in

Black Widow, Corona Virüsü Nedeniyle Ertelendi

Black Widow vizyon tarihi, Corona Virüsü nedeniyle ertelendi. Marvel Sinematik Evreni’ne ait filmin yeni gösterim tarihi ise henüz belli değil.

Black Widow film erteleme corona virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Sonunda beklenen haber geldi ve Marvel Sinematik Evreni’nin yeni filmi Black Widow da Corona Virüsü salgını nedeniyle ertelendi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü film sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de olduğu gibi Amerika’da da neredeyse tüm sinema salonlarının yaklaşık 2 ay boyunca kapalı kalacağı haberleriyle birlikte MCU’nun 24. filmi ve aynı zamanda 4. Fazın ilk filmi olan Black Widow için de beklenen erteleme haberi geldi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili ilk haberler gelmeye ve dünyaya yayılmaya başladığında ertelenen ilk Hollywood filmi yeni James Bond macerası No Time to Die olmuştu. Hemen ardından A Quiet Place Part II, New Mutants, Mulan ve Fast and Furious 9 gibi filmler de benzer erteleme haberleriyle karşımıza çıkmıştı. COVID-19 olarak da adlandırılan virüs yayılmaya devam ettikçe durumun ne zaman normale döneceğini söylemek şu an için mümkün gözükmüyor. Bununla birlikte Türkiye de dahil olmak üzere diğer birçok ülke bu konuda ciddi önlemler alıyor.

- Reklam -

black widow son fragman

Dün itibarıyla Black Widow, The Personal History of David Copperfield ve The Woman in the Window filmlerinin, Mayıs ayı için planlanan gösterim tarihleri resmi olarak ertelendi. Her üç film için de yeni vizyon tarihlerinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Black Widow Vizyon Tarihi Değişikliği, MCU 4. Faz Zaman Çizelgesini Etkilemeyecek

Universal şirketi talep gelmesi doğrultusunda yeni vizyona giren The Invisible Man ve Trolls: World Tour gibi filmlerini dijitale verebileceğini vurguladı. Böylece virüs salgını nedeniyle günlerini evinde geçirmek zorunda kalanlar bu filmleri izleyebilecekler. Ancak Marvel Stüdyoları filmlerinin öncelikle beyaz perdeye gelmesi konusunda ısrarcı gibi gözüküyor. Ne zaman olabileceğine gelince şimdilik bir tahmin yürütmek oldukça güç. Virüs hâlâ çok hızlı bir şekilde yayılıyor ve bu nedenle birkaç hafta sonrasını bile tahmin etmek oldukça zor. Dünya çapında gişe hasılatının büyük önem taşıdığı Black Widow için de özellikle Çin ve Avrupa sinemalarının ne zaman açılacağı büyük önem arz ediyor.

black widow son fragman

- Reklam -

Marvel filmleri dünya genelinde her zaman büyük bir gişe başarısına ulaştı. Disney, Black Widow’un da benzer bir kâr sağlamasını istiyor. Bu nedenle filmin vizyona girmesi biraz zaman alacak gibi duruyor. Buna rağmen bu gecikmenin MCU’nun diğer yapımlarını etkilemeyeceği ve virüsün atlatılması sonrasında belirtilen tarihlerde vizyonda olcakları belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle çekimi devam eden birçok Marvel yapımı da şimdilik durmuş vaziyette. Prodüksiyonların ne zaman devam edeceği de belirsiz durumda.

Konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce film Disney+’ta yayınlanabilir miydi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* The Batman Çekimleri Corona Virüsü Sebebiyle Durduruldu

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

veba maske

Veba Dönemindeki Garip Maskelerin Sebebi Neydi?

Karanlıktaki Kadınlar: Dokuz Kadın Yazardan Dokuz Tekinsiz Öykü

Karanlıktaki Kadınlar: Dokuz Kadından Dokuz Tekinsiz Öykü