in

Black Panther’ın Devam Filmi “Wakanda Forever” Gişenin Yeni Lideri Oldu

Black Panther: Wakanda Forever, ilk hafta sonunda gişenin zirvesine oturdu. Yeni Marvel filmi daha şimdiden 330 milyon dolar hasılat elde etti.

Black Panther 2 Gişenin Zirvesine Oturdu
- Reklam -

Black Panther: Wakanda Forever, hafta sonu açılış rakamları ile Marvel Studios’un yüzünü güldürmeyi başardı.

Marvel Sinematik Evreni’nin en yeni filmi Black Panther: Wakanda Forever, 180 milyon dolarık kazancıyla 2013 yılında sinemalara gelen Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak’ı da geride bırakarak kasım ayının en büyük hafta sonu açılış rekorunu kıran film olmayı başardı. Bu başarı ile Disney’in yüzünü güldürse de, yine de geçen mayıs ayında beyaz perdedeki yerini alan Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın 187 milyon dolarlık kazancını geçemedi. Doctor Strange’in devam filmi, hâlen 2022’nin en iyi hafta sonu hasılatını elinde bulunduruyor. Ayrıca Kara Panter’in ilk filmi de, 2018 yılında 202 milyon dolarlık bir hafta sonu açılışı yakalamıştı.

Spider-Man: No Way Home’un da etkisinden yararlanan Doctor Strange 2’nin aksine Black Panther’in kendi içinde bağımsız bir aksiyon filmi gibi gözükmesinin de rakamların bu ölçüde kalmasının bir etkisi olarak gözüküyor. Filmin uluslararası arenada da 150 milyon dolarlık bir kazanç sağladığı ve daha şimdiden 330 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaştığı belirtiliyor. Ancak Çin’de ve Rusya’da gösterime girmeyecek olan maceranın, önceki filmin yakaladığı 1 milyar dolar barajını geçemeyeceği ifade ediliyor.

- Reklam -

Black Panther Wakanda Forever Gişe Hasılatı

Black Panther: Wakanda Forever Filmi Oscar’a Aday Olacak mı?

2020 yılında hayatını kaybeden Chadwick Boseman’ın başrolünde yer aldığı ilk Black Panther filmi, Amerika’da tüm zamanların en büyük gişe hasılatı olan 700 milyon dolarlık şaşırtıcı bir gişe başarısıyla koşusunu tamamlamıştı. Küresel olarak 1.3 milyar dolarlık bir gelir elde edilen macera, ayrıca Marvel Sinematik Evreni’ne bir ilki yaşatmış ve Oscar’da En İyi Film dalında aday olmasını da sağlamıştı. Her ne kadar bu ödülü kazanamasa da, 91. Akademi Ödülleri’nden eli boş dönmemiş ve En İyi Müzik, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerince heykelciği kucaklamayı başarmıştı. Wakanda Forever’ın da benzer bir performans sergileyip sergileyemeyeceği merakla bekleniyor.

- Reklam -

Black Panther Wakanda Forever Gişe Hasılatı Lider Marvel

Black Panther: Wakanda Forever’ın başarısı hakkında neler düşünüyorsunuz? Filmi izlediniz mi? Sizce bu gişe rakamlarını hak ediyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şiirin Kısa Tarihi - John Carey

Gılgamış Destanı’ndan Günümüze Uzanan Bir Yolculuk: “Şiirin Kısa Tarihi” Çıktı

İnsanlar İncelemesi - Matt Haig

Matematiğin Tek Din Olduğu Bir Gezegenden Dünya’ya Bakış: Matt Haig’in “İnsanlar” Romanı – İnceleme