in

Black Mirror Yaratıcısından 2020’yi Anlatan Kurmaca Belgesel Geliyor

Black Mirror yaratıcısı Charlie Brooker, Netflix için 2020 yılını konu alan bir kurmaca belgesel film hazırlıyor. Yapımın oyuncu kadrosunda Hugh Grant da yer alıyor.

Black Mirror Charlie Brooker
- Reklam -
- Reklam -

Distopya türünün sevilen işlerinden Black Mirror dizisinin arkasındaki isim olan Charlie Brooker, 2020 yılını konu alacak bir kurmaca belgesel (mockumentary) çekecek. Yapım, Netflix ekranlarına gelecek ve başrolünde Hugh Grant yer alacak.

Kurmaca belgesel türünün bilinen iyi örnekleri arasında Taiki Waititi’nin 2014 yapımı sinema filmi What We Do in the Shadows (sonradan diziye de uyarlandı) ve sevilen dizi The Office gösterilebilir.

2020’nin bir kurmaca belgesele ne kadar ihtiyacı olduğu soru işareti olsa da, kuşkusuz bu karanlık yılı sinemaya taşıyacak en iyi isimlerden birisi de Black Mirror dizisinin yaratıcısı Charlie Brooker olacaktır. Brooker’ı son olarak Black Mirror 6. sezon ne zaman gelir, sorusuna verdiği, “Şu sıralar insanların psikolojilerinin toplumların çürük yanları hakkındaki hikâyeleri kaldıramayacağını düşünüyorum. Bu yüzden Black Mirror üzerinde çalışmıyorum,” yanıtı ile hatırlıyoruz. Brooker, aynı açıklamada insanları güldüren senaryolar üzerine çalıştığını da belirtmişti.

- Reklam -

Kurmaca 2020 belgeselinin, işin eğlenceli yanına mı eğileceği sorusu ise yanıt bulmuş değil. Ancak başarılı ismin bilinen son açıklaması, yeni projenin böyle bir iş olabileceğini işaret ediyor.

Yangınlar, savaşlar, Koronavirüs pandemisi derken 2020 her şekilde milenyumun unutulmazları arasına girmeyi başardı. Charlie Brooker’ın da bu benzersiz yıla odaklanarak ortaya bir film çıkarma isteği gayet anlaşılır gözüküyor.

Black Mirror Yaratıcısı, Hugh Grant ile 2020’yi Anlatacak

Love Actually, About a Boy, Four Weddings and a Funeral ve Notting Hill ile tanınan Hugh Grant, son olarak karşımıza HBO mini dizisi The Undoing ile çıkmıştı.

Aktör, yaptığı ilk açıklamada, “Charlie Brooker, Netflix platformuna 2020 konulu bir kurmaca belgesel kaleme aldı,” dedi. Grant, filmde bu geçen yıl hakkında söyleşi veren bir tarihçiye hayat verecek. Oyuncu, rolü esnasında çok itici durduğunu ancak peruğuna bayılacağımızı da belirtti.

- Reklam -

Hugh Grant

Film hakkında açıklanan detaylar ise bunlarla sınırlı. Netflix ekranlarına gelecek yapımın 2021 yılı içerisinde izleyicinin karşısına çıkması bekleniyor. Filmin oyuncu kadrosu ve net yayın tarihi ise henüz açıklanmadı.

Peki siz 2020’yi Black Mirror’ın yaratıcısından izlemeye nasıl yaklaşıyorsunuz? Yapımdan beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Huseyin_Oz Huseyin_Oz dedi ki:

    2020 senesini yaşamasaydım, bu seneden,olaylardan bahs eden film izlesem ya kitap okusam “abartıyorlar,mümkün değil,bu kadarı da fazla” diyerek bırakır,bir de kızardım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Monolit Romanya

Monolit Şimdi de Romanya’da: ABD’deki Gizemli Keşfin Yankısı Sürüyor

Ben Bova Bilimkurgu Yazarı

Ben Bova Hayatını Kaybetti: Efsane Bilimkurgu Yazarı Aramızdan Ayrıldı