in

Black Panther’in Yönetmeni Bitter Root’u Uyarlıyor

Black Panther’ın yönetmeni olarak tanıdığımız Ryan Coogler, etno-gotik macera türündeki çizgi roman Bitter Root’u sinemaya uyarlayacak.

Ryan Coogler Bitter Root
- Reklam -
- Reklam -

Black Panther, Fruitvale Station ve Creed filmlerinin yönetmeni Ryan Coogler, Harlem Rönasansı’nda canavar avcıları olan Afrikalı-Amerikalı bir ailenin hikâyesini ele alan bir çizgi roman serisi olan Bitter Root’un uyarlamasını yapmak için imzaları attı.

Bitter Root’un da dahil olduğu etno-gotik türünde, geleneksel Amerikan gotik edebiyatının ırklara karşı duyulan endişe ile melezleşme korkusu ele alınıyor.

Ayrıca bu tür, birçok çağdaş etno-kurgu yazarının gotik mecazlarını ve deyimlerini iki farklı bir amaca uygun hale getirdiklerini savunuyor. Birincisi, Eriyen Pota olarak tanımlanan, yukarı hareketliliğin hegemonik anlatımı ve ırksal asimilasyona gömülü ırkçılığı ortaya koymak için Amerikan gotik kültüründeki kaygıları eleştirmek. İkincisi ise, ölen ve kaybolan, yas tutulmamış birliklerin sesini mezardan hayali olarak çıkarmak için ve bunu gotik türündeki yeniden düzenlemeleri yapmak amacıyla kullanmak olarak aktarılıyor.

- Reklam -

2018’deki En İyi Çizgi Romanlardan Biri Sinemaya Geliyor

David F. Walker, Chuck Brown ve Sanford Greene tarafından yaratılan seri, Polygon’un 2018’deki en iyi çizgi romanlarından biriydi.

Medya ve kültürel araştırmalar profesörü John Jennings, Bitter Root’un sayfalarında yayınlanan bir makalede, seriye etno-gotik türünü yerleştirdi. Grotesk ve canavar gibi büyük olan diğer etnik insanların sunumu ise ekmek ve tereyağı ikilisi gibi bizi karşılıyor.

- Reklam -

Ancak Bitter Root’ta kelimenin tam anlamıyla insanları canavara dönüştüren, bilinmedik ve alışılmışın dışında bir korkudan doğan bir nefret var. Bu yaratıklar, efsanevi bir çizgide maceracı ve masumların koruyucuları olan Sangerye Ailesi’nin düşmanları. H.P. Lovecraft esintili Bitter Root pek çok türü içinde barındırmayı başarıyor.

Bütün bunları göz önüne alınca ortaya oldukça dikkat çekici bir filmin çıkacağı konuşuluyor. Coogler, Zinzi Evans ve Sev Ohanian filmin prodüksiyonunu birlikte yürütecekler.

Ryan Coogler’ın yönetmenliğini üstleneceği Black Panther 2 filmi 6 Mayıs 2022’de vizyonda olacak. Bitter Root filmi içinse henüz bir tarih yok.

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amin Maalouf Uygarlıkların Batışı

Amin Maalouf’un Uygarlıkların Batışı Kitabı Çıktı

su tesisi

Ay’da Milyarlarca Yıllık Buz Kalıntıları Keşfedildi