışından bir yıl bile geçmeden, Mayıs 2008 tarihinde Karayip Korsanları yönetmeni Gore Verbinksi’nin yönetmenliğinde ve Skyfall’ın senaristi John Logan’ın senaryo yazarlığında bir film uyarlaması geleceği söylendi. Bütçe sorunları ve 18+ yaş sınırlaması endişeleri nedeniyle proje hiçbir zaman hayata geçmedi.

BioShock Francis Lawrence

- Reklam -

Başka bir film uyarlaması ihtimali de Ağustos 2019’da ortaya çıktı ve Mortal Kombat filminin senaristi Greg Russo’nun oyunu beyaz perdeye uyarlamak istediği ortaya çıktı. Ancak bu istekler de sonuçsuz kaldı. Sonunda asıl sevindirici haber geçen şubat ayında Netflix tarafından geldi ve sevilen oyun serisine dayanan bir film uyarlaması için çalışmalara başladıklarını duyurdu. İlk duyurusundan aylar sonra, film yönetmenini ve senaristini de buldu.

Açlık Oyunları ile Tanınan Francis Lawrence BioShock Filmi Yönetmeni Oldu

Netflix, Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, 2007’de yayınlanan kıyamet sonrası Will Smith filmi I Am Legend ve The Hunger Games filmleri ile tanınan Francis Lawrence’un, yeni uyarlamanın başına geçtiğini açıkladı. Lawrence aynı zamanda kısa bir süre önce ilk fragmanı da yayınlanan Jason Momoa’lı başka bir Netflix filmi Slumberland’in yönetmenliğini de üstleniyor. Filmin senaristliğini ise Hugh Jackman’ın son kez Wolverine karakterini canlandırdığı Logan ile Blade Runner’ın devamı niteliğindeki Blade Runner 2049 filmini yazan Michael Green üstleniyor.

BioShock filmi yönetmeni belli oldu

- Reklam -

Netflix’in Take-Two Interactive ile ortaklaşa hazırladığı live-action BioShock filminin prodüksiyonu için Vertigo Entertainment için yapımcı olarak da hizmet verecek. Ancak şu an için filmin başrollerinde kimlerin yer alacağı ya da ne zaman çıkacağı gibi bilgiler netleşmedi.

BioShock’un film uyarlamasının yeni senarist ve yönetmen bilgisi sonrasında nasıl gelişeceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Bu benim en sevdiğim oyundu, vakti zamanında iki kere bitrmiştim. :slightly_smiling_face: Keşke Neflix çekmeseydi :pensive:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aquaman 2 ve Shazam 2 ertelendi Warner Bros. Discovery

Aquaman 2 ve Shazam 2, Warner Bros.’un Yaşadığı Finansal Karmaşaların Ardından Yeniden Ertelendi

Amazon, Electronic Arts'ı Satın Alabilir

Amazon’un Electronic Arts’ı Satın Almak için Teklif Sunduğu İddia Ediliyor