in

Black Widow Fragmanında Yer Alan Avengers: Endgame Göndermeleri

Marvel, 2020’de yeni fazını başlatacak olan Black Widow filmi için ilk fragmanını yayınlamıştı. Dikkatli hayranlar fragmandaki Avengers: Endgame referanslarını fark ettiler.

Black Widow - Avengers: Endgame fragman
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz Nisan ayında vizyona giren Avengers: Endgame, yıl boyunca dillerden düşmeden çeşitli teorilerin ve kanıtların hedefi olmuştu. Sonsuzluk Efsanesi’ne son veren film, birçok MCU süper kahramanının sonunu da üzüntüyle sevenlerinin kalplerine kazımıştı. Vormir’de Hawkeye ile yaptığı kısa süren tartışmanın ardından veda ettiğimiz karakter ise Black Widow olmuştu.

Black Widow, Endgame filminde ölmüş olsa da, kökeni hakkında az bir bilgi olan ve yeterince değer görmeyen bir karakter olduğu düşünüldüğünden dolayı önümüzdeki sene kendi solo filmine kavuşacak. Bu merakla beklenen filmin ilk fragmanı ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Black Widow filmi bir prequel (bir serinin geçmişinde geçen yapım) olarak tasarlanmış olsa da, fragmanı Avengers: Endgame’e birçok atıfta bulunuyor.

Black Widow

- Reklam -

Bu atıfların ilki fragmanın açılışıyla beraber izleyenlerin kulaklarında yankılanıyor ve Natasha’nın Avengers: Endgame sırasında Steve’e kurduğu cümleleri duyuyoruz:
“Bir zamanlar hiçbir şeyim yoktu. Sonra bu işi, bu aileyi edindim. Ama hiçbir şey sonsuza dek sürmez.”
Bu cümlelerin hem Infinity War ve Endgame’de kaybedilen kahramanları anmak adına; hem de Natasha’nın bir geleceğinin olmadığının vurgulanması adına fragmanda bulunduğu düşünülüyor.

Black Widow Ne Zaman Vizyona Girecek?

Avengers: Endgame’e atıfta bulunan ikinci kısım ise fragmanın son sahnelerinde, Black Widow’un gökyüzünden aşağıya doğru süzüldüğü görüntü olarak kabul ediliyor. İzleyenlerin hatırlayacağı üzere Natasha Vormir’de, Hawkeye’ın Ruh Taşı’nı alması için kendini aşağıya atarak feda etmişti. Fragmandaki bu sahne de, Endgame filminde Natasha’nın kendini aşağıya bıraktığı sahneye benziyor. Arka plan her ne kadar farklı olsa da ve onun hayatta kalacağı bilinse de, öldüğü sahneye yapılan bu atıf hayran kitlesini tam kalbinden vurmuş gibi gözüküyor.

Black Widow - Avengers: Endgame fragman

Marvel, 2020’de 4. Faz’ını başlatacak Black Widow filmiyle beraber Marvel Sinematik Evreni için yepyeni bir hayata yelken açacak. Florence Pugh, David Harbour ve Rachel Weisz ile birlikte başrolde Scarlett Johansson bulunacak. Film Cate Shorthand tarafından yönetilirken, senaryosu Jac Schaeffer tarafından yazıldı.

- Reklam -

Solo Black Widow filminin tam vizyon tarihi ise 30 Nisan 2020 olarak planlanmış durumda.

Söz konusu atıflar dışında fragmanda sizlerin dikkatini çeken bir sahne var mıydı?

Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Iron Man, Black Widow Filminde Hangi Sahnelerde Görünebilir?

* Avengers: Endgame’in Son Anda Vazgeçilen Alternatif Senaryosu: Korkunç!

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    David Harbour Red Guardian mı ? Hellboy faciasından sonra şimdi de sakallı Red Guardian. Aslında çok iyi oyuncudur, nedense bi tutturamadı adam. Umarım bunda muvaffak olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Handke

Peter Handke Tepki Gören Nobel Edebiyat Ödülü’nü Teslim Aldı

The Walking Dead: World Beyond

The Walking Dead: World Beyond Dizisi Daha Eğlenceli ve Umut Dolu Olacak