in ,

Björk, The Northman Kadrosunda: Ünlü Müzisyen Viking Filminde Rol Alacak

Björk, Robert Eggers’ın yeni filmi The Northman kadrosuna katıldı. Başarılı müzisyen, Viking intikam öyküsünde bir cadı kadını canlandıracak!

Björk The Northman
- Reklam -
- Reklam -

İzlandalı müzisyen Björk, Robert Eggers imzalı The Northman filminin oyuncu kadrosuna katıldı. 10. yüzyılda geçecek film bir Viking hikâyesine odaklanacak. Yapımın kadrosunda ise Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Willem Dafoe ve Anya Taylor-Joy gibi heyecan veren isimler var.

2015 yılında vizyona giren The VVitch: A New-England Folktale ile iyi bir çıkış yapan Robert Eggers, ikinci filmi The Lighthouse ile de adından övgüyle bahsettirmişti. Oscar adaylığı da alan Deniz Feneri, kadrosunda Robert Pattinson ve Willem Dafoe’yu barındırıyordu.

Yönetmen ve prodüksiyon tasarımcısı Robert Eggers, üçüncü film olarak kendisine bir Viking intikam öyküsü seçti.

- Reklam -

10. yüzyılda geçecek yapımda Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy, Bill Skarsgård ve Claes Bang gibi dikkat çeken oyuncular yer alıyor.

The Northman kadrosu ise yepyeni bir takviye ile bir kez daha gündeme geldi. İzlandalı müzisyen Björk Guðmundsdóttir, filmin kadrosuna katıldı. Björk yapımda bir cadı kadını canlandıracak.

The Northman Filmi ile Björk Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

Björk, daha önce 1990 yapımı Nietzchka Keene imzalı The Juniper Tree ve 2000 yapımı Lars von Trier imzalı Dancer in the Dark filmlerinde rol almıştı. Başarılı müzisyen Lars von Trier’in filmindeki I’ve Seen It All parçası ile Oscar kazanmayı da bilmişti. İzleyiciler kendisini son olarak Matthew Barney’nin 2005 yapımı Drawing Restraint 9 filminde görme fırsatı bulmuştu.

Björk

1965 doğumlu sanatçı ilk olarak 1987 yılında yayınlanan Birthday adlı parçası ile tanındı. 1993 yılında Debut, 1995 yılında Post, 1997’de Homogenic gibi albümlerle öne çıktı. Sanatçı son olarak Vulnicura (2015) ve Utopia (2017) albümlerini yayınladı.

Game of Thrones Oyuncusu Kate Dickie de The Northman Kadrosunda

Björk ile birlikte film kadrosuna dahil olduğu öğrenilen bir diğer isim ise BAFTA ödüllü Kate Dickie oldu. Dickie, Game of Thrones dizisinde Lysa Arryn karakterini canlandırmıştı.

- Reklam -

Oyuncu aynı zamanda Prometheus ve Red Road filmlerinde yer almış, ayrıca Robert Eggers’ın ilk filmi The VVitch’te de kendisine şans bulmuştu.

Game of Thrones Kate Dickie

Eggers, filmin senaryosunu İzlandalı şair ve yazar Sjón ile birlikte yazıyor. The Northman’da cinayete kurban giden babasının intikamı için harekete geçen Viking prensinin (Alexander Skarsgård) öyküsü konu alınacak.

Film, İskandinav mitolojisindeki Prens Amleth’in hikâyesinden uyarlanıyor. Bu destan, William Shakespeare’in Hamlet’ine de ilham olmuş Danimarkalı prensi anlatıyor.

The Northman filminin vizyon tarihi ise şimdilik belli değil.

Peki sizin bu filmden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Çözerken Kuzey’in Sert Rüzgârlarını Hissedeceğiniz Bir İskandinav Mitolojisi Testi

Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pinocchio Guillermo del Toro

Pinocchio Kadrosu Cate Blanchett, Ewan McGregor ve Tilda Swinton ile Genişledi: Şimdi del Toro Zamanı!

matrix keanu reeves

Keanu Reeves: “Matrix Serisinin Trans Alegorisi Olduğunun Farkında Değildim”