in ,

Parasite’ın Yönetmeni Bong Joon-ho, Animasyon Filmi Çekecek

Bong Joon-ho animasyon filmi çekmeye hazırlanıyor. Parasite ile Oscar’a damga vuran yönetmenin yeni projesi denizler altında geçecek.

Bong Joon-ho, Animasyon Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Parasite adlı yapımı ile Oscar Akademi Ödülleri’ne damga vuran Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, ilk animasyon filmi için kolları sıvadı.

2020 Oscar Ödülleri’nde 6 dalda aday olup 4 dalda ödüle layık görülen Parasite (Gisaengchung, Parazit) ile büyük ses getiren Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, Korece çekilecek ve deniz canlıları ile insanlar arasındaki ilişkiye odaklanacak bir animasyon filmi hazırlayacak.

Snowpiercer, Okja, Gwoemul, Madeo ve Salinui chueok gibi filmlerin yönetmeni olan Bong Joon Ho; şu sıralar Parasite’ın HBO tarafından hazırlanan yeniden çekimi için gün sayıyor. Dizi uyarlamasının başrolünde ise Mark Ruffalo’nun yer alması bekleniyor. Ona eşlik edecek isim için de Tilda Swinton ismi geçiyor.

- Reklam -

Oscar’daki gövde gösterisinden sonra, sıradaki projeleri merakla beklenen yönetmen geçen sene iki farklı yapımdan bahsetmişti. Bunlardan ilki korku ve aksiyon türlerini birbirine karıştıran bir yapım olacaktı. Diğeri ise sırtını gerçek bir olaya dayayan bir drama idi. Şimdiyse Joon-ho’nun üzerine çalıştığı yeni yapım ortaya çıktı. Ünlü yönetmen kendisi için ilk olarak animasyon filmi için hazırlıklara başladı.

Bong Joon-ho, Deniz Canlılarını Konu Edinen Bir Animasyon Filmi Çekecek

Bong Joon-ho ilk animasyon filmi için Kore’nin dikkat çeken stüdyolarından 4th Creative Party ile birlikte çalışacak. Usta yönetmen daha önce bu firma ile The Host, Snowpiercer ve Okja yapımlarında birlikte çalışma fırsatı bulmuştu.

Tamamı CGI teknolojisi ile gerçekleştirilecek yapımın dili ise Korece olacak. Denizlerin karanlığında yaşayan canlılar ile insanlar arasındaki çatışmayı konu alacak animasyon, bel fıtığı olduğunu düşünen bir balığa odaklanacak.

Bong Joon-ho, Animasyon Filmi

- Reklam -

Gelen bilgilere göre Joon-ho, animasyon filmin senaryosunu geçen ocak ayında tamamlamış durumda. Ancak yapım, çekim aşamasında geçmeden önce biraz daha bekleyecek. Yönetmen ilk olarak drama türündeki sinema filmini çekmeyi planlıyor. O yapımın senaryo aşaması ise şimdilik sürüyor.

Haliyle animasyon türündeki bu yeni proje için uzun bir süre daha bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Bong Joon-ho filmleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yönetmenden animasyon türünde bir yapım izlemek ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Daily

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jungle Cruise 2

Jungle Cruise Sinemalarla Aynı Gün Disney+’ta Olacak

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Bütçe Açıklama

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Devasa Bütçesinin Nereye Harcandığı Açıklandı