in

Black Adam Filminden İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “DC Sinematik Evreni’nin Kurtarıcısı Olabilir”

Black Adam filmi için ilk yorumlar paylaşılmaya başladı. Ön gösterim sonrasında yapılan eleştiriler, Dwayne Johnson’ın DC evrenini ayağa kaldıracağı yönünde.

Black Adam yorumları
- Reklam -
- Reklam -

Black Adam yorumları gelmeye başladı. Başrolde Dwayne Johnson’ın yer aldığı DC’nin anti kahraman filmi için gelen ilk eleştiriler oldukça olumlu. Teth-Adam’ın hikâyesini konu alan yapım “acımasız,” adrenalin dolu” ve “her şeyi değiştirecek” bir yapım olarak yorumlandı.

Uzun zamandır merakla beklenen DC’nin anti kahraman yapımı Black Adam vizyona girmek için gün sayıyor. İki dev şirketin birleşip Warner Bros. Discovery adıyla yola devam etmesinden sonra Batgirl dahil birçok önemli yapımın fişi çekilmiş ve özellikle hayranlar DC Sinematik Evreni’ne ne olacağını merak etmeye başlamıştı. Yapımcı şirketin yayın politikasının da değişmesiyle birlikte Black Adam gelecek 10 yıllık uzun dönem planların ilki niteliğinde yer aldı. Dolayısıyla DC’nin sevilen kötüsünün ekran uyarlaması için beklentiler daha da artmıştı.

Black Adam filmi ise beklentileri karşılamış gibi görünüyor. Ön gösterim sonrası filme dair yapılan yorumlar DC’nin şimdiye kadar giden kötü rotasını değiştirecek bir yapımın geldiğini söylüyor.

- Reklam -

İşte Dwayne Johson’ın Başrolünde Yer Aldığı Black Adam Yorumları

Black Adam yorumları

Collider yazarlarından Steve Weintraub filme dair şunları söylüyor:

“Black Adam’ı izledim. Dwayne Johnson rolde fantastik bir iş çıkarmış. Bu rol için 10 yıl boyunca uğraştı, bunun için önüne çıkanları öldürmekten geri durmadı ve Black Adam’ın kim olduğunu gösterdi. Salondan çıktığımda hemen ikinci filmin gelmesini istiyordum.”

Sinema eleştirmeni Paul McGuire Grimes ise filmi oldukça kısa bir şekilde yorumluyor ve şunları söylüyor:

“Her açıdan epik.”

Erik Davis filme dair şu ifadeleri kullanıyor:

“DC’nin Black Adam filmi İNANILMAZ! Fazlasıyla aksiyonla dolu, derinlikli karakterleri olan ve çok güzel akan bir film. Dwayne Johnson intikamcı ve kötü olmasına rağmen empatik bir karakter olmayı da başarmış. Aldis Hodge’un Hawkman ve Pierce Brosnan’ın Doctor Fate karakterlerini özellikle beğendim. Daha fazla JSA filmi lütfen.”

Joseph Deckelmeier ise gelecek filmin DC için oldukça önemli bir yer tutacağını ve oyunu değiştirebileceğini söylüyor.

“Black Adam oyunu değiştirecek bir film! Bu uzun zamandır DC’den beklediğim filmdi ve yanıltmadı. Dwayne Johnson rolünde tüyleri diken diken edecek kadar iyi. Black Adam’ın olmasını istediğim şekil buydu. Filmde durmaksızın akan bir aksiyon var. Daha fazla JSA filmi görmek büyük mutluluk olacaktır.”

Black Adam incelemeleri

The Illuminerdi yapımın yeni bir sayfa açacağından emin olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor:

“Black Adam DCEU için yeni bir dönem başlatıyor. Dwayne Johnson, Black Adam rolü ile yıldırımlar çalıyor ve iyi anlamda acımasız bir iş çıkarıyor. DCEU içinde gördüğümüz en iyi aksiyon sahneleri vardı. Aldis Hodge, Pierce Brosnan, Quintessa Swindell ve Noah Centineo JSA için muhteşem oyunculuk seçimleri olmuş.”

- Reklam -

Courtney Howard ise sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile şunları paylaşıyor:

“Dwayne Johnson Black Adam rolünde inanılmaz iş çıkarmış. Her şeyin kötüye gittiği ve kahramanlara daha fazla ihtiyaç duyulduğunu göstermesi açısından gerçek dünyaya dair oldukça önemli dokunuşlar yapıyor. Yönetmen Juame Collet-Serra daha büyük bir evren için temel taşları yerine koyuyor. Aksiyon canlı ve oldukça BÜYÜKTÜ.”

Black Adam Doctor Fate

Black Adam’ın Bekleneni Vermeyeceğini Söyleyen Eleştirmenler de Var

Öte yandan eleştirmenler yapımın DC’nin beklenen kurtarıcı filmi olmayabileceğinin de altını çiziyor. Gizmodo yazarlarından Germain Lussier şu eleştirileri yapıyor:

“Black Adam DC bulmacasının yeni ve dikkat çekici bir parçası ancak söylendiği gibi kurtarıcısı değil. Sürprizlerle dolu ve sıkıştırılmış zaman dilimi aksiyonu ve akışı ilgi çekici kılıyor ama birçok tema, ana fikir ve karakterleri çok dar pencerelerden gösteriyor. İzlenebilecek bir karmaşıklıkta.”

Eleştirmen Matt Neglia ise DC’nin yeni filmi için şunları söylüyor:

“Film ilk başta tonunu bulmakta zorlanıyor ancak Justice Society filme dahil olunca izlemesi eğlenceli bir yapım haline geliyor. Dwayne Johnson’ın anti kahramanı DCEU için yeni bir dinamik oluşturuyor. Görsel efektler çok iyi. Kötü karakter olarak zayıf. Post-credit sahnesi şimdiye kadar ki en büyük tepkiyi alacaktır.”

Film Kahndaq kölesi olan Teth-Adam’ın, kendisini DC anti kahramanına dönüştüren tanrısal güçler verildiğinde hayatının sonsuza dek değişmesini anlatan bir başlangıç hikâyesi olarak hizmet ediyor. Çizgi romanlarda kötü adam olarak tasvir edilmesine rağmen, DC Genişletilmiş Evreni uyarlaması Johnson’ın karakteriyle farklı bir yöne gidiyor. Black Adam, ilk live-action’ında DCEU’da bir anti-kahraman olarak görev yapacak ve Justice Society of America gibi geleneksel kahramanlar peşinden gelecek.

Black Adam eleştirileri

Ünlü aktör Dwayne Johnson’ın yanı sıra Cyclone rolünde Quintessa Swindell, Doctor Fate rolünde Pierce Brosnan, Atom Smasher rolünde Noah Centineo ve Hawkman rolünde ise Aldris Hodge yer alıyor. İlk duyurulduğunda 29 Temmuz’da çıkacağı söylenen ancak erteleme alan film 21 Ekim 2022 tarihinde sinemalarda olacak.

Siz DC’nin yeni anti kahraman filminden ne bekliyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Wonder Woman cikti ayni terane, Aquaman cikti ayni terane. 20 kusur yapimlik yol haritasiyla yola cikilip her tokezlemede planlari degistirip cekilmis filmi bile yayindan cekecek noktaya gelip milyonlarca dolari har vurup harman savuran, Ezra Miller’inden Amber Heard’ine, Jared Leto’suna kadar ariza tipleri ozellikle kadroya alan DCEU bu kafayla MCU’nun anca aperatifi olabilir.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bilet 60 TL olmuş. Keşke ayda -+ 50 bin tl ya da -+ 150 tl maaşım olsaydı. Biletler her yerdeki fiyatların üçte biri kadar olsaydı. :zipper_mouth_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tulsa King Fragmanı Sylvester Stallone

Sylvester Stallone’un Mafya Babasını Canlandırdığı “Tulsa King” Dizisinden Yeni Fragman

cinemaximum sinemaları paribu cineverse

Türkiye’nin En Büyük Sinema Zinciri Cinemaximum’un Adı “Paribu Cineverse” Oldu