in

Blade Runner 2049 Filmi “Rated R” Olacak

Yönetmen Denis Villeneuve yeni Blade Runner filmiyle ilgili yüreklere su serpen açıklamalarda bulundu.

blade runner 2049 banner
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick’in Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi isimli kült romanından uyarlanan 1982 yapımı bilimkurgu klasiği Blade Runner’a bir devam filmi geleceğini epeydir biliyoruz. Blade Runner 2049 adı verilen film ilkinden 30 sene sonra gerçekleşen olayları anlatacak. Normalde böyle yapımlara izleyiciler genellikle -haklı olarak- ön yargıyla yaklaşsa da bu sefer projeye dahil olan isimler oldukça heyecan verici:

Yönetmenlik koltuğunda bu senenin en iyi filmlerinden Arrival‘ı çeken Denis Villeneuve oturuyor, senaryo ise ilk filmin senaristi Hampton Fancher ile Amerikan Tanrıları’nı televizyona uyarlayan Michael Green‘e ait. Müzikleri son zamanların en başarılı bestecilerinden Johann Johannsson, görüntü yönetmenliği ise efsane Roger Deakins üstlenmiş. Oyuncu kadrosu da şöyle: Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright, Mackenzie Davis, Ana de Armas, Dave Bautista, Lennie James. İlk filmin yönetmeni Ridley Scott da yapımcı olarak ekibin bir parçası.

Bütün bunların üstüne bir de bu hafta çok şey göstermeyen ama bence ilk filmin atmosferini yakalayabilmiş bir fragman yayınladılar. Tabi aklımızda hala bazı soru işaretleri var, malum Hollywood geçmişte çok can yaktı. Ama yönetmen Denis Villeneuve’nın Screen Daily’e yaptığı açıklamalar en azından bazı konularda içimizi rahatlatıyor.

- Reklam -
- Reklam -

İlk Blade Runner filmi, 17 yaş altının ancak bir yetişkin eşliğinde izleyebileceği Rated R olarak derecelendirilmişti. Her ne kadar Deadpool’un bu seneki başarısı yapımcıları biraz daha cesaretlendirse de son yıllarda pek fazla Rated R gişe filmi görmek mümkün değil. Ama Villeneuve diyor ki:
Yapımcılarım Blade Runner 2049’un şimdiye kadar yapılmış en pahalı bağımsız Rated R filmlerden biri olacağını bana hatırlatmayı eğlenceli buluyorlar.
Yapımcıların daha fazla gelir elde etmek uğruna yönetmen ve senaristleri kısıtlamamış olması mutluluk verici. Villeneuve’nin iyi haberleri bununla da sınırlı kalmıyor:
Sette yeşil perde kullandığımız zamanları parmakla sayabilirim. Filmin çoğunu kamerada hallettik, ben ve Roger Deakins bu şekilde yapabilmek için oldukça sıkı çalıştık. Oyuncularım gün boyu yeşil perdenin önünde yürümediler. CGI, arka planlar ve eklentiler için güçlü bir araç ama oyuncuların etrafındaki şeyler mümkün olduğunca gerçek olmalı. Çoğunlukla CGI’dan oluşan bir film izlediğimde heyecanımı kaybediyorum.
Yani bilgisayar efektleriyle şişirilmemiş, Mad Max: Fury Road gibi çok daha gerçekçi bir filmle karşılaşacağız. Blade Runner 2049’un çekimleri geçtiğimiz kasımın sonunda bitti ve kurgu sürecine girildi. Fakat Villeneuve’nin söylediğine göre yönetmenin bilimkurguyla ilişkisi sona ermiş değil:
Mecburum, bilimkurguyu seviyorum. Yapmaktan çok memnun olacağım iki fikrim daha var. Ve Blade Runner da devam edebilir… nasıl olacağını göreceğiz.
Gelen son haberlere bakarsak Denis Villeneuve’nin yöneteceği yeni bilimkurgu filmlerinden birisi de Dune uyarlaması olabilir. Çünkü Variety’nin yaptığı habere göre Legendary ve yönetmen arasında görüşmeler başlamış.

Blade Runner 2049 eğer bir değişiklik olmazsa 6 Ekim 2017’de sinemalarda olacak. Ayrıca Entertainment Weekly’nin paylaştığı filmden ve setten çeşitli fotoğrafları da aşağıda görebilirsiniz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Serçe - İnceleme - Mary Doria Russell

Serçe: Yaban Diyarlarda Tanrıyı Aramak

itgozu deniz tarsus

Orhan Kemal 9. Öykü Yarışması’nı “İt Gözü” İle Deniz Tarsus Kazandı!