in

Black Widow’un Sonu Hakkındaki Soru İşaretine Yönetmenden Açıklama

Black Widow finali ile gündem olmaya devam ediyor. Hayranların senaryo hatası olarak gördüğü zaman atlaması için filmin yönetmeninden bir açıklama geldi.

Black Widow Disney Dava
- Reklam -
- Reklam -

Black Widow finali hakkındaki hayranların kafasını kurcalayan bir detay, yönetmeni Cate Shortland tarafından açıklığa kavuşturuldu.

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü aşamasını başlatan beyaz perde macerası Black Widow, nihayet bir yıldan daha fazla bir ertelemenin ardından geçen hafta hem sinemalara hem de Disney+’a geldi. Scarlett Johansson, Avenger olarak tanıdığımız Natasha Romanoff karakterini son bir kez daha canlandırdı ve karakterin kökenlerine doğru yolculuğa çıktı. Film, karakterin yarım kalmış bir işi tamamlaması üzerine kuruluydu. Captain America: Civil War sonrası devlet nazarında bir kaçak durumuna düşen Natasha, çocukken eğitim aldığı baskıcı Red Room’u alt etmek için Rus casus ailesiyle birlikte maceraya atıldı.

Red Room’daki savaşın ardından, Thaddeus Ross (William Hurt) Natasha’yı tutuklamak adına olay yerine varır. Karakter, o aşamada kaçmak yerine sahte ailesine diğer Dul’larla birlikte gitmesini söyler. Ancak Ross henüz Romanoff’un yanına varmadan sahne biter ve iki hafta ileri atlar. Kızıl saçları giden sarışın bir Natasha eski İntikamcılarla yeniden bir araya gelmek için yola koyulur.

- Reklam -

İşte tam bu sahnede birçok hayran filmin neden Natasha’nın kaçışını görmezden geldiğini sorguladı ve hatta bununla ilgili birçok teori üretmeye başladı. Fakat görünen o ki, pek de üzerinde durulması gereken bir sahne değil.

Black Widow Finali Seyiricilerin Hayal Gücüne Bırakıldı

Black Widow final

Filmin yönetmeni Cate Shortland, bunun bir çekim hatası veya senaryoya ters düşen bir sahne olmadığını söyledi. Filmin yayınlanmasının ardından The Wrap’a konuşan Shortland, Natasha’nın Ross ile etkileşimini bir gizem olarak bırakma kararının “kasıtlı” olduğunu açıkladı.

- Reklam -

“Bu durum kasıtlıydı çünkü seyircinin bir diğer dövüşle yorulmasını istemedik. Bunun yerine seyircinin aklında Black Widow’un nasıl kurtulduğu sorusunu bırakmak istedik. Sizleri zekâsını ve becerilerini nasıl kullandığı sorusunu sormanızı istedik. Çünkü o bunu yaptı. Ben muhtemelen bu durumdan pazarlık ederek kurtulduğunu söylerdim. Ama bilemem.”

Natasha, Black Widow’un finalindeki gibi zor durumlardan kurtulma becerisine sahip bir kahraman. Bu yüzden kurtulmuş olması şaşırtıcı değil. Ek olarak hayranlar Natasha’nın sonunda Steve Rogers (Chris Evans) ve diğer Yenilmezler ile birleştiğini Avengers: Infinity War filmi ile biliyor. Bu nedenle Ross’la olan son anını göstermemek de doğru bir kararmış gibi gözüküyor.

Ya sizler Black Widow finali ile ilgili böyle bir soru sormuş muydunuz? Yönetmen tarafından yapılan açıklama sizlere de mantıklı geldi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix video oyun geliştirme

Netflix Rekabeti Başka Seviyeye Taşıyor: Video Oyun Geliştirecek

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr., Park Chan-wook İmzalı The Sympathizer’da Oynayacak