in

Black Widow Korsan İzlenmeler Nedeniyle Disney’e 600 Milyon Dolar Kaybettirdi

Black Widow korsan izlenme konusunda ciddi bir kayıp yaşattı. Marvel yapımı, Disney’i 600 milyon dolardan fazla zarara uğrattı.

Black Widow Korsan İzlenme ile Disney'i Ağır Zarara Uğrattı
- Reklam -
- Reklam -

Black Widow korsan izlenmeler nedeniyle yapımcısına ciddi miktarda para kaybettirdi. Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü aşamasının ilk filmi olan yapım, sinemalarla aynı anda Disney Plus üzerinden yayınlanmıştı.

Koronavirüs önceki vizyon tarihi 1 Mayıs 2020 olarak açıklanan, ancak pandemiyle beraber birkaç defa erteleme alan Black Widow, Captain America: Civil War ve Avengers: Infinity War filmlerinin arasında geçiyor. Natasha Romanoff’un ilk solo macerası, Black Widow’un tarihini de detaylı şekilde ortaya çıkardı ve Yelena Belova gibi yeni karakterleri de MCU’ya getirdi.

Bir yıldan daha uzun bir süre boyunca ertelenen yapım nihayet 9 Temmuz 2021’de hem sinemalara geldi hem de Disney+ Premier Access’te yayınlandı. Çıktığı dönem, pandemi döneminin en yüksek açılış hafta sonunu yaptı ve ABD’de 80 milyon dolar, Disney+’a da ek olarak 60 milyon dolar kazandı. Bununla birlikte film ikinci hafta sonu gişesinde %68’lik büyük bir düşüş yaşadı ve vizyona girmesinden sadece iki hafta sonra pandemi döneminin en çok indirilen korsan filmi oldu.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Disney’in Black Widow’u vizyona girdiği gibi Disney+’ta yayınlamasının bedeli ağır oldu. Çünkü çıktığı gün HD çözünürlükte korsana düşen yapım kısa sürede tüm dünyada torrent gibi yollardan indirilebilir hale geldi. Film, Ağustos 2021’e kadar 20 milyondan fazla kez korsan yollardan indirildi. Bu da Disney’in yaklaşık olarak 600 milyon dolarlık bir kayıp yaşadığı anlamına geliyor.

Black Widow Mevuzusu Scarlett Johansson ve Disney Arasında Davalık Olmuştu

Black Widow Disney Plus korsan

Hatırlanacağı üzere o dönemde filmin yıldızı Scarlett Johansson da benzeri bir tahmin yürütüp kazancının daha az olacağını öne sürerek Disney’i dava etmişti. Her ne kadar olay daha sonradan tarafların anlaşmasıyla sonuçlanmış olsa da, Johansson’ın filmin gişe potansiyelinin çok altında kaldığı iddiası doğru çıkmış gibi gözüküyor.

- Reklam -

Benzeri uygulamayı 2021 yılı boyunca Warner Bros.’un yaptığı düşünülürse kaybının çok daha fazla olduğu ön görülüyor. Üstelik Disney bu tarz filmlerini kendi dijital platformunda ek ücret ödeyerek sunarken HBO Max’te yayınlanan tüm filmler ücretsiz bir şekilde izleyiciye ulaşıyordu. Ancak yeni yılla birlikte tüm firmalar eski düzene geri döndüler. Artık tüm filmler önce sinemalara, 45 günlük vizyon sonrasında ise firmaların dijital yayın platformlarına gelecek.

Disney’in aldığı bu karar sonucundaki zararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mafya babası google maps Gioacchino Gammino

Firari Mafya Babası, 20 Yıl Sonra Google Maps Görüntüleri Sayesinde Yakalandı

metaverse türkçe karşılık

İnternetin Yeni Çağı “Metaverse” için Türkçe Karşılık Aranıyor