in

Black Adam 2, İlk Filmin Gişede İstenen Performansı Göstermemesi Sebebiyle İptalin Eşiğinde

Black Adam 2 filmi iptal edilebilir. Başrolünde Dwayne Johnson’ın yer aldığı yapım, yetersiz gişe performansının ardından yeni DC yönetiminin radarına takıldı.

Black Adam 2 iptal edilebilir
- Reklam -
- Reklam -

Black Adam 2 filmi iptal edilmenin eşiğinde. James Gunn ve Peter Safran’lı yeni DC Studios yönetimi, başrolünde Dwayne Johnson’ın yer aldığı yapımın devamı için pek de istekli gözükmüyor.

21 Ekim’de, birçok ertelemenin ardından vizyona giren Black Adam filmi güçlü bir açılış yapmasına rağmen istenilen gişe rakamlarına bir türlü ulaşamadı. Film, 190 milyon ile 230 milyon dolar arasında bir prodüksiyon bütçesine karşılık dünya çapında yalnızca 385 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Genel bir kural olarak ana akım bir Hollywood yapımının kâr elde etmeden önce bütçesini üç katına çıkarması gerektiği düşünülür. Bu kuralı tâbi olan Black Adam, görüntüleme ve satıştan elde edilen yan geliri hesaplarken bile ancak başa baş bir durumda bütçesini karşılayabilecek gibi duruyor.

Black Adam 2 iptal edilebilir

- Reklam -

Filmin asgari düzeyde kâr elde etmesi durumunda, sinema uzmanları devam filmi için çok az bir şans görüyorlar. Bilindiği gibi devam filmleri genellikle öncekilerden daha yüksek prodüksiyon maliyetlerine sahip. Bu da stüdyoların ikinci bir film için olumlu karar alma şansını daha da zorluyor.

“Black Adam 2” Filmi için İptal Kararı Yeni DC Studios Yönetiminin Masasında

Konuyla ilgili Twitter’da da paylaşım yapan Johnson, filmin önemli bir kâr getirmeyeceğini reddetti ve nihai rakamın artı tarafta 72 milyon dolara kadar çıkacağını öne sürdü. Johnson’ın bu gönderiyi paylaşmasındaki neden, filmin Warner Bros.’u yaklaşık 100 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı yönünde çıkan haberlerdi.

Kısa bir süre önce, Black Adam 2 filminin yanı sıra bir Hawkman spin-off yapımı için de çalışmaların yapıldığına dair gelişmeler paylaşılmıştı. Aynı zamanda Henry Cavill’ın filmin sonundaki sürpriz görünüşü ve Man of Steel 2 için heyecan yaratmıştı. Şimdi ise içeriden bazı kaynakların aldığı duyuma göre Johnson’ın Cavill’ı geri getirme ısrarı, DC Studios’un yeni yönetimine pek uymayan bir başka nokta.

- Reklam -

Black Adam 2

Yine de tüm bunlar şu an için birer söylenti olarak kalıyor. Bu haberle birlikte duyurulan Wonder Woman 3 filminin iptal edildiği daha kesin bir dille ifade edilirken, Black Adam’ın geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Black Adam 2 filmi sizce de iptal edilmeli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Başından beri bu sinematik evreni hiç iyi yönetemedi DC, batarlarsa hiç üzülmem. Bu kadar beceriksizlikle yine de bu kadar ilgi gören filmler, oyuncuların ve yönetmenlerin özverisiyle açıklanabilir ancak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Plus Abonelik Ücretleri Zam

Disney+ Türkiye Abonelik Ücretleri Ciddi Oranda Zamlandı: İşte Yeni Fiyat Politikası

Kurak Günler - Bakanlık Desteği Fonu - Emin Alper

Emin Alper’in “Kurak Günler” Filmine Verilen Bakanlık Destek Fonu Faiziyle Geri İstendi: “Sansür Mekanizması İşletiliyor”