in

Bloodshot, Vizyona Girdikten 11 Gün Sonra Dijitale Geliyor

Vin Diesel’in başrolünde olduğu Bloodshot, koronavirüs kurbanı oldu. Film vizyona girdikten sadece 11 gün sonra dijitale geliyor.

bloodshot corona virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Sony, Corona Virüsü nedeniyle Vin Diesel’li Bloodshot filmini 24 Mart’ta (yani sinemalarda yayınlandıktan sadece 11 gün sonra) dijital olarak piyasaya sürüyor.

Dünyayı etkisi altına alan ve COVID-19 olarak da bilinen koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz de dahil olmak üzere özellikle Çin, Avrupa ve Amerika’da birçok sinema salonu kapatılmış durumda. Virüs salgınının yayılmasını önlemek adına insanlara gerekli olmadıkça evden çıkılmama çağrısı yapılıyor. Öyle ki Fransa gibi bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda.

Kapanan sinemalar yüzünden, önlemler alınmadan hemen önce vizyona giren filmler adına şirketler büyük bir kayıp yaşadı. Bu açığı kapatmak adına Hollywood stüdyoları, son yapımlarını evde izlemeye hazır hale getirmek için adımlar atıyor. Örneğin Universal, geçen pazartesi günü yaptığı duyuruda bugünden (20 Mart) başlayarak The Invisible Man, Emma ve The Hunt gibi şu anda vizyonda olan filmlerini dijitalde de piyasaya süreceğini duyurdu. Bu duyurudan kısa bir süre sonra da Warner Bros., benzer bir şekilde Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar) için yayınlanma tarihini önümüzdeki hafta salı günü (24 Mart) olarak açıkladı.

- Reklam -

Bloodshot koronavirüs sony

- Reklam -

Özellikle Amerika’daki yerli gişe, sinemaların kapanması haberlerinden önce bile son yirmi yılın en düşük seviyesine düştüğünden, Sony’nin son çıkan yapımlarından Bloodshot’ın ne olacağı da merak ediliyordu. Valiant Comics çizgi roman serisinin bir uyarlaması olan film, ölen ve daha sonra nanoteknoloji desteğiyle süper savaşçı olarak dirilen bir askerin macerasını konu alıyor. Başrolünde Vin Diesel’in oynadığı Bloodshot henüz vizyona girmişken, ülkemiz de dahil olmak üzere birçok yerde sinemaların kapatılmasıyla izlenemez hale geldi. Ancak filmi merak edenler için güzel haber Sony’den geldi.

Bloodshot İçin İkinci Şans

THR’nin haberine göre Sony, 24 Mart itibarıyla Bloodshot filminin dijitalde izlenmesini sağlayacak. Sony Pictures başkanı Tom Rothman’ın kararıyla alınan resmi açıklama şu şekilde:
Sony Pictures, alınan önlemler neticesinde sinemaların kapalı olmasını destekliyor. İnsanların sağlığı ve iyiliği adına alınan bu önlem, Bloodshot’ın herhangi bir ortamda aniden kullanılamadığı benzersiz ve son derece nadir bir durumdur. İzleyiciler artık Bloodshot’a hemen erişebilecek ve hepimizin şimdilerde fazlaca vakit geçirdiği evlerinde izleme şansına sahip olacaklar. Virüsün olumsuz etkilediği diğer işletmeler gibi sinema salonlarının da güçlü bir şekilde geri döneceğinden eminiz ve onları desteklemek için orada olacağız.
Bloodshot ,,

Koronavirüs sonrası endüstrinin geleceği hakkında neler olacağı bir kenara; yayınlanan bu erken dijital sürüm Bloodshot’a ikinci bir şans sağladı. İlk gelen yorumlar neticesinde pek de olumlu eleştiriler almayan film belki bu sayede daha iyi bir kazanç elde edebilir. Siz ne dersiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Bloodshot İncelemesi: Klişeler Denizinde Aksiyon ve Bilimkurgu

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix youtube koronavirüs corona

Netflix ve Youtube’dan Koronavirüs Hamlesi: Yayın Kalitesi Düşüyor

ayın en çıplak günü buket uzuner ust

Buket Uzuner’in 34 Yıldır Raflarda Olan Kitabına Sansür!