in

Birds of Prey Filmini İzlemeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Birds of Prey vizyona giriyor. DC’nin yeni filmi Yırtıcı Kuşlar’ı izlemeden önce, yapımdaki karakterlerin geçmişlerine dair neleri bilmelisiniz?

Birds of Prey
- Reklam -
- Reklam -

7 Şubat 2020 tarihinde gösterime girecek olan Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar) filminde DC Evreni’nden pek çok karakter yer alıyor. Öne çıkan karakterlere ve daha önce yer aldıkları hikâyelere filmden önce şöyle bir göz atalım.

Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (Yırtıcı Kuşlar ve Muhteşem Harley Quinn) filminde, DC evreninin popüler birçok karakterini izleyeceğiz.

Christina Hodson’ın yazdığı ve Cathy Yan’in yönettiği film çizgi romanlardaki tek bir hikâyeyi anlatmaktan ziyade karakterlerin en iyi hikâyelerini birleştirecek gibi gözüküyor. Filmde Margot Robie Harley Quinn’i, Mary Elizabeth Winstead Huntress’ı, Jurnee Smollett-Bell Black Canary’yi, Rosie Perez Renee Montoya’yı, Ella Jay Basco Cassandra Cain’i, Ewan McGregor Black Mask’i ve Chris Messina da Victor Zsasz’ı canlandırıyor.

- Reklam -

Harley Quinn DC Animated Tv Show

Peki, Birds of Prey filmini izlemeden önce hangi hikâyelere hakim olmalı?

Birds of Prey Öncesi İzlemeniz Gereken Animasyonlar

Harley Quinn ve Birds of Prey ile ilgili izlenecek çok fazla şey mevcut. Ama listeye öncelikle 2019’da yayımlanmaya başlayan Harley Quinn animasyon dizisini ekleyebiliriz. Joker’dan ayrıldıktan sonra Harley ve yeni takımı anlatan çılgın ve içten bir animasyon diyebiliriz Harley Quinn için. Bunun dışında Harley’yi ilk defa gördüğümüz Batman: The Animated Series’in Joker’s Favor adlı bölümü, The New Batman Adventures’ın Mad Love bölümü ile Batman: Assault on Arkham da incelemeye değer.

Birds of Preyin diğer karakterleri için ise şunlar incelenebilir: Huntress ve Black Canary’yi izlediğimiz Justice League Unlimited’ın Double Date ile The Cat and the Canary adlı bölümleri. Ayrıca Batman: The Brave and the Bold’un The Mask of Matches Malone! ile Night of the Huntress adlı bölümleri de incelemeye değer. Mayhem of the Music Meister bölümünden de bahsetmesek olmaz tabii. Renee Montoya karakteri ile ilgili bilgi almak için ise Batman: The Animated Series’in P.O.V. ile Harley & Ivy adlı bölümlerini seyredebilirsiniz.

Harley Ivy

- Reklam -

Filmin başkarakterlerinden biri olan Black Mask için de Batman: Under the Red Hood ve Batman: Bad Blood izlenebilir. Black Maskin ekranda göründüğü ilk bölüm olan The Batman’in The Breakout isimli bölümünü de inceleyebilirsiniz.

Birds of Prey Öncesi İzlemeniz Gereken Çizgi Romanlar

Harley Quinn uzun zamandır çizgi romanlarda karşımıza çıkmasa da hakkında yine de okunacak pek çok hikâye var. Harley Quinn için The Batman Adventures: Mad Love #1, Harley Quinn, Suicide Squad (Rebirth) ile Gotham City Sirens çizgi romanları incelenebilir.

Batman and The Joker and Harley Quinn in Mad Love

Diğer ana karakterler ise Batman 567. sayı (Cassandra Cain’in ortaya çıktığı ilk sayı), Batgirl (Cain’in kendine ait ilk serisi), Huntress: Year One (2009), Black Canary (2015) ve Detective Comics’in 854. sayısında karşımıza çıktı. Ayrıca Black Mask ile ilgili daha çok şey öğrenmek isterseniz, Red Hood’un klasik zaman çizgisinin başladığı Batman’in 635. sayısını okuyabilirsiniz.

Peki, siz film ve karakterler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda paylaşmayı unutmayın!


* Indiana Jones 5 Bilmecesi Çözüldü: Geliyorlar!

Kaynak: ScreenRant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haftanın Kitabı #127 – Kralın Bedenleri

Haftanın Kitabı #127 – Kralın Bedenleri

The Witcher 2. Sezon

The Witcher 2. Sezon Kadrosuna Carmel Laniado Takviyesi