in

Birds of Prey Gişede İsteneni Veremeyince İsim Değiştirdi

Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar) ilk 3 gününde gişede hayal kırıklığı yarattı. Warner Bros. da son bir hamle olarak filmin adını değiştirmeye karar verdi.

Birds of Prey
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce de haberini yaptığımız üzere Birds of Prey filmi ilk hafta sonu açılışında hayal kırıklığı yarattı. Tahminler doğru çıktı ve film vizyona girdiği ilk üç günde DC Sinematik Evreni’nin en kötü hafta sonu açılışını yapan filmler arasına girdi. Oysa geçtiğimiz sene tanıtımları çıktığından bu yana sosyal medyada büyük ilgi gören yapım için, özellikle de Joker filmi sonrası böyle bir gişe hasılatı beklenmiyordu. Warner Bros. da gişe performansını arttırmak için tam adı Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn) olan filmin ismini değiştirmeye karar verdi. Yapım artık Harley Quinn: Birds of Prey olarak anılacak.

Margot Robbie’nin Suicide Squad filmi sonrası ikinci defa Harley Quinn karakterini canlandırdığı film, DC ve Warner Bros. için 2020’nin ilk başarısını yansıtacak işi olarak görülüyordu. Ancak beklenen olmadı ve Yırtıcı Kuşlar ilk üç gününde toplam 33 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Gidişatı değiştirmeye karar veren yapım şirketi de filmin adını birçok sinema zinciri ve çevrimiçi bilet satın alma uygulamasında değiştirmeye başladı. Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn) adını arayan izleyiciler artık bununla karşılaşmayacak. Yeni isim daha kısa ve baş karakteri göz önüne getiren bir isimle anılacak.

Birds of Prey

- Reklam -

Filmin Yeni Adı Harley Quinn: Birds of Prey Oldu

Warner Bros. şirketi de tüm bu değişiklikleri onayladığını ve sinema salonlarının bu değişikliğe uyma zorunluluğu olduğunu belirtti.

Hemen aşağıda yapılan bir değişikliği öncesi ve sonrasıyla görebilirsiniz.

birds of prey isim değişikliği

- Reklam -

Peki bu kadar olumlu yoruma ve sosyal medyada yaşanan ilgiye rağmen film gişede bekleneni neden veremedi? Birçok kişi bunun sebebinin filmin R-Rated yani 18 yaş ve üzeri olarak çıkmasına bağlıyor. Joker ve Deadpool gibi yapımlar da her ne kadar 18 yaş üzeri izleyici için çıktıkları halde başarıya ulaşsalar da Birds of Prey’in daha çok genç yaştaki izleyiciye hitap ettiği ve bu nedenle sinemalarda beklenen kitlenin yakalanamadığı tahmin ediliyor.

Son olarak bu değişikliğin şimdilik Türkiye’de bulunan sinema ve Warner Bros. Türkiye sitesine yansımadığını belirtelim. Ülkemizde filmin adı hâlâ Yırtıcı Kuşlar (ve Muhteşem Harley Quinn) olarak geçmeye devam ediyor.

birds of prey inceleme 2

Birds of Prey’in isim değişikliği konusuna sizler nasıl bakıyorsunuz? Sizce bu son dakika müdahalesi filmin gişede daha iyi bir sonuç almasına yardımcı olacak mı? Yoksa kaderi aynı şekilde devam mı edecek? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Birds of Prey’i İzlemeden Önce Bilmeniz Gerekenler

* Birds of Prey İncelemesi: DC’nin Solo Film Sınavı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    DC’nin bu amatörlüğünü hala anlamış değilim. Film zaten bağıra bağıra ben Harley filmiyim diyor. Neden zorluyorsun ki? Madem öyle, Joker ile birlikte tanışmalarını maceralarını çek filme. Bak bakalım kaç kişi izliyor filmi. İlla gereksiz maceralara girecekler. Aynısı Justice League filminde de oldu. Süperman haricinde hiç bir karakterini tanıtmadan, ekip filmi çekmek nasıl bir saçmalıktır ?? Tüm karakterlerini tanıtırsın sonra böyle filmler çekersin. İnsanlar orijini bilmek ister, o karakter nasıl o hale geldi, geçmişi nedir, bilmek ister. Hala bodoslama karakterlere dalıyolar .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Witcher Evreni İncelemesi

Witcher Evreni İncelemesi: Evladiyelik Bir Derleme

Jackie Chan - Corona Virüsü

Corona Virüsü’ne Çare Bulana Jackie Chan’den Para Ödülü