in

Black Panther Başrolü Chadwick Boseman Hayatını Kaybetti

Black Panther olarak tanıdığımız Chadwick Boseman, 43 yaşında aramızdan ayrıldı. Ünlü aktör dört yıldır kanserle mücadele ediyordu.

Black Panther Chadwick Boseman
- Reklam -
- Reklam -

Chadwick Boseman 43 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayata veda etti. Ünlü oyuncu en çok Marvel filmlerinde canlandırdığı Black Panther / Kral T’Challa karakteriyle tanınıyordu.

Boseman’ın Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla kötü haber doğrulandı.

“Tarif edilemez bir acıyla Chadwick Boseman’ın vefat ettiğini belirtmek zorundayız.

- Reklam -

Chadwick’e 2016’da çüncü evre kolon kanseri konulmuştu ve dört yıldır savaş veriyordu.

Gerçek bir savaşçı olarak direncini asla yitirmedi ve sevdiğiniz filmleri tedavi sırasında çekti. Marshall’dan Da 5 Bloods’a, Ma Rainey’s Black Bottom’a kadar pek çok film sayısız ameliyat ve kemoterapi sırasında çekildi.

Black Panther filmlerinde Kral T’Challa’yı hayata getirmek kariyerinin en büyük onuruydu.

Evde, eşi ve ailesinin yanında vefat etti.

Ailesi size sevgi ve dualarınız için teşekkür ediyor ve bu zor dönemde özel hayatlarına saygı duymanızı rica ediyor.”

Chadwick Boseman Black Panther

Boseman MCU’ya Black Panther olarak gelmeden önce siyahi Amerikan kahramanlarını canlandırmıştı. 2013 yapımı 42 filminde beyzbol efsanesi Jackie Robinson; 2014 yapımı Get on Up filminde de müzisyen James Brown isimleri Chadwick tarafından beyaz perdeye taşınmıştı.

- Reklam -

Black Panther Rolüyle Ünlenen Chadwick Boseman için Taziye Mesajı Yağdı

Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige üzüntüsünü bir açıklamayla paylaştı:

“Chadwick’in ölüm haberini öğrenmek kesinlikle yıkıcı. O bizim T’Challa’mız, Black Panther’imiz ve değerli arkadaşımızdı. Sete girdiği her an karizma ve neşe yayardı. Ekranda görüldüğü her an unutulamaz eserler ortaya çıkardı. Çalışmalarıyla pek çok büyük insanı ekrana taşıdı. Canlandırdığı herhangi bir büyük insan kadar zeki, iyi ve güçlüydü. Şimdi de onların yanında asla unutulmayacak bir ikon olarak yerini alıyor. Marvel Studios ailesi olarak acısını çekiyor ve ailesiyle birlikte yasını tutuyoruz.”

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman, 1976’da Güney Carolina’da hemşire bir anne ve araba döşemecisi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Washington DC’deki Howard Üniversitesi’nden mezun oldu. İl büyük çıkışını 2013 yapımı 42’yle yakaladı.

2016 yapımı Captain America: Civil War ile canlandırmaya başladığı Black Panther ilerleyen yıllarda siyahiler için bir idol görevi görmeye başladı. 2018 yapımı Black Panther filmi En İyi Film Oscarı adaylığı kazanan ilk süper kahraman filmiydi. Kral T’Challa rolünü daha sonra Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde tekrarladı.

Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Sizler de oyuncu ile ilgili düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Marvel’ı Marvel Yapan 10 Efsanevi Film Sahnesi

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Melisa Melisa dedi ki:

    Ben Black Panther filmini izledim ve çok beğendim filmi. Bence çok iyi bir aktör idi. Çok genç yaşta öldü. Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Çok sevdiğim bir karakter ve karakteri başarıyla canlandıran sevdiğim bir oyuncuydu. Kolon kanseri olduğundan bile haberim yoktu açıkçası. Çok çok üzüldüm. :frowning:

    İnsanlar genç yaşta ölünce, birebir tanımasan bile çok dokunuyor.

    “Benim kültürümde ölüm, son anlamına gelmez.”

  3. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Her ölüm kötü ama çok genç yaşta olunca insan üzülüyor. Yaşayacak ne kadar çok şeyi vardı kim bilir. Twitter’da wakanda forever falan yazan var. Garip geliyor bana. Gerçek hayatından bir kesitle üzüntümüzü belli etmemiz gerek. Diğer türlü sahtenin de sahtesi bir durum ortaya çıkıyor.

    New York Harlem’deki Siyah Kültür Araştırma Merkezi’nde bulunan Schomburg Junior Scholars Programında drama eğitmeni olarak çalışmış mesela.

    Yapmak istediği çok şey vardı, yapamadı, bu çok üzücü.

  4. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok üzücü.Huzur içinde uyusun.

  5. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Gerçekten çok üzücü, huzur içinde yat.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Supernatural 15. Sezon Fragmanı

Supernatural 15. Sezon Fragmanı: Final Zamanı Geldi Çattı!

aksiyon anime liste

Aksiyon Sahneleriyle Tatmin Edecek 20 Anime Önerisi