in ,

Ödüllü Çizgi Roman Bitter Root Film Oluyor: Yönetmen Koltuğunda Regina King Var

Bitter Root film oluyor. Eisner ödüllü çizgi roman uyarlamasının başına ise Watchmen dizisinden hatırladığımız Regina King geçiyor.

Bitter Root film uyarlama regina king
- Reklam -
- Reklam -

Watchmen dizisindeki oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Regina King ikinci uzun metrajlı filmini çekmeye hazırlanıyor. Daha önce One Night in Miami filmiyle yönetmenlik koltuğunda gördüğümüz King bu sefer bir çizgi roman uyarlamasıyla karşımıza çıkacak. Image Comics tarafından yayımlanan Bitter Root, Harlem Rönesansı ya da Yeni Siyah Hareketi olarak anılan dönemde geçiyor. Regina King’e Black Panther filminin yönetmeni Ryan Coogler’la birlikte, çizgi romanın yazarları David Walker, Chuck Brown ve çizeri Sanford Greene eşlik edecek.

If Beale Street Could Talk filmiyle Oscar ve Altın Küre ödüllerine layık görülen Regina King, 2020 yılında Slay isimli bir yapım üzerine çalıştığını duyurmuştu. CW kanalında yayınlanacak olan dizi “cesur ve iradesi kuvvetli Afro-amerikan bir gencin doğaüstü güçlerle, deri çizmelerle, 70’li yılların havalılığı ve kendine has saçlarıyla başından geçen hikâyeleri” konu alacak.

regina king

- Reklam -

Regina King daha öncesinde Shameless, Insecure, This Is Us ve Scandal gibi birçok farklı dizi bölümleri çekmişti. Fakat Bitter Root filmi King’in dikkatleri üzerine çeken One Night in Miami filminden sonra ikinci uzun metrajlı filmi olacak.

Power Rangers Senaristi Bitter Root Film Uyarlaması Kadrosunda

Power Rangers filminin yazarlığını yapacak olan Bryan Edward Hill ise filme uyarlanacak olan çizgi romanın senaryosu üzerinde çalıştığını duyurdu. Hill aynı zamanda HBO’nun sevilen Titans dizisinin de senaristliğini yapmakta.

Bitter Root çizgi romanının konusu ise şu şekilde:

“1924 yılındaki Harlem Rönesansı sırasında geçen çizgi roman, canavar avcısı olan Sangeryes ailesini konu alıyor. Doğaüstü bir güç tarafından lanetlenen aile nesiller boyunca ırkçılık ve ayrımcılık yüzünden canavarlara dönüşmüş insanları avlamak zorunda kalıyorlar. Büyük bir trajedinin ardından tüm New York’u tehdit eden yaratık karşısında tüm Sangeryes ailesi farklılıklarını bir kenara bırakıp bu canavarla yüzleşmek zorundadır.”

- Reklam -

bitter root film uyarlama

David F. Walker ve Chuck Brown tarafından yazılan, Sanford Greene tarafından çizilen Bitter Root çizgi romanı 13. sayısı ile 26 Mayıs 2021 tarihinde okuyucularıyla buluşmak üzere raflardaki yerini alacak.

Siz Bitter Root çizgi romanı hakkında neler düşünüyorsunuz? Regina King’in yönetmenlik kariyerine nasıl devam edeceğini düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

meteor sıvı su güneş sistemi

Meteorların İçinde Sıvı Su Bulundu: Güneş Sistemi’nin Geçmişi Aralanıyor

Edip Cansever Kütüphanesi

Edip Cansever’in 500 Kitaplık Kütüphanesi ve Kişisel Arşivi Halka Açılıyor